Novica
07.11.2023

Brez uspeha v Benetkah

Članska zasedba Cedevite Olimpije je s porazom zaključila šesto kolo rednega dela BKT EuroCupa. Na obračunu v Benetkah je bila od Ljubljančanov v torek z rezultatom 95:87 boljša Umana Reyer.  Cedevita Olimpija tudi po šestih odigranih tekmah v rednem delu BKT EuroCupa ostaja brez zmage. Ljubljančane je v torek v Benetkah z rezultatom 95:87 premagala … Continued

Članska zasedba Cedevite Olimpije je s porazom zaključila šesto kolo rednega dela BKT EuroCupa. Na obračunu v Benetkah je bila od Ljubljančanov v torek z rezultatom 95:87 boljša Umana Reyer. 

Cedevita Olimpija tudi po šestih odigranih tekmah v rednem delu BKT EuroCupa ostaja brez zmage. Ljubljančane je v torek v Benetkah z rezultatom 95:87 premagala Umana Reyer. Za zasedbo slovenskih državnih prvakov je to skupno enajsti zaporedni poraz v Evropskem pokalu, zadnjič so se Ljubljančani zmage veselili 1. februarja.

Veliko bolje gre Zeleno-oranžnim v AdmiralBet Ligi ABA, kjer so po šestih odigranih tekmah pri izkupičku štirih zmag, prav na regionalni sceni pa bodo tudi nadaljevali s tekmovalno sezono 2023/24. V soboto ob 17.00 se bodo v Železniku na dvoboju sedmega kola rednega dela tekmovanja pomerili z FMP-jem Soccerbet.

Obračun v Benetkah je obeležil tudi izlet varovancev Mladinskega doma Malči Beličeve, ki so del projekta Euroleague One Team, v Benetke. Med glavnim odmorom so skupaj z udeleženci programa One Team pri beneškem klubu stopili na parket, in se predstavili zbranim navijačem.


IZJAVE PO TEKMI:

Andrea Turchetto, pomočnik glavnega trenerja KK Cedevita Olimpija:
“Težko je najti prave besede. 35 minut smo igrali zelo dobro, vodili, nato pa v zaključku srečanja zgrešili nekaj metov, tudi žoga ni več dobro krožila. Kljub temu moramo biti ponosni, saj smo se odločno zoperstavili eni od najboljših ekip v Evropskem pokalu. Vedno moramo igrati do konca in biti osredotočeni na naše naloge.”

 

Karlo Matković, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Zgrešili smo kar nekaj odprtih metov. Na koncu smo igrali slabo v obrambi v tranziciji, prejeli smo dve zaporedni trojki. Zmago smo izpustili iz svojih rok. Že v soboto nas čaka obračun z FMP-jem in moramo se osredotočiti na to tekmo.”

 

Amadou Sow, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Težak zaključek tekme. Moramo si ogledati stvari, ki jih nismo počeli dobro v zadnji četrtini in jih popraviti do naslednje tekme.”

 


BKT EUROCUP, 6. KOLO REDNEGA DELA SEZONE 2023/24

Palasport Taliercio (Benetke, Italija), torek, 7. november:
UMANA REYER VENICE – CEDEVITA OLIMPIJA 95:87 (21:27, 21:20, 20:25, 33:15)

Cedevita Olimpija: Stewart 9, Armand, Sow 16, Radović 5, Glas 2, Blažič 16 (7 skokov), Matković 14 (9 skokov), Prepelič 12 (14 podaj), Jones 8, Ščuka, Klobučar 5, Šaškov.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


POROČILO TEKME:

Cedevita Olimpija je srečanje v Italiji začela odlično in diktirala svoj tempo skozi uvodne tri četrtine. Ob polčasu so Zmaji vodili za pet točk, v tretji četrtini za 13, pred začetkom zadnje četrtine pa za deset. A v zadnji četrtini je sledil padec v igri Ljubljančanov, ki s svojo obrambo niso več uspeli zaustaviti domačega moštva, slednje pa je samo v zadnji četrtini doseglo kar 33 točk. Umana Reyer je tako uprizorila preobrat in na koncu slavila zmago z rezultatom 95:87.

Za Cedevito Olimpijo sta tokrat največ točk, in sicer vsak po 16, prispevala Amadou Sow in Jaka Blažič, slednji je v svojo statistiko dodal še sedem skokov. Karlo Matković se je zaustavil pri 14 točkah, Klemen Prepelič pa pri 12. Matković je zaradi bolečin v hrbtu v zadnji četrtini s parketa odšel sedem minut pred koncem srečanja, nato pa se ni več vrnil v igro.


LESTVICA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji