Novica
06.09.2021

Živahne tribune Stožic pospremile zmago Cedevite Olimpije

Košarkarji Cedevite Olimpije so se prvič v tej sezoni predstavili domačemu občinstvu in v Areni Stožicah z rezultatom 74:68 premagali evroligaško ekipo Bayerna, s katero sta v Ljubljano pripotovala tudi nekdanji trener Zmajev Slaven Rimac in nekdanji mladinec ljubljanskega kolektiva Žan Mark Šiško. Cedevita Olimpija se je na stoženski parket pred oči 1.500 navijačev in … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so se prvič v tej sezoni predstavili domačemu občinstvu in v Areni Stožicah z rezultatom 74:68 premagali evroligaško ekipo Bayerna, s katero sta v Ljubljano pripotovala tudi nekdanji trener Zmajev Slaven Rimac in nekdanji mladinec ljubljanskega kolektiva Žan Mark Šiško.

Cedevita Olimpija se je na stoženski parket pred oči 1.500 navijačev in športnih navdušencev vrnila zmagoslavno. Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca so s 74:68 premagali evroligaški Bayern Basketball in tako navdušili zbrano občinstvo.

Že pred samim začetkom tekme je predsednik KK Cedevita Olimpija Tomaž Berločnik predsedniku Košarkarske zveze Slovenije Mateju Erjavcu slavnostno predal ček za donacijo v višini 25.000 EUR, ljubljanski klub pa je krovni slovenski košarkarski organizaciji znesek doniral ob navdušenju nad uvrstitvijo slovenske moške članske reprezentance na olimpijske igre v Tokiu.

Obenem je ljubljanski kolektiv predstavil tudi projekt, ki se bo odvijal v začetku sezone, praznovanje 75 let KK Cedevita Olimpija, v katerega bo klub iz Stožic vstopil v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije.

Moštvo je v ponedeljek nastopilo brez Marka Radovanovića, ki je na enem od zadnjih treningov pred tekmo staknil poškodbo levega gležnja, ter Eda Murića, ki še vedno čuti bolečine po udarcu, ki ga je prejel na pripravljalni tekmi s Pesarom.

Začetek obračuna, ki si ga je ogledal tudi zvezdnik moštva Dallas Mavericks in nekdanji Zmaj Luka Dončić, je bil izenačen, gostje so prvo četrtino dobili z dvema točkama prednosti (17:19). Ljubljančani so nato rezultat obrnili in na odmor odšli s petimi točkami naskoka (38:33). V začetku drugega polčasa so prednost poviševali in ob koncu tretje četrtine vodili s 13 točkami prednosti (61:48). Dobrih pet minut pred koncem tekme so se gostje približali na le dve točki zaostanka, a so Zmaji svojo prednost ubranili in zmagali z rezultatom 74:68.

Najučinkovitejši košarkar pri domačih je bil kapetan Jaka Blažič, ki je prispeval 13 točk, po 12 pa sta jih dodala še Jacob Pullen in Melvin Ejim.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Fantom čestitam za zmago, potrebovali so to, da si povrnejo samozavest. Vedeti moramo, da pripravljalne tekme niso odraz realnega stanja. Tako, kot mi v Opatiji nismo prikazali svojega pravega obraza, ga Bayern ni na obračunu z nami. Noge so trde in se veliko metov zgreši, poleg tega pa naredi veliko napak. Skupaj smo oddelali res le en trening in to je bilo v nedeljo zvečer. Zdaj bomo imeli nekaj več časa za trening in to bomo izkoristili za dodatno uigravanje in spoznavanje.«

 

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Zmaga proti evroligašu je lepa popotnica. Pomeni, da delamo dobro in da smo na pravi poti, a to še ne pomeni nič. Moštvi nista bili popolni. Tako kot sta nam manjkala Edo Murić in Marko Radovanović, so tudi oni imeli nekaj odsotnih igralcev. Obe moštvi sta še na začetku svojih pripravljalnih obdobij. Obe bosta že zelo kmalu izgledati zelo drugače.«

 

PRIPRAVLJALNA TEKMA

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 6. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – BAYERN BASKETBALL 74:68 (17:19, 21:14, 23:15, 13:20)
Cedevita Olimpija:
Pullen 12, Ejim 12 (9 skokov), Keene 11, Auguste 7 (6 skokov), Blažič 13, Hodžić 6, Ščuka 6, Dimec 3, Daneu, Carmichael, Rupnik 4 (5 asistenc).

FOTOGALERIJA

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji