Novica
08.03.2023

Poraz proti Lietkabelisu za konec upanja o preboju v končnico

Cedevita Olimpija je v 15. kolu rednega dela 7DAYS EuroCupa doživela poraz proti 7Bet-Lietkabelisu. S porazom na sredini tekmi so Zmaji ostali brez teoretičnih možnosti za preboj v končnico tekmovanja.  Teoretične možnosti po preboju v končnico žal ne obstajajo več. Košarkarji Cedevite Olimpije so namreč na obračunu 15. kola rednega dela 7DAYS EuroCupa doživeli poraz … Continued

Cedevita Olimpija je v 15. kolu rednega dela 7DAYS EuroCupa doživela poraz proti 7Bet-Lietkabelisu. S porazom na sredini tekmi so Zmaji ostali brez teoretičnih možnosti za preboj v končnico tekmovanja. 

Teoretične možnosti po preboju v končnico žal ne obstajajo več. Košarkarji Cedevite Olimpije so namreč na obračunu 15. kola rednega dela 7DAYS EuroCupa doživeli poraz proti 7Bet-Lietkabelisu (87:94). Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca bodo do konca rednega dela odigrali še tri tekme, prvo že prihodnjo sredo v Ulmu.

Po treh dobro odigranih četrtinah se je sreča obrnila v prid tekmecev. Ti so se oddaljili z delnim izidom 7:0 med 32. in 34. minuto, na koncu pa so izbranci Jurice Golemca tekmo zaključili z rezultatom 87:94. Kljub porazu so si dvomestno število točk priigrali Yogi Ferrel (22 točk), Alen Omić (15 točk, 6 skokov), Zoran Dragić (15 točk) in Josh Adams (13 točk). S tem se za Zmaje zaključuje boj za končnico v 7DAYS EuroCupu.

Košarkarje v naslednjih dneh čakajo priprave na dve gostovanji, v Zadru in Ulmu. Na domači parket se ponovno vračajo 18. marca, ko bodo na parketu tivolske dvorane zaigrali proti moštvu Cibone.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Čestitke Lietkabelisu za zmago. V igri smo bili 35 minut. Skozi celotno tekmo nismo uspeli nadzorovati skoka naših tekmecev, probleme nam je delal tudi Gediminas Orelik. Še enkrat, čestitke tekmecem za zmago.”

 

Alen Omić, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Tekmo smo imeli v svojih rokah. V le nekaj minutah smo izgubili prednost. To moramo popraviti. Prejeli smo preveliko število točk. Naš napad ni problem, težava je obramba. Delati moramo naprej.”

 

7DAYS EUROCUP, SKUPINA A

REDNI DEL, 15. KOLO

Dvorana Stožice (Ljubljana, Slovenija), sreda, 8. marec:
CEDEVITA OLIMPIJA – 7BET-LIETKABELIS PENEVEZYS 87:94 (25:23, 20:19, 22:23, 20:29)

Cedevita Olimpija: Rebec, Ferrell 22, Radović, Jeremić 6, Alibegović 2, Murić 7, Mulalić, Adams 13, Matković 7, Gnjidić, Omić 15 (6 skokov), Dragić 15.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

LESTVICA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji