Novica
22.11.2022

Borbeni Zmaji vnovič neuspešni

V Areni Stožice se je ekipa Cedevite Olimpija vnovič v oslabljeni zasedbi zoperstavila svojim tekmecem in na obračunu petega kola rednega dela 7DAYS EuroCupu izgubila proti ukrajinskemu Prometeju z rezultatom 94:89. Pred očmi domačih navijačev so se košarkarji Cedevite Olimpije v torek v petem kolu rednega dela 7DAYS EuroCupa zoperstavili ukrajinskemu Prometeju. Žal sreča s … Continued

V Areni Stožice se je ekipa Cedevite Olimpija vnovič v oslabljeni zasedbi zoperstavila svojim tekmecem in na obračunu petega kola rednega dela 7DAYS EuroCupu izgubila proti ukrajinskemu Prometeju z rezultatom 94:89.

Pred očmi domačih navijačev so se košarkarji Cedevite Olimpije v torek v petem kolu rednega dela 7DAYS EuroCupa zoperstavili ukrajinskemu Prometeju. Žal sreča s poškodbami v tej sezoni ni na strani zeleno-oranžne zasedbe, saj se je seznam poškodovanih igralcev v ponedeljek zvečer podaljšal še za Marka Radovanovića, kljub temu pa so se izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca odlično upirali svojim tekmecem in na koncu klonili z rezultatom 94:89.

Radovanović se je na seznamu poškodovanih pridružil Lovru Gnjidiću, Roku Radoviću in Jan Kosi, ki ga čaka operacija gležnja. Še vedno za igro nista povsem pripravljena Zoran Dragić, ki je že zelo blizu vrnitvi na parket, in Karlo Matković, ki je tekmo znova preventivno spremljal s strani. Kljub temu je razveseljujoča novica, da so Matković, Dragić in Gnjidić iz dneva v dan bliže vrnitvi na parket, medtem, ko bo Radović s parketa odsoten še vsaj 14 dni.

Cedevita Olimpija je bila tokrat v igri za zmago vse do sklepnih trenutkov in v zadnji četrtini kljub zdesetkani zasedbi skorajda uprizorila veliki preobrat. Na koncu je žal zmanjkalo nekaj sreče in gostje so se veselili zmage z rezultatom 94:89.

V zasedbi Cedevite Olimpije je bil strelsko najbolj učinkovit Josh Adams, dosegel je 19 točk. 18 jih je dodal Yogi Ferrell, Marko Jeremić 16, Amar Alibegović 15, Alen Omić pa 11.

Naslednja preizkušnja Cedevito Olimpijo čaka v soboto, ko se bo v tivolski mali dvorani za novo zmago v regionalnem tekmovanju pomerila proti Zadru.

IZJAVE PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Čestitke Prometeju za zmago. Naši tekmeci so bili bolj agresivni, intezivni, energični in fizični. Prejeli smo preveč točk, še posebej v drugem polčasu. Sprehajali so nas pod obroč in polagali žoge v koš. Po nekaj nespametnih odločitvah v napadu, smo prejeli nekaj lahkih košev, to pa nas je na koncu stalo zmage.”

 

Edo Murić, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Na tekmi je na koncu presodila večja rotacija igralcev v korist Prometeja. Imeli so večje število igralcev. Mi smo na parket stopili s sedmimi igralci. Upamo, da se vsi naši poškodovani fantje čim prej vrnejo. Smo dobra ekipa, ampak težko je igrati v takšnih okoliščinah. Prometej ima dobre igralce, ki imajo številne izkušnje ter kvaliteto. Žal mi je, da smo izgubili. Bili smo blizu. Tekem je še dovolj. Upam, da čim prej zaigramo v širši postavi, in da začnemo nizati zmage.”

 

Josh Adams, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Nismo se predali vse do konca. Ponosen sem na vse fante, ki so stopili na parket. Dali so vse od sebe in ponosen sem, da sem del te ekipe, ki se vsakič znova odzove na izziv ob odsotnosti poškodovanih igralcev. Zavedamo se, da naše okoliščine ne smejo biti izgovor, in da nam nihče ne bo poklonil zmage. Moramo se učiti na napakah, ki smo jih napravili na tej tekmi, da se lahko na naslednji tekmi, ko se bomo znašli v enaki situaciji, odzovemo drugače.”

 

7DAYS EUROCUP, SKUPINA A

REDNI DEL, 5. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), torek, 22. november:
CEDEVITA OLIMPIJA – PROMETEY SLOBOZHANSKE 89:94 (24:18, 15:22, 25:26, 25:28)

Cedevita Olimpija: Rebec 5 (6 podaj), Ferrell 18 (7 podaj in 5 skokov), Jeremić 16, Alibegović 15 (8 skokov in 5 podaj), Murić 5 (6 skokov), Mulalić, Adams 19 (6 skokov), Kosi, Gnjidić, Omić 11.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

LESTVICA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji