Novica
14.03.2022

Pomlajena zasedba Cedevite Olimpije klonila proti Šenčurju

Moštvo Cedevite Olimpije je v ponedeljek v pomlajeni zasedbi na obračunu drugega kola Lige Nova KBM za prvaka izgubilo proti Šenčurju z rezultatom 64:70. Gorenjski kolektiv je tako prekinil niz 12 zaporednih zmag Ljubljančanov. Zaključen je niz zmag Cedevite Olimpije v štirih tekmovanjih. Po tem, ko so Zmaji v nedeljo v 22. kolu regionalne lige … Continued

Moštvo Cedevite Olimpije je v ponedeljek v pomlajeni zasedbi na obračunu drugega kola Lige Nova KBM za prvaka izgubilo proti Šenčurju z rezultatom 64:70. Gorenjski kolektiv je tako prekinil niz 12 zaporednih zmag Ljubljančanov.

Zaključen je niz zmag Cedevite Olimpije v štirih tekmovanjih. Po tem, ko so Zmaji v nedeljo v 22. kolu regionalne lige premagali Mego Mozzart in vknjižili dvanajsto zaporedno zmago, se je ljubljanski kolektiv v ponedeljek v drugem kolu drugega dela državnega prvenstva predstavil v pomlajeni zasedbi, ki ni bila kos izkušnjam Šenčurja, ki je po 40 minutah boja slavil zmago s 70:64.

Cedevita Olimpija se je tokrat predstavila v oslabljeni zasedbi. Dres so oblekli Nil Jovanović, Dan Duščak, Žiga Daneu, Alen Hodžić, Luka Ščuka, Marko Radovanović, Blaž Habot in Mirko Mulalić, Filip Kordelič pa je tekmo spremljal s klopi. Po prvi četrtini so Zmaji vodili, nato pa je pobudo na parketu prevzel Šenčur, ki je na koncu tudi slavil zanesljivo zmago in s tem prekinil niz zmag Ljubljančanov v regionalni ligi, 7DAYS EuroCupu, Pokalu Spar in državnem prvenstvu.

V ljubljanski zasedbi je največ točk, in sicer šestnajst, dosegel Dan Duščak, ki je ob tem v svojo statistiko vpisal še deset podaj ter po pet skokov in ukradenih žog, medtem ko jih je Alen Hodžić ob petih skokih prispeval enajst.

Četa glavnega trenerja Jurice Golemca se bo v torek odpravila na pot v Italijo. Tam jih v sredo ob 20.30 čaka obračun 15. kola skupinskega dela 7DAYS EuroCupa z Virtusom Segafredo Bologno, Ljubljančani pa bodo lovili svojo peto zaporedno zmago v Evropskem pokalu. Sledilo bo gostovanje v Zadru, kjer bodo košarkarji Cedevite Olimpije na parket stopili v soboto ob 17.00 in se z domačini pomerili v 23. kolu regionalne lige.

IZJAVI PO TEKMI:

Miro Alilović, pomočnik glavnega trenerja KK Cedevita Olimpija:
“Čestitke Šenčurju za zmago. Predvsem v zadnji četrtini se je videlo, da gre za zelo izkušeno ekipo. Skušalo smo menjati našo taktiko v igri v obrambi, na kar so se gostje hitro prilagodili. Težko je igrati na tekmi, na kateri tekmec zbere 39 skokov. Zame in za našo ekipo je to velika šola. Vsaka takšna tekma je dobra izkušnja za naše mladce, saj se lahko učijo in napredujejo.”

 

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 2. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 14. marec, ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – GGD ŠENČUR 64:70 (22:19, 16:23, 18:19, 8:9)

Cedevita Olimpija: Duščak 16 (5 skokov, 10 podaj in 5 ukradenih žog), Hodžić 11 (5 skokov), Ščuka 7, Radovanović 8 (10 skokov), Habot 9 (6 skokov), Jovanović, Kordelič, Daneu 9, Mulalić 4.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

LESTVICA:

M Ekipa T Z P
1. Helios Suns 2 2 0 4
2. GGD Šenčur 2 2 0 4
3. Krka 2 1 1 3
4. Cedevita Olimpija 2 1 1 3
5. Nutrispoint Ilirija 2 0 2 2
6. Podčetrtek 2 0 2 2

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji