Novica
25.10.2023

Četrti zaporedni poraz v Evropskem pokalu

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtem kolu rednega dela BKT EuroCupa doživeli četrti zaporedni poraz. Od ljubljanskih Zmajev je bil v Stožicah boljši ukrajinski Prometej, ki je slavil zmago z rezultatom 90:83. Cedevita Olimpija ostaja brez zmage v novi tekmovalni sezoni BKT EuroCupa. Ljubljanski kolektiv je namreč v sredo na obračunu četrtega kola rednega dela … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtem kolu rednega dela BKT EuroCupa doživeli četrti zaporedni poraz. Od ljubljanskih Zmajev je bil v Stožicah boljši ukrajinski Prometej, ki je slavil zmago z rezultatom 90:83.

Cedevita Olimpija ostaja brez zmage v novi tekmovalni sezoni BKT EuroCupa. Ljubljanski kolektiv je namreč v sredo na obračunu četrtega kola rednega dela Evropskega pokala moral priznati premoč polfinalistom iz minule sezone, košarkarjem ukrajinskega Prometeja. Slednji so v stoženski lepotici slavili zmago z rezultatom 90:83.

Za ljubljanske košarkarje, ki jih je tokrat s klopi vodil pomočnik glavnega trenerja Simoneja Pianigianija, Andrea Turchetto, je to tretji zaporedni poraz v zadnjem obdobju. Pot na zmagovalne tirnice bodo skušali Ljubljančani najti v soboto ob 21.00, ko v petem kolu rednega dela AdmiralBet Lige ABA v Stožice prihaja SC Derby.


IZJAVE PO TEKMI:

Andrea Turchetto, pomočnik glavnega trenerja KK Cedevita Olimpija:
“Moramo začeti pri treh številkah. Naši tekmeci so imeli 22 skokov v napadu, vedeli pa smo, da so najboljša ekipa v tekmovanju v tej prvini. Še posebej ob koncu druge četrtine, čeprav smo vodili in dobro igrali v obrambi, smo Prometeju dopustili preveč skokov v napadu, na ta način pa so dosegali lahke točke. Tudi naših 16 izgubljenih žog je prevelika številka. Obenem ne smemo zanemariti meta za tri točke, kjer smo zadeli le šest od 24 metov, ob tem pa zgrešili kar nekaj odprtih metov, ki jih moramo zadeti. Nočem iskati izgovorov, a organizatorja igre Justina Cobbsa smo izgubili po treh minutah, na položaju organizatorja pa se je tako znašel Klemen Prepelič, ki je z nami oddelal le torkov trening. Vse igralne položaje smo tako morali prilagoditi in skušali najti novo kemijo, to pa med tekmo ni lahko. Borili smo se. Skušali smo si priigrati odprte mete. Moramo se osredotočiti na dobre stvari in počakati na to, kaj je z Justinom Cobbsom, nato pa se prilagoditi glede na razsežnost poškodbe.”

 

Karlo Matković, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Na koncu je presodil skok v napadu. Morali bi bolje zapirati, a zgodilo se je, da so imeli na koncu precej več skokov v napadu, kot mi. Nova ekipa smo. Imamo vzpone in padce. Doma igramo dobro, v gosteh malo manj. Okrepitev v obliki Klemna Prepeliča nam bo prišla prav, a potrebujemo čas, da se uigramo.”

 

DJ Stewart, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Sprejeti moramo poraz. Sezona je dolga. Ne smemo obstati. Delati moramo na naši igri in ugotoviti, kje so potrebne izboljšave, da bomo bolje pripravljeni na naslednjo tekmo. Ogledati si moramo posnetek in odpraviti napake. Se izboljšati. Težko je, sezona je dolga, a uživamo v procesu.”

 


BKT EUROCUP, 4. KOLO REDNEGA DELA SEZONE 2023/24

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sreda, 25. oktober:
CEDEVITA OLIMPIJA – PROMETEY SLOBOZHANSKE 83:90 (26:18, 19:29, 20:25, 18:18)

Cedevita Olimpija: Stewart 17 (5 skokov), Sow 6, Radović, Cobbs, Glas, Blažič 15, Matković 18 (9 skokov), Prepelič 16 (11 podaj), Jones 6 (9 skokov), Ščuka 2, Klobučar, Šaškov 3.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


POROČILO TEKME:

V dvoboj so veliko bolje vstopili Ljubljančani, ki so vse do polovice druge četrtine diktirali tempo igre na parketu. Po prvi četrtini so tako vodili s 26:18, v drugi četrtini pa je semafor kazal že 30:20 v korist Zmajev. Takrat pa so v višjo prestavo prestavili Ukrajinci, ki so na glavni odmor s seboj odnesli dve točki prednosti (47:45), nato pa so se v tretjem delu igre po hitrem postopku oddaljili na 72:60. Kljub temu se Ljubljančani niso vdali, z nizom desetih zaporednih točk so se povsem približali (70:72), sledil pa je protiudarec Prometeja, ki je znova pobegnil na 82:72, prednost pa nato zadržal vse do zaključka obračuna.

V ljubljanski zasedbi je največ točk, in sicer 18, prispeval Karlo Matković, ki je ob tem v svojo statistiko vpisal tudi 9 skokov. DJ Stewart se je ustavil pri 17 točkah in petih skokih, posebej pa velja izpostaviti dvojni dvojček novinca Klemna Prepeliča, ki je 16 točkam dodal še 11 podaj. Jaka Blažič je srečanje zaključil s 15 doseženimi točkami.

Že v četrti minuti tekme je Cedevita Olimpija ostala brez organizatorja igre Justina Cobbsa, ki je začutil bolečino v levi nogi, razsežnost poškodbe pa bodo pokazali zdravstveni pregledi.


LESTVICA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji