Novica
24.01.2024

Poletna predstava za prvo zmago sezone v Evropskem pokalu

Košarkarji Cedevite Olimpije so v sredo v Hamburgu na obračunu 16. kola rednega dela BKT EuroCupa z rezultatom 114:83 premagali Veolio Towerse in tako na svoj račun vpisali prvo zmago sezone v Evropskem pokalu. Niz porazov, ki je trajal vse od 1. februarja lani, je za košarkarje članske zasedbe Cedevite Olimpije v Evropskem pokalu zaključen. … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v sredo v Hamburgu na obračunu 16. kola rednega dela BKT EuroCupa z rezultatom 114:83 premagali Veolio Towerse in tako na svoj račun vpisali prvo zmago sezone v Evropskem pokalu.

Niz porazov, ki je trajal vse od 1. februarja lani, je za košarkarje članske zasedbe Cedevite Olimpije v Evropskem pokalu zaključen. Zeleno-oranžni so v sredo v 16. kolu rednega dela tekmovanja v Hamburgu z rezultatom 114:83 ugnali Velio Towerse in tako prekinili niz 20 zaporednih porazov v drugem najbolj kvalitetnem evropskem košarkarskem tekmovanju. Zmaga je še slajša ob upoštevanju dejstva, da ljubljansko moštvo v BKT EuroCupu še nikoli doslej ni doseglo 114 točk ali več na eni tekmi.

Pred ljubljansko ekipo sta v Evropskem pokalu še dve preizkušnji. Prihodnji teden v Ljubljano prihajajo London Lionsi, v zadnjem kolu pa bodo Zmaji gostovali pri Parisu Basketball. V soboto slovenske prvake v Podgorici ob 19.00 čaka obračun s SC Derbyjem.


IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Prva zmaga v EuroCupu. To je bilo za vse nas veliko psihološko breme. Vesel sem, predvsem za igralce, ki so odigrali res dobro tekmo. Vsi, ki so v štiridesetih minutah stopili na igrišče, so dali vse od sebe, za kar jim lahko samo čestitam.”

 

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Po petnajstih porazih nam je vsem malo odleglo. Odigrali smo ekipno tekmo, vsi smo del te zmage. Igrali smo agresivno obrambo, saj smo vedeli, da niso najboljši na žogi. Izkoristili smo našo agresivnost, ukradli kar nekaj žog in bili agresivni tudi v skoku. Vse, kar smo si zadali pred tekmo, smo izpolnili in na koncu dosegli zmago.”

 


BKT EUROCUP, 16. KOLO REDNEGA DELA SEZONE 2023/24

Edel-Optics.De Arena (Hamburg, Nemčija), sreda, 24. januar:
VEOLIA TOWERS HAMBURG – CEDEVITA OLIMPIJA 83:114 (22:28, 23:24, 17:31, 21:31)
Cedevita Olimpija: Stewart 15, Radović 4 (6 skokov), Radičević 4 (5 podaj), Cobbs 16 (8 podaj), Glas 3, Blažič 24, Todorović 2, Matković 12, Jones 7, Ščuka 9 (6 skokov), Dragić 12, Šaškov 6.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


POROČILO TEKME:

Zmaji so bili v sredo v Hamburgu odločeni, da zabeležijo prvo zmago. Silovito so vstopili v tekmo in po manjšem padcu v igri v drugi četrtini, po glavnem odmoru vseskozi nadzorovali potek igre na parketu in se veselili zaslužene zmage.

Najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe v Hamburgu je bil s 24 točkami tokrat kapetan Jaka Blažič, dobro razpoloženi pa so bili Justin Cobbs (16 točk / osem asistenc), DJ Stewart (15 točk), Karlo Matković (12 točk) in Zoran Dragić (12 točk). Vsi Zmaji, ki so stopili na parket, so se vpisali med strelce. Svoji prvi točki v dresu članske zasedbe Cedevite Olimpije je v Evropskem pokalu dosegel tudi mladi Vukašin Todorović.


LESTVICA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji