Novica
02.11.2022

Četrti poraz v Evropskem pokalu

Košarkarji Cedevite Olimpije na reprezentančni odmor v 7DAYS EuroCupu odhajajo s porazom. V četrtem kolu rednega dela je bila od Zmajev v Benetkah v sredo z rezultatom 76:68 boljša Umana Reyer. Cedevita Olimpija je na gostovanju v Benetkah doživela četrti zaporedni poraz v 7DAYS EuroCupu. Od ljubljanske zasedbe je bila v sredo v četrtem kolu … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije na reprezentančni odmor v 7DAYS EuroCupu odhajajo s porazom. V četrtem kolu rednega dela je bila od Zmajev v Benetkah v sredo z rezultatom 76:68 boljša Umana Reyer.

Cedevita Olimpija je na gostovanju v Benetkah doživela četrti zaporedni poraz v 7DAYS EuroCupu. Od ljubljanske zasedbe je bila v sredo v četrtem kolu rednega dela sezone boljša Umana Reyer, ki je slavila zmago z rezultatom 76:68.

Italijani so si hitro priigrali prednost pred Zmaji in po prvi četrtini vodili za pet točk, ob polčasu za devet in v nadaljevanju obračuna ljubljanski zasedbi niso več dovolili blizu. Ljubljančani so tokrat prikazali dobro igro v obrambi, saj so tekmecem dovolili, da dosežejo zgolj 76 točk, žal pa slovenskim prvakom ni stekel met iz igre, prav to jih je na koncu stalo zmage.

V zeleno-oranžni zasedbi je bil tokrat strelsko najbolj učinkovit Yogi Ferrell, ki je 27 točkam dodal še pet podaj. Sledil mu je Josh Adams, ki je dosegel 14 točk, Alen Omić pa je ob 11 točkah dosegel kar 21 skokov. Omić je obenem postavil nov mejnik v svoji karieri – postal je vodilni na večni lestvici skokov v 7DAYS EuroCupu. Na vrhu lestvice je preskočil Dušana Dubljevića, trenutno pa je Omić pri 776 zbranih odbitih žogah.

Pred premorom, ki ga prinašajo reprezentančne akcije, bodo Zmaji na parket stopili le še v nedeljo ob 19.00, ko bodo v šestem kolu regionalne lige v Tivoliju gostili FMP Meridian.

IZJAVE PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Čestitke našim tekmecem za zmago. V obrambi smo resnično garali eden za drugega. Naša igra v obrambi je bila dobra, z nekaj manjšimi napakami. V napadu nam ni steklo. Nismo imeli dovolj razpoloženih igralcev, obenem pa smo zgrešili veliko število odprtih metov. Pozna se, da imamo zmanjšano rotacijo, in da imamo manjko igralcev. Pri Umani Reyer so vseskozi v igro prihajali novi in sveži igralci. Fantom ne morem zameriti nič. Tekma v Benetkah je dobra popotnica za nadaljnje delo na treningih.”

 

Yogi Ferrell, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Na koncu so nas zmage stale naše izgubljene žoge. Kljub temu menim, da smo igrali dobro. Ni nam uspelo zadeti odprtih metov. Če bi nam uspelo zadeti nekaj trojk, bi se lahko našim tekmecem povsem približali. Ne glede na to, da nam met ni stekel, smo bili večino tekme povsem blizu. Vsak, ki stopi na parket, da za drugega vse. To je tisto, kar je najbolj pomembno, in edina stvar, na katero smo osredotočeni. Igrati moramo ekipno, se pobrati po porazu, in se osredotočiti na naslednjo tekmo.”

 

Alen Omić, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Poraz vedno boli, vendar moramo dvigniti glave, iti naprej in ostati pozitivni. Moramo ostati skupaj in se pozdraviti. Že od začetka priprav verjamem v to ekipo in verjamem, da se bodo naši rezultati obrnili na pozitivno. Moramo delati. Pred premorom je pred nami še ena tekma, nato pa se bomo zaprli v dvorano. Ujeti moramo zmagovalni ritem, saj potrebujemo zmage v 7DAYS EuroCupu in verjamem, da bo slej ko prej prišlo tudi do tega. Osebni mejnik, ki sem ga uspel doseči na tekmi, je rezultat dela. Za takšne stvari delam celotno življenje. Trener in celotna ekipa verjameta vame. Tu sem zato, da počnem, kar znam najbolje, in tako bom tudi nadaljeval.”

 

7DAYS EUROCUP, SKUPINA A

REDNI DEL, 4. KOLO

Palasport Taliercio (Benetke, Italija), sreda, 2. november:
UMANA REYER – CEDEVITA OLIMPIJA 76:68 (20:15, 18:14, 20:20, 18:19)

Cedevita Olimpija: Rebec, Ferrell 27 (5 podaj), Jeremić 3, Alibegović 6 (7 skokov), Murić 3, Mulalić, Adams 14, Kosi, Omić 11 (21 skokov), Radovanović 4.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

LESTVICA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji