Novica
04.03.2021

Poraz pomlajene zasedbe proti Rogaški

Pomlajena zasedba Cedevite Olimpije je v izdihljajih tekme drugega kola Lige Nova KBM za prvaka v Stožicah doživela poraz proti Rogaški (77:80). Cedevita Olimpija je v drugem delu državnega prvenstva doživela prvi poraz. Za pomlajeno zasedbo, ki jo s klopi vodi pomočnik glavnega trenerja Jurice Golemca, Teo Čizmić, je bila usodna ekipa Rogaške, ki je … Continued

Pomlajena zasedba Cedevite Olimpije je v izdihljajih tekme drugega kola Lige Nova KBM za prvaka v Stožicah doživela poraz proti Rogaški (77:80).

Cedevita Olimpija je v drugem delu državnega prvenstva doživela prvi poraz. Za pomlajeno zasedbo, ki jo s klopi vodi pomočnik glavnega trenerja Jurice Golemca, Teo Čizmić, je bila usodna ekipa Rogaške, ki je v drugem kolu Lige Nova KBM za prvaka v Stožicah slavila tesno zmago z 80:77.

Mlada zasedba Cedevite Olimpije, ki je v večini sestavljena iz igralcev mladinskega moštva, je obračun z Rogaško izkoristila za pridobivanje novih izkušenj na največjem košarkarskem odru v Sloveniji.

Slatničani so zapretili na začetku srečanja, hitro povedli z 21:7, nato pa so Zmajčki razširili svoja krila. Na glavni odmor sta se moštvi podali poravnani na 37:37, po trojki Luke Ščuke v tretji minuti nadaljevanja, pa je semafor v stoženski lepotici kazal že 47:39 za zasedbo v pretežno oranžnih dresih.

Rogaška se je še pred zaključkom četrtine vrnila v igro in v zadnji del tekme s seboj odnesla sedem točk naskoka (67:60). V zadnjih trenutkih srečanja so košarkarji v zeleno-oranžni športni opravi z nepopustljivo in srčno igro tekmo skoraj pripeljali do podaljška. Za Zmaje je bil usoden met bivšega košarkarja Cedevite Olimpije, Petra Vujačića, ki je v zadnjih sekundah obračuna jeziček tehtnice s trojko za končnih 80:77 prevesil na stran gostov.

V dresu ljubljanskega kluba je bil znova odličen Luka Ščuka, ki se je ustavil pri 23 točkah. Dan Duščak je 19 točkam dodal 11 asistenc in sedem skokov, Rok Radović pa je v statistiko vpisal 15 točk in pet skokov.

Nosilci članskega moštva Cedevite Olimpije so z mislimi že pri sobotnem obračunu 20. kola Lige ABA z Borcem v Čačku. V Srbijo bo ekipa odpotovala v petkovih popoldanskih urah.

IZJAVI PO TEKMI

Teo Čizmić, pomočnik glavnega trenerja KK Cedevita Olimpija:
“Za fante je vrhunsko, da doživljajo takšne izkušnje. Tako se bodo v prihodnosti, ko pridejo v člansko moštvo, znali pravilno obnašati. Tekma je bila polna pritiska, pretepov, borbenosti in ostalih stvari. Za ekipo je to dobra izkušnja. Škoda, da smo izgubili ampak vsa čast fantom.”

Rok Radović, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Rad bi čestital tekmecem, pa tudi svojim soigralcem. Borili smo se do zadnje sekunde, žal je tekmo odločil en met. Za nas je to velika izkušnja in šola za prihodnost.”

LIGA NKBM ZA PRVAKA, 2. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), četrtek, 4. marec:
CEDEVITA OLIMPIJA – ROGAŠKA 77:80 (20:25, 17:12, 23:30, 17:13)
Cedevita Olimpija: 
Radović 15 (5 skokov), Duščak 19 (7 skokov, 11 podaj), Ščuka 23, Jurković 6, Đurkić 6, Jovanović 4, Daneu 2, Nagode, Todorović 2, Jug, Kočevar.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

LESTVICA:

M Ekipa T Z P
1. Cedevita Olimpija 2 1 1 3
2. Terme O. Podčetrtek 1 1 0 2
3. Rogaška 1 1 0 2
4. Helios Suns 1 0 1 1
5. GGD Šenčur 1 0 1 1
6. Krka 0 0 0 0

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji