Novica
18.10.2023

Temne minute v zadnji četrtini odnesle zmago v Carigradu

Članska zasedba Cedevite Olimpije je v sredo na obračunu tretjega kola rednega dela BKT EuroCupa v Carigradu doživela poraz proti Bešiktašu (66:73). Po treh odigranih tekmah v novi tekmovalni sezoni BKT EuroCupa je Cedevita Olimpija še naprej brez zmage. Ljubljanska zasedba je v sredo gostovala v Carigradu, kjer so se Zmaji pomerili z Bešiktašem, ki … Continued

Članska zasedba Cedevite Olimpije je v sredo na obračunu tretjega kola rednega dela BKT EuroCupa v Carigradu doživela poraz proti Bešiktašu (66:73).

Po treh odigranih tekmah v novi tekmovalni sezoni BKT EuroCupa je Cedevita Olimpija še naprej brez zmage. Ljubljanska zasedba je v sredo gostovala v Carigradu, kjer so se Zmaji pomerili z Bešiktašem, ki je v svoji domači dvorani izbrancem glavnega trenerja Simoneja Pianigianija zadal še tretji zaporedni evropski poraz. Semafor je po 40 minutah kazal 73:66 v korist Bešiktaša.

V četrtek se bo ljubljanski kolektiv vrnil v slovensko prestolnico, nato pa v soboto odpotoval v Laktaše, kjer jih v nedeljo ob 17.00 čaka dvoboj četrtega kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA z Igokeo m:tel. To bo za Zmaje zadnje gostovanje pred štirimi zaporednimi domačimi tekmami, na katerih bodo imeli vsi otroci do vključno 15. leta brezplačen vstop. Na evropskem prizorišču se bodo slovenski prvaki na parket vrnili prihodnjo sredo, ko v Stožice prihaja ukrajinski Prometej.


IZJAVI PO TEKMI:

Simone Pianigiani, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Lahko sem ponosen na svoje fante, saj smo na enem od najtežjih gostovanj znova prikazali napredek. Bešiktaš je nad nami vršil pritisk vseh 40 minut, obenem je igral izredno fizično, vemo pa tudi za naše težave z enim organizatorjem igre in dejstvom, da se še ne poznamo dovolj dobro. Dobro smo se upirali, igrali odlično obrambo. Tekma je bila napeta, nato pa smo v drugem polčasu izgubili še Karla, ko smo bili povsem blizu, do konca srečanja pa je bilo še kar nekaj časa. V igri pomembno vlogo igrajo vsi aspekti. Napade lažje zaključujemo, če sta v igri Karlo ali pa na primer Shawn, ki zaradi težav z osebnimi napakami z začetka tekme ni mogel biti zelo agresiven. Kljub vsem naštetim omejitvam in zavednimi napakami, ki so zmago predale v roke Bešiktaša, smo z našo igro lahko zadovoljni. Igralci iz tekme v tekmo kažejo napredek, ki ga moramo zadržati tudi v prihodnje. Želimo si zmage v EuroCupu, igralci si jo s svojim trudom zaslužijo in upam, da nam jo čimprej uspe zabeležiti.”

 

DJ Stewart, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Težak poraz, resnično si želim, da bi zmagali. Še naprej moramo delati in napredovati v stvareh, za katere vemo, da lahko napredujemo za prihajajoče tekme. Tekme si sledijo eno za drugo, zato se moramo učiti iz napak, pozabiti na poraz in biti boljši na naslednji tekmi.”

 


BKT EUROCUP, 3. KOLO REDNEGA DELA SEZONE 2023/24

Beisktas Emlakjet Sports & Event Hall (Carigrad, Turčija), sreda, 18. oktober:
BESIKTAS EMLAKJET ISTANBUL – CEDEVITA OLIMPIJA 73:66 (20:17, 23:21, 16:14, 14:14)
Cedevita Olimpija
: Stewart 15, Armand 10, Sow 10, Radović, Cobbs 14, Glas, Blažič 4, Matković 3 (5 skokov), Jones 6 (7 skokov), Ščuka 4, Klobučar, Šaškov.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


POROČILO TEKME:

V Carigradu je Cedevita Olimpija znova prikazala borben obraz in bila vseskozi v igri za zmago proti Bešiktašu. Slednjo je žal odneslo nekaj temnejših minut igre v zadnji četrtini, ko so domačini prednost točke (59:58) obrnili v vodstvo devetih točk (69:60). Zmaji se po tem niso več pobrali, so pa z bojem do zadnjega atoma moči pri domači ekipi povzročali sive lase. Ob koncu je bil rezultat 73:66 za Bešiktaš.

Dvomestno število točk so dosegli DJ Stewart (15 točk), ki je s svojo borbeno igro dosegel valorizacijo 21. H končnim 66 točkam so svoj delež dodali tudi Justin Cobbs (14 točk), Sean Armand (10 točk) in Amadou Sow (10 točk / 8 skokov). Praktično celoten drugi polčas je Cedevita Olimpija odigrala brez Karla Matkovića, ki je pri enem izmed napadov Bešiktaša prejel močan udarec v nos, po krvavitvi pa nato zapustil parket, na katerega se ni več vrnil. Karla v Ljubljani čaka zdravstveni pregled, ki bo razkril resnost poškodbe.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji