Novica
09.05.2022

Z odločnim dvokorakom prek Krke v polfinale z Rogaško

Košarkarji Cedevite Olimpije so si z zmago na drugi tekmi četrtfinalnega niza državnega prvenstva s Krko v Hali Tivoli v ponedeljek že zagotovili mesto v polfinalu. V Hramu slovenske košarke je bil po 40 minutah igre rezultat 102:80 v korist Zmajev, ki se bodo za mesto v finalu udarili z Rogaško. Cedevita Olimpija si je … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so si z zmago na drugi tekmi četrtfinalnega niza državnega prvenstva s Krko v Hali Tivoli v ponedeljek že zagotovili mesto v polfinalu. V Hramu slovenske košarke je bil po 40 minutah igre rezultat 102:80 v korist Zmajev, ki se bodo za mesto v finalu udarili z Rogaško.

Cedevita Olimpija si je zagotovila mesto v polfinalu državnega prvenstva. V četrtfinalnem obračunu večnih tekmecev z novomeško Krko je četa glavnega trenerja Jurice Golemca Novomeščane odpravila po dveh tekmah in si tako po hitrem postopku zagotovila mesto med najboljšimi štirimi moštvi Lige Nova KBM ter s tem zmenek v polfinalu s košarkarji Rogaške.

V ponedeljek je semafor v Hali Tivoli po 40 minutah igre kazal 102:80 v korist aktualnih državnih prvakov. Slednji so vprašanje zmagovalca bolj ali manj razrešili že v prvem polčasu, ko je njihov naskok znašal 15 točk, po glavnem odmoru pa so le še ohranjali visoko prednost in se na koncu veselili zaslužene zmage.

Prav vsi Zmaji so se tokrat vpisali med strelce. Blestel je Luka Ščuka, ki se je ustavil pri 18 točkah in šestih skokih. 14 točk je dodal Yogi Ferrell, eno manj kapetan Jaka Blažič, 11 jih je prispeval Edo Murić, deset pa jih je v svojo statistiko vpisal še Zoran Dragić.

V polfinalnem nizu se bo Cedevita Olimpija za vstop v veliki finale državnega prvenstva pomerila z Rogaško, ki je v četrtfinalu, prav tako po dveh tekmah, odpravila Šenčur. Še prej pa Zmaje v regionalni ligi čaka prva tekma polfinalnega niza s Crveno zvezdo mts. V Beogradu bodo ljubljanski košarkarji na parket stopili v četrtek ob 19.00, druga tekma serije pa bo v ponedeljek ob 18.30 v ljubljanskih Stožicah.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Čestitke košarkarjem za zmago. Novomeščani imajo nekaj težav s poškodbami, brez tega bi bili zagotovo bolj konkurenčni. V četrtfinalu smo dosegli zastavljen cilj – da se v polfinale prebijemo po dveh tekmah. Zdaj se moramo osredotočiti na regionalno ligo in tekmo s Crveno zvezdo, kamor gledamo samozavestno.”

 

Luka Ščuka, košarkar KK Cedevita Olimpija:
“Na začetku tekme smo se lovili, košarkarji Krke pa so nudili dober odpor. Kasneje so padli v igri, saj jim manjka visokih igralcev, kar smo znali izkoristiti. Bil sem presenečen, da smo z Novomeščani igrali že v četrtfinalu državnega prvenstva, saj se navadno pomerimo v finalu. Presenečenj ni bilo. Vedeli smo, da smo kakovostnejši, a to smo morali pokazati na igrišču. Mislim pa, da imamo še nekaj rezerv.”

 

LIGA NOVA KBM, KONČNICA

ČETRTFINALE, 2. TEKMA

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 9. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA 102:80 (23:20, 32:20, 28:15, 19:25) [2:0]*
Cedevita Olimpija
: Pullen 6, Ferrell 14 (5 skokov), Ejim 4, Duščak 5, Murić 11, Auguste 4 (5 skokov), Blažič 13 (5 skokov), Hodžić 6, Ščuka 18 (6 skokov), Omić 8 (6 skokov, 10 asistenc), Dragić 10, Mulalić 3.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


Že odigrano:

ČETRTFINALE, 1. TEKMA

ŠD Leona Štuklja (Novo mesto, Ljubljana), petek, 6. maj:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA 63:82 (19:25, 16:20, 15:17, 13:20)

Cedevita Olimpija: Ferrell 16 (7 podaj), Murić 6 (8 skokov), Blažič 8, Omić 10, Dragić 21 (8 skokov), Pullen 7, Ejim 7, Duščak, Auguste 7 (11 skokov), Hodžić, Ščuka, Mulalić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

*Rezultat v zmagah. Četrtfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v soboto, 14. maja, v Novem mestu.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji