Novica
21.04.2024

Mega boljša tudi v drugo, regionalna sezona zaključena

Košarkarji Cedevite Olimpije so v nedeljo na drugi tekmi četrtfinalnega niza AdmiralBet Lige ABA z Mego MIS doživeli poraz z rezultatom 71:85 in zaključili s sezono na regionalni sceni. Članska zasedba Cedevite Olimpije je v nedeljo na drugi tekmi četrtfinalnega niza AdmiralBet Lige ABA z Mego MIS doživela še drugi poraz. Semafor v Stožicah je … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v nedeljo na drugi tekmi četrtfinalnega niza AdmiralBet Lige ABA z Mego MIS doživeli poraz z rezultatom 71:85 in zaključili s sezono na regionalni sceni.

Članska zasedba Cedevite Olimpije je v nedeljo na drugi tekmi četrtfinalnega niza AdmiralBet Lige ABA z Mego MIS doživela še drugi poraz. Semafor v Stožicah je tokrat kazal 85:71 v korist beograjskega kolektiva. Sezona na regionalni sceni je tako za Zmaje zaključena, po dveh zaporednih sezonah, v katerih so Ljubljančani nastopili v polfinalu, pa so tokrat regionalno ligo zaključili v četrtfinalu.

Cedevita Olimpija tako zaključuje sezono 2023/24 na mednarodnih prizoriščih. V BKT EuroCupu se Zmajem ni uspelo prebiti v končnico, redni del sezone so zaključili z eno zmago. V regionalni ligi so redni del sezone sklenili s 16 zmagami in 10 porazi, z nastopi v končnici pa zaključili po dveh odigranih tekmah z Mego.

Pred ljubljanskim kolektivom je zdaj nekajdnevni tekmovalni premor, saj morajo počakati na končni razplet rednega dela državnega prvenstva. Slednjemu se bodo Zmaji namreč priključili v končnici, v katero vstopajo kot prvi nosilci tekmovanja, a brez prednosti domačega igrišča vse do zaključka odločilnih bojev. Četa iz Stožic bo lovila četrti zaporedni naslov državnega prvaka.


IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Čestitam gostom za zmago. Zelo težko je igrati na tej ravni in zmagovati, če si tako nenatančen pri metu z razdalje in pri prostih metih, kot smo bili mi. Igralcem ne očitam želje in borbe. Bili smo dominantni v skoku, čeprav so v zadnji četrtini trije ofenzivni skoki gostov prelomili, in so jim priigrali prednost desetih točk.”

 

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Tekma je bila zelo podobna prvi v Beogradu. Prvi polčas smo bili zraven, nato pa se je v drugem polčasu zgodil razpad sistema. Rad bi izkoristil to priložnost, da se opravičim vsem navijačem Cedevite Olimpije za vse predstave, ki smo jih v tej sezoni prikazali v Ligi ABA in EuroCupu. Enostavno niso bile na ravni, kot smo vsi pričakovali in si želeli. Pred nami je še slovensko prvenstvo, tako da sezone še ni konec. Zagotovo pa nam je v tem trenutku težko.”

 

DJ Stewart, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Nismo imeli prave energije. Tekmec je to izkoristil, mi pa smo plačali ceno.”

 


ADMIRALBET LIGA ABA, ČETRTFINALE

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 21. april:
CEDEVITA OLIMPIJA – MEGA MIS 71:85 (22:22, 19:23, 19:21, 11:19) [0:2]*
Cedevita Olimpija: 
Stewart 7, Cobbs 14 (7 podaj in 5 skokov), Glas 2, Blažič 10 (7 skokov), Todorović, Horvat, Jones 15 (9 skokov), Ščuka 6, Klobučar 3, Omić 11 (13 skokov), Dragić, Šaškov 3.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

*Rezultat v zmagah.


Že odigrano:

TEKMA 1

Hala sportova Ranko Žeravica (Beograd, Srbija), ponedeljek, 15. april:
MEGA MIS – CEDEVITA OLIMPIJA 119:98 (27:23, 30:29, 37:22, 25:24)
Cedevita Olimpija: Stewart 20, Radović, Cobbs 20 (10 podaj), Glas 3, Blažič 12, Jones 8 (7 skokov), Ščuka 4, Klobučar 3, Omić 16 (6 skokov), Dragić 10, Šaškov 2.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


POROČILO TEKME:

Vseskozi je imela pobudo na parketu Mega, čeprav so bili Zmaji praktično celotno srečanje povsem blizu. Pred zadnjimi desetimi minutami so imeli gostje iz Beograda šest točk naskoka (60:66), ključni korak proti zmagi pa so napravili v prvih petih minutah zadnje četrtine, ko so se oddaljili na 81:64, domača zasedba pa se ni uspela več približati.

Igralec z največ točkami na domačem parketu je bil Shawn Jones s 15 točkami in devetimi skoki. S točko manj mu je sledil Justin Cobbs (14 točk / 5 skokov / 7 asistenc), dvomestno število točk pa sta dosegla tudi Alen Omić (11 točk / 13 skokov) in kapetan Jaka Blažič (10 točk / 7 skokov). V dres se tokrat nista oblekla Rok Radović (blažji pretres možganov) in Nikola Radičević (bolečine v hrbtu).

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji