Novica
14.10.2023

Zanesljiva zmaga nad Splitom

Košarkarji Cedevite Olimpije so v soboto na obračunu tretjega kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA v Stožicah zabeležili zmago nad Splitom (97:68). Cedevita Olimpija je v soboto v Stožicah prekinila niz treh zaporednih porazov in zabeležila drugo zmago v rednem delu AdmiralBet Lige ABA. Izbranci glavnega trenerja Simoneja Pianigianija so se domačim navijačem tokrat prikazali … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v soboto na obračunu tretjega kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA v Stožicah zabeležili zmago nad Splitom (97:68).

Cedevita Olimpija je v soboto v Stožicah prekinila niz treh zaporednih porazov in zabeležila drugo zmago v rednem delu AdmiralBet Lige ABA. Izbranci glavnega trenerja Simoneja Pianigianija so se domačim navijačem tokrat prikazali v okrnjeni zasedbi, saj dresa niso oblekli Rok Radović, Luka Ščuka in Nikola Radičević, kljub vsemu pa so z dobro in zavzeto igro potek tekme nadzorovali praktično od začetka do konca in Split premagali z rezultatom 97:68.

Naslednja preizkušnja Ljubljančane čaka v sredo, ko bodo v tretjem kolu rednega dela BKT EuroCupa gostovali v Carigradu pri Bešiktašu. Po dveh odigranih tekmah v prvem delu Evropskega pokala so Zmaji še vedno brez zmage, Bešiktaš pa je zaenkrat pri dveh.

IZJAVI PO TEKMI:

Simone Pianigiani, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Moji igralci so pokazali željo po zmagi, pristop je bil pravi. Prvih nekaj minut se nam je v mislih še odvijal obračun z Joventutom, nato pa smo začeli igrati s pravo intenziteto in hitrostjo, s katero želimo igrati. Vemo, da nismo v položaju, ko bi to lahko počeli, a skušali smo, in to je pomembno v našem procesu. Povezani smo bolj in bolj iz dneva v dan. Pokazali smo veliko pozitivnih stvari, predvsem v igri v obrambi. Vsi smo na isti strani. Zahtevno je igrati brez organizatorja igre, a gremo dalje. Tekma je bila za nas pozitivna.”

 

Gregor Glas, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Po sredini tekmi proti Jouventutu, ko nam je zmaga za las ušla, smo potrebovali to reakcijo. K tekmi proti Splitu smo pristopili zelo pozitivno, s pravo energijo že od začetka. Priigrali smo si prednost, katero nam je tudi uspelo zadržati do konca tekme. Z današnjo predstavo smo lahko zadovoljni. Vsi igralci so dosegli točke, kar je zelo pozitivna stvar. Prišli smo v ritem. Čaka nas težko gostovanje v Istanbulu. Moramo se regenerirati in čim boljše pripraviti na prihajajočo tekmo.”

 


ADMIRALBET LIGA ABA, 3. KOLO REDNEGA DELA SEZONE 2023/24

Dvorana Stožice (Ljubljana, Slovenija), sobota, 14. oktober:
CEDEVITA OLIMPIJA – SPLIT 97:67 (27:23, 28:9, 16:16, 26:20)

Cedevita Olimpija: Stewart 13, Armand 7 (5 podaj), Sow 7, Cobbs 16, Glas 12, Blažič 20 (6 skokov), Matković 10 (5 skokov), Jones 3 (6 skokov), Klobučar 5, Šaškov 4,

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


POROČILO TEKME:

Vse od začetka tekme so Zmaji nadzorovali njen potek in potem, ko so prvo četrtino dobili z rezultatom 27:23, so v drugi četrtini povsem zagospodarili na parketu. V tej četrtini so dosegli kar 28 točk, gostom pa dovolili doseči le osem in že v 13. minuti povedli za 17 točk (42:25). Nadaljevanje srečanja ni prineslo preobrata, Zmaji so praktično iz minute v minuto višali svojo prednost in ljubljanska četa se je po 40 minutah veselila zaslužene visoke zmage.

Najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe in hkrati tudi tekme tretjega kola regionalne lige je bil tokrat domači kapetan Jaka Blažič (20 točk / 6 skokov). Dobro razpoloženi pa so bili na domačem parketu tudi Justin Cobbs (16 točk), DJ Stewart (13 točk), Gregor Glas (12 točk) in Karlo Matković (10 točk / 5 skokov). Vsi igralci, ki so stopili na parket v zeleno-oranžni zasedbi, so dosegli točke.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji