Novica
28.05.2022

Le še korak oddaljeni od druge zaporedne državne lovorike

Cedevita Olimpija je tudi na drugi tekmi finalnega niza državnega prvenstva premagala domžalske Helios Suns in je tako le še eno zmago oddaljena od ubranitve naslova državnega prvaka in 19. državne lovorike v samostojni Sloveniji. V Stožicah je bilo v soboto 87:75 za ljubljanske Zmaje. Košarkarji Cedevite Olimpije so v soboto v domači Areni Stožice … Continued

Cedevita Olimpija je tudi na drugi tekmi finalnega niza državnega prvenstva premagala domžalske Helios Suns in je tako le še eno zmago oddaljena od ubranitve naslova državnega prvaka in 19. državne lovorike v samostojni Sloveniji. V Stožicah je bilo v soboto 87:75 za ljubljanske Zmaje.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v soboto v domači Areni Stožice na drugi tekmi finalnega niza državnega prvenstva z rezultatom 87:75 premagali domžalski Helios Suns in v finalu povedli z 2:0 v zmagah. Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca za ubranitev naslova državnega prvaka in hkrati 19. naslov slovenskega prvaka v klubski zgodovini potrebujejo le še eno zmago.

Slednjo lahko zabeležijo že v torek, ko se bosta ekipi znova pomerili v Športni dvorani Domžale. Tretja tekma finalnega niza se bo začela ob 20.30.

V končnici državnega prvenstva so ljubljanski Zmaji v soboto na domačem parketu zabeležili že svojo 12. zaporedno zmago, zadnji poraz ljubljanskega kolektiva v odločilnih bojih za državno lovoriko pa sega v leto 2019.

Dvoboj v Stožicah se je odločal šele v zadnjem delu tekme. Moštvi sta bili slabih devet minut pred zadnjim zvokom sirene poravnani na 68:68, za tem pa so zmaji pohodili pedalo za plin. Po koših Zacha Augusta in Marka Radovanovića so povedli za štiri, Alen Hodžić pa je z dvema zaporednima trojkama poskrbel, da je bila prednost ljubljanske zasedbe pred končnico dovolj visoka, da so jo ubranili do konca.

Med Zmaji so bili strelsko najbolj razpoloženi Jaka Blažič, Alen Omić in Zoran Dragić, vsi so dosegli po 14 točk. 12 jih je dodal še Alen Hodžić, po deset pa Zach Auguste in Marko Radovanović.

IZJAVE PO TEKMI

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Kakovost je zagotovo na naši strani. Košarkarjem se je težko motivirati. V obrambi začnejo igrati bolj agresivno šele takrat, ko se ustrašijo. Izšlo se je za zmago, v torek pa imamo priložnost, da osvojimo naslov.”

 

Alen Hodžić, košarkar KK Cedevita Olimpija:
“Cilj je bil, da povedemo z 2:0. Vedeli smo, da bo zahtevno, da bo ta tekma trda, saj ima ekipa Helios Suns kakovostne košarkarje. Pretehtala je ekipna igra, ki jo moramo pokazati tudi v torek, da zaključimo s serijo.”

 

Marko Radovanović, košarkar KK Cedevita Olimpija:
“Gre za finale, pričakovali smo zahtevno tekmo. Pomembno je, da smo zabeležili novo zmago, kako pa smo igrali, pa zdaj ni pomembno.”

 

LIGA NOVA KBM, KONČNICA

FINALE

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sobota, 28. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA – HELIOS SUNS 87:75 (24:28, 23:19, 19:19, 21:9) [2:0]*

Cedevita Olimpija: Pullen 8, Ferrell 3 (7 asistenc), Duščak, Murić 2, Auguste 10 (9 skokov), Blažič 14 (6 skokov), Hodžić 12, Ščuka, Omić 14 (10 skokov), Dragić 14, Radovanović 10 (9 skokov), Mulalić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA 3

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), torek, 31. maj, ob 20.30:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Sportklub)


Že odigrano:

TEKMA 1

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), sreda, 25. maj:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA 66:81 (18:13, 17:20, 16:22, 15:26)

Cedevita Olimpija: Ferrell 19 (5 skokov), Murić 6, Blažič 12, Omić 9 (16 skokov), Dragić 14, Pullen 16, Ejim, Duščak, Auguste 5 (5 skokov), Hodžić, Ščuka, Mulalić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

 

*Rezultat v zmagah. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme. Morebitna četrta tekma bo v nedeljo, 5. junija, v Areni Stožice, morebitna peta tekma pa bo v torek, 7. junija, v Športni dvorani Domžale.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji