Novica
12.02.2024

Z odločnim dvokorakom na finalni turnir

Košarkarji Cedevite Olimpije so v okrnjeni zasedbi v ponedeljek na drugi tekmi četrtfinala Pokala Spar z rezultatom 93:80 premagali ECE Triglav Kranj in si zagotovili mesto na finalnem turnirju na Kodeljevem. Članska zasedba si je z zanesljivo zmago nad ECE Triglavom Kranj v ponedeljek v Stožicah na drugi četrtfinalni tekmi zagotovila mesto na finalnem turnirju. … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v okrnjeni zasedbi v ponedeljek na drugi tekmi četrtfinala Pokala Spar z rezultatom 93:80 premagali ECE Triglav Kranj in si zagotovili mesto na finalnem turnirju na Kodeljevem.

Članska zasedba si je z zanesljivo zmago nad ECE Triglavom Kranj v ponedeljek v Stožicah na drugi četrtfinalni tekmi zagotovila mesto na finalnem turnirju. Semafor v stoženski dvorani je kazal 93:80 v korist varovancev glavnega trenerja Zorana Martića, Zeleno-oranžni pa so se predstavili v okrnjeni zasedbi, saj so zaigrali brez Alena Omića, Shawna Jonesa, DJ Stewarta, Jake Klobučarja in Vukašina Todorovića.

Jones bo po poškodbi gležnja, ki jo je staknil na sobotni tekmi z FMP-jem Soccerbet, pripravljen na napore tekem, ki jih prinaša finalni turnir Pokala Spar. Žal bo, navkljub prvotnim pozitivnejšim ocenam, s parketov daljše obdobje odsoten Stewart, ki bo zaradi poškodbe stopala izpustil boje na Kodeljevem, čaka pa ga vsaj dvo- do tritedensko okrevanje. Klobučar in Todorović sta še vedno v fazi rehabilitacije po zlomu prsta desne roke oz. hujšem zvinu gležnja. Alen Omić na tokratni tekmi ni imel pravice do nastopa zaradi pravilnika tekmovanja, bo pa za igro na voljo na finalne turnirju.

Finalni turnir 23. izvedbe Pokala Spar bo v tej sezoni potekal v Športni dvorani Kodeljevo. V četrtek, 15. februarja, bosta na sporedu obe polfinalni tekmi, v petek, 16. februarja, ob 20.30, pa bo na sporedu še veliki finale slovenskega pokalnega tekmovanja. V polfinalu se bo Cedevita Olimpija v četrtek ob 20.30 pomerila s Kansai Helios Domžale, že prej, ob 17.30, pa si bosta v prvem polfinalu nasproti stali Rogaška in Krka.

Vsi navijači si lahko vstopnice že zagotovijo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.


IZJAVA PO TEKMI:

Gregor Glas, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Zahtevna tekma, a z razlogom, saj smo dva dneva nazaj igrali v regionalni ligi. Nismo imeli veliko energije, a stopili smo skupaj in pripeljali tekmo do konca. Imamo kar nekaj poškodovanih igralcev, zato je pomembno, da smo proti Triglavu ostali celi. Na finalni turnir se moramo maksimalno pripraviti in priti do nove lovorike.”

 


POKAL SPAR, ČETRTFINALE

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 12. februar:
CEDEVITA OLIMPIJA – ECE TRIGLAV KRANJ 93:80 (30:21, 14:23, 31:22, 18:14) [103:52]*
Cedevita Olimpija: Radičević 11 (5 podaj), Glas 23, Ščuka (5 skokov), Dragić 18 (9 skokov), Šaškov 18 (12 skokov), Radović 10 (5 skokov), Drobnjak, Cobbs 9 (5 podaj), Blažič 4, Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

*Rezultat prve tekme.

TEKMA 1

ŠD Planina (Kranj, Slovenija), sreda, 3. januar:
ECE TRIGLAV KRANJ – CEDEVITA OLIMPIJA 52:103 (9:25, 17:31, 16:24, 10:23)
Cedevita Olimpija
: Radović 18 (5 skokov), Cobbs 6 (6 podaj in 5 skokov), Glas 16 (5 skokov), Blažič 6 (6 podaj), Matković 17 (5 skokov), Stewart 13, Jones 14 (9 skokov), Ščuka 10 (5 skokov), Klobučar, Dragić 3, Šaškov, Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


POROČILO TEKME:

Gostje iz Kranja so se tokrat odločno zoperstavili Zmajem in bili praktično celotno srečanje blizu. Kljub vsemu pa so ljubljanski košarkarji v zaključku srečanja pokazali in dokazali svojo kvaliteto in se veselili zmage.

Najboljši strelec v zasedbi Zmajev je bil Gregor Glas s 23 točkami. Sledila sta Zoran Dragić in Aleksander Šaškov, ki sta oba dosegla po 18 točk. Nikola Radičević jih je dosegel 11, Rok Radović pa 10.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji