Novica
10.03.2022

V duhu Marčevske norosti poleteli do enajste zaporedne zmage

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtek v Stožicah na zaostali tekmi devetega kola skupinskega dela 7DAYS EuroCupa prikazali novo odlično predstavo, premagali grški Promitheas z rezultatom 98:84 in se veselili še enajste zaporedne zmage.  Cedevita Olimpija je vknjižila enajsto zaporedno zmago. Ob zvokih Pihalnega orkestra Litostroj in navdušenju zbranih navijačev so Ljubljančani nadaljevali z Marčevsko … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtek v Stožicah na zaostali tekmi devetega kola skupinskega dela 7DAYS EuroCupa prikazali novo odlično predstavo, premagali grški Promitheas z rezultatom 98:84 in se veselili še enajste zaporedne zmage. 

Cedevita Olimpija je vknjižila enajsto zaporedno zmago. Ob zvokih Pihalnega orkestra Litostroj in navdušenju zbranih navijačev so Ljubljančani nadaljevali z Marčevsko norostjo na zaostali tekmi devetega kola skupinskega dela 7DAYS EuroCupa z rezultatom 98:84 premagali grški Promitheas.

Zadnji poraz so Zmaji doživeli 30. januarja v Podgorici, nato pa februar sklenili s samimi zmagami, v enakem ritmu pa nadaljujejo tudi v marcu. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca je v tretjem mesecu novega koledarskega leta na parket stopila štirikrat in zabeležila štiri zmage.

Košarkarji v zeleno-oranžnih dresih so vodili skozi celoten obračun. Prvo četrtino so dobili z razliko 12 točk (27:15), v drugem delu igre pa je Promitheasu uspelo nekoliko zmanjšati razliko (48:43). V drugi polčas je Cedevita Olimpija krenila silovito. Po delnem izidu 18:0 je prednost narasla, že pred koncem tretje četrtine pa sta na parket stopila mlada in nadarjena Luka Ščuka in Dan Duščak. V zadnjem delu srečanja je priložnost za igro dobil še Blaž Habot, Zmaji pa so tekmo mirno pripeljali do konca in se veselili zaslužene zmage.

Najbolj razpoložen košarkar ljubljanske zasedbe je bil z 22 točkami in petimi asistencami Jacob Pullen. Tri točke manj je dodal Zach Auguste, pri 16 pa se je ustavil Yogi Ferrell. Dvomestno število točk sta dosegla še Jaka Blažič (16) in Zoran Dragić (10). Tekmo je zaradi osebnih razlogov izpustil Melvin Ejim.

Nova domača preizkušnja Zmaje čaka že v nedeljo, ko v Stožice prihajajo košarkarji Mege. Tekma 22. kola regionalnega tekmovanja se bo začela ob 17.00.

IZJAVE PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Zagotovo ni bilo lahko igrati 48 ur po zadnji tekmi, ampak čestitke ekipi za energijo. Priložnost za igro so dobili vsi košarkarji. Hvala še enkrat navijačem, pozivam jih, da v nedeljo znova pridejo in nam pomagajo.”

 

Zach Auguste, košarkar KK Cedevita Olimpija:
“Navijači so bili odlični. Trdo smo trenirali, da lahko zdaj kažemo takšne predstave. Verjamem, da bomo z zmagovalnim nizom nadaljevali, ker se zabavamo in igramo ekipno igro.”

 

Luka Ščuka, košarkar KK Cedevita Olimpija:
“Pokazali smo pravi obraz. Upam, da bomo tako igrali še naprej. Tudi atmosfera je bila sijajna, česar si želimo na vsaki tekmi.”

 

7DAYS EUROCUP, SKUPINA B, 9. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), četrtek, 10. marec:
CEDEVITA OLIMPIJA – PROMITHEAS PATRAS 98:84 (27:15, 21:28, 36:15, 14:26)

Cedevita Olimpija: Pullen 22 (5 asistenc), Ferrell 16, Duščak 2, Murić 2, Auguste 19 (6 skokov), Blažič 14, Hodžić 3, Ščuka, Omić 4 (5 skokov), Dragić 10 (7 skokov), Radovanović 4, Habot 2.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

LESTVICA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji