Novica
31.05.2022

Cedevita Olimpija drugič zapored na slovenskem košarkarskem prestolu!

Košarkarji Cedevite Olimpije so v torek v Športni dvorani Domžale na tretji tekmi finalnega niza državnega prvenstva še tretjič premagali Helios Suns (101:81) in še drugič zapored in skupno 19. v zgodovini postali slovenski državni prvaki. Cedevita Olimpija je v torek v Športni dvorani Domžale ubranila naslov državnega prvaka in še 19. v klubski zgodovini … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v torek v Športni dvorani Domžale na tretji tekmi finalnega niza državnega prvenstva še tretjič premagali Helios Suns (101:81) in še drugič zapored in skupno 19. v zgodovini postali slovenski državni prvaki.

Cedevita Olimpija je v torek v Športni dvorani Domžale ubranila naslov državnega prvaka in še 19. v klubski zgodovini sedla na slovenski košarkarski prestol. Ljubljanski Zmaji so na tretji finalni tekmi državnega prvenstva z rezultatom 101:81 premagali domžalske Helios Suns. Za najkoristnejšega igralca finalnega niza je bil izbran Alen Omić.

Ljubljanski košarkarji so tokrat zgodaj razrešili vprašanje zmagovalca na obračunu v Domžalah. V prvi četrtini je bila njihova prednost dvomestna, v drugi četrtini pa so že vodili z 20 točkami razlike (42:22). Visok naskok so nato zadržali do zaključka tekme.

Svoj delež k zmagi so na tretji tekmi finalnega niza prispevali vsi ljubljanski Zmaji, ki so v Domžalah stopili na parket. Yogi Ferrell je sezono sklenil z 20 točkami in osmimi asistencami v svoji statistiki. 18 točk je prispeval Zoran Dragić, eno manj (17) kapetan Jaka Blažič. Pri dvojnem dvojčku (16 točk in 14 skokov) se je ustavil Alen Omić, 13 točk pa je dodal Jacob Pullen.

Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca so z zmago na tretji tekmi finalnega niza državnega prvenstva in osvojitvijo naslova državnega prvaka na najlepši možen način zaključili tekmovalno sezono 2021/22. Za Ljubljančane je to tretja državna lovorika v sezoni, osvojitev ‘trojne krone’ pa je kolektivu iz Stožic uspela prvič po sezoni 2008/09. V vitrinah največje dvorane v Sloveniji tako lahko najdemo pokale za osvojitev naslova slovenskega superpokalnega, pokalnega in državnega prvaka v sezoni 2021/22.

V vseh tekmovanjih so Zmaji uspeli doseči cilje, zadane pred začetkom sezone. V regionalni ligi so se Ljubljančani uspeli prebiti v polfinale tekmovanja, kjer so po treh tekmah iz boja v končnici izpadli proti aktualnim prvakom, košarkarjem Crvene zvezde mts. V 7DAYS EuroCupu se je Cedeviti Olimpiji uspelo prebiti med najboljših osem ekip tekmovanja, v četrtfinalu pa je bila od ljubljanskih košarkarjev boljša turška ekipa Frutti Extra Bursaspor, ki se je prebila vse do finala tekmovanja.

Cedevita Olimpija je s torkovo zmago tudi podaljšala niz neporaženosti v končnici državnega prvenstva, Zmaji so namreč zabeležili 14. zaporedno zmago v odločilnih bojih. Finalni niz so po treh odigranih tekmah sklenili že drugo sezono zapored, to pa jim je nazadnje uspelo v obdobju med letoma 2000 in 2002, ko so novomeško Krko, takrat še kot Union Olimpija, obakrat odpravili po treh tekmah.

IZJAVE PO TEKMI

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Čestitke košarkarjem! Za nami je zahtevna sezona, fizično in mentalno. Čestitke tudi ekipi Helios Suns za borbo, nobena tekma ni bila lahka. Na koncu pa rezultat finalnega niza 3:0 in še en naslov državnih prvakov!”

 

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Vesel sem, da smo sklenili sezono. Pokazali smo, da smo najboljši v državi. Lep zaključek dokaj uspešne sezone. Nekaj stvari smo postavili na svoje mesto in Cedevita Olimpija lahko na tem le gradi.”

 

Alen Omić, košarkar KK Cedevita Olimpija in najkoristnejši igralec finalnega niza:
“Hvala ekipi, ki je prispevala k temu, da sem postal najkoristnejši igralec finalnega niza. Poslušal sem soigralce in dal vse od sebe. Zdaj sem utrujen in želim si počitka. Vedeli smo, da smo kakovostnejši od ekipe Helios Suns. Domžalčanov nismo podcenjevali, saj so nas na prvih dveh tekmah skušali presenetiti. Mislim, da smo na koncu zasluženo zmagali.”

 

Zoran Dragić, košarkar KK Cedevita Olimpija:
“Veseli smo zmage, to je najbolj pomembno! Dobra sezona je za nami. V Evropskem pokalu in regionalni ligi smo imeli sicer večje apetite, a lahko smo zadovoljni.”

 

Edo Murić, košarkar KK Cedevita Olimpija:
“Trdo smo delali, pokazali smo dominacijo. Upam, da bo tako tudi naprej. Čestitke ekipi Helios Suns, res se je dobro borila. Mi smo v tej sezoni pokazali dobro košarko in zasluženo smo najboljši v državi! Cedevita Olimpija je evropski klub in domače lovorike ji pripadajo.”

 


LIGA NOVA KBM, KONČNICA

FINALE

TEKMA 3

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), torek, 31. maj:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA 81:101 (13:27, 23:29, 27:25, 18:20) [0:3]*

Cedevita Olimpija: Ferrell 20 (8 asistenc), Murić 7 (11 skokov), Blažič 17, Omić 16 (14 skokov), Dragić 18 (8 skokov), Pullen 13, Ejim 2, Duščak, Auguste 4 (6 skokov), Hodžić 2, Ščuka 2, Mulalić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


Že odigrano:

TEKMA 1

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), sreda, 25. maj:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA 66:81 (18:13, 17:20, 16:22, 15:26)

Cedevita Olimpija: Ferrell 19 (5 skokov), Murić 6, Blažič 12, Omić 9 (16 skokov), Dragić 14, Pullen 16, Ejim, Duščak, Auguste 5 (5 skokov), Hodžić, Ščuka, Mulalić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sobota, 28. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA – HELIOS SUNS 87:75 (24:28, 23:19, 19:19, 21:9)

Cedevita Olimpija: Pullen 8, Ferrell 3 (7 asistenc), Duščak, Murić 2, Auguste 10 (9 skokov), Blažič 14 (6 skokov), Hodžić 12, Ščuka, Omić 14 (10 skokov), Dragić 14, Radovanović 10 (9 skokov), Mulalić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

*Rezultat v zmagah. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme. Morebitna četrta tekma bo v nedeljo, 5. junija, v Areni Stožice, morebitna peta tekma pa bo v torek, 7. junija, v Športni dvorani Domžale.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji