Novica
03.01.2024

Zanesljiva zmaga v Kranju

Košarkarji Cedevite Olimpije so v sredo v kranjski Športni dvorani Planina na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar z ECE Triglavom zabeležili zmago z rezultatom 103:52. Članska zasedba Cedevite Olimpije pod vodstvom novega glavnega trenerja Zorana Martića je z zmago vstopila v četrto tekmovanje v tej sezoni, Pokal Spar. Ljubljančani so v sredo v kranjski Športni … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v sredo v kranjski Športni dvorani Planina na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar z ECE Triglavom zabeležili zmago z rezultatom 103:52.

Članska zasedba Cedevite Olimpije pod vodstvom novega glavnega trenerja Zorana Martića je z zmago vstopila v četrto tekmovanje v tej sezoni, Pokal Spar. Ljubljančani so v sredo v kranjski Športni dvorani Planina z rezultatom 103:52 na prvi četrtfinalni tekmi premagali ECE Triglav in tako napravili odločen korak proti uvrstitvi na finalni turnir tekmovanja. Druga četrtfinalna tekma bo predvidoma v ponedeljek, 12. februarja, v Stožicah.

Slovenski prvaki bodo znova aktivni že v soboto, ko ob 17.00 v Tivoli prihajajo košarkarji Crvene zvezde Meridianbet, Ljubljančani pa se bodo v regionalni ligi skušali vrniti na zmagovalne tirnice. Vstopnice za ogled tekme so na voljo na vstopnice.olimpija.com.


IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Večji del tekme smo prikazali dober odnos. Igrali smo čvrsto, preizkusili pa smo tudi nekatere zadeve, ki smo jih trenirali v zadnjih dveh dneh. Zavedamo se, da so prihajoče tekme bistveno težje, in da nam bodo nasproti stali močnejši tekmeci.”

 

Rok Radović, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Prva zmaga v novem letu nam veliko pomeni, zabeležili smo tudi prvo zmago z novim glavnim trenerjem. Tekma s Triglavom je bila tudi priprava na obračun z Zvezdo, saj nimamo več veliko časa do sobote. Vesel sem, da smo celotno tekmo igrali agresivno.”

 


POKAL SPAR, ČETRTFINALE

TEKMA 1

ŠD Planina (Kranj, Slovenija), sreda, 3. januar:
ECE TRIGLAV KRANJ – CEDEVITA OLIMPIJA 52:103 (9:25, 17:31, 16:24, 10:23)
Cedevita Olimpija
: Radović 18 (5 skokov), Cobbs 6 (6 podaj in 5 skokov), Glas 16 (5 skokov), Blažič 6 (6 podaj), Matković 17 (5 skokov), Stewart 13, Jones 14 (9 skokov), Ščuka 10 (5 skokov), Klobučar, Dragić 3, Šaškov, Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 12. februar:
CEDEVITA OLIMPIJA – ECE TRIGLAV KRANJ


POROČILO TEKME:

Vprašanje zmagovalca so Zmaji razrešili po uvodnem polčasu, ki so ga po dobri igri v napadu in obrambi dobili s 30 točkami razlike (56:26), nato pa le še nadaljevali v enakem ritmu, in slavili zanesljivo zmago.

Najboljši strelec Zeleno-oranžnih je bil Rok Radović z 18 točkami, sledili so Karlo Matković (17), Gregor Glas (16), Shawn Jones (14), DJ Stewart (13) in Luka Ščuka (10). Na parket je prvič v tej sezoni stopil Zoran Dragić, ki je v statistiko zabeležil 3 točke, 4 skoke, 2 podaji in ukradeno žogo.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji