Novica
19.12.2023

Brez zmage v Stožicah

Košarkarji Cedevite Olimpije so v torek na obračunu 12. kola rednega dela BKT EuroCupa doživeli dvanajsti poraz. Od varovancev glavnega trenerja Simoneja Pianigianija je bil z rezultatom 88:83 boljši Bešiktaš. Niz porazov Cedevite Olimpije v Evropskem pokalu se nadaljuje. Zadnjo zmago v tekmovanju so ljubljanski Zmaji zabeležili 1. februarja, od takrat pa so doživeli 17 … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v torek na obračunu 12. kola rednega dela BKT EuroCupa doživeli dvanajsti poraz. Od varovancev glavnega trenerja Simoneja Pianigianija je bil z rezultatom 88:83 boljši Bešiktaš.

Niz porazov Cedevite Olimpije v Evropskem pokalu se nadaljuje. Zadnjo zmago v tekmovanju so ljubljanski Zmaji zabeležili 1. februarja, od takrat pa so doživeli 17 zaporednih porazov, 12 v tekmovalni sezoni 2023/24. V sredo so bili od izbrancev glavnega trenerja Simoneja Pianigianija boljši košarkarji turškega Bešiktaša, ki so, ne glede na to, da so se ljubljanski košarkarji borili vse do zadnjih sekund, v 12. kolu rednega dela v Stožicah slavili zmago z rezultatom 88:83.

V Stožicah so se nam v torek pridružili številni mladi navijači iz košarkarskih klubov po celotni Sloveniiji, v dvorani pa se je zbralo malo manj kot 3.000 ljudi. Do konca koledarskega leta 2023 bodo slovenski prvaki odigrali še tri tekme. V petek jih v Tivoliju čaka obračun s Cibono, sledilo bo gostovanje pri Prometeju, na zadnji dan koledarskega leta pa bodo gostovali še pri Megi.


IZJAVI PO TEKMI:

Simone Pianigiani, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Še ena od tekem proti eni od najboljših ekip v tekmovanju. Dali smo vse od sebe, to se je videlo tudi v statistiki, kjer je bila valorizacija na naši strani. Znova se je ponovila zgodba, ko je bila končna razlika majhna. Nekaj napak, zgrešenih prostih metov, izgubljenih žog in skokov. To so malenkosti, a vidno je, da se igralci trudijo. Bešiktaš je menjaval igralce v obrambi, skušali so nas utruditi s fizično igro. Nekaj napak v nekaj akcijah nas je na koncu stalo zmage. Igrali smo dobro, praktično vse do konca. Zoperstavili smo se fizični igri in večino časa sprejemali pravilne odločitve. Z igralci, ki jih imamo na voljo, se moramo še naprej upirati, že v petek pa nas čaka zahtevna tekma v regionalni ligi. Napravili bomo vse, da se do konca borimo v Evropskem pokalu, in da zadržimo položaj na lestvici v regionalni ligi.”

 

DJ Stewart, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Želimo si, da bi lahko vzeli nazaj žoge, ki so bile takšne, da bi jih lahko dobili obe ekipi, in da dobimo nove priložnosti. Še naprej moramo delati in se premikati naprej. Ne glede na to, da številne mete zgrešili, o tem ne smemo razmišlati, temveč nadaljevati, kot da smo prejšnji met zadeli. Tekmovanje je zahtevno, ostati moramo skupaj in se še naprej boriti.”

 


BKT EUROCUP, 12. KOLO REDNEGA DELA SEZONE 2023/24

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), torek, 19. december:
CEDEVITA OLIMPIJA – BESIKTAS EMLAKJET ISTANBUL 83:88 (22:29, 20:14, 19:24, 22:21)

Cedevita Olimpija: Stewart 16 (5 skokov), Radović, Radičević 4, Cobbs 19 (8 podaj), Glas 7, Blažič 11, Matković 22 (5 skokov), Jones 2, Ščuka 2 (5 skokov), Klobučar.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


POROČILO TEKME:

V Stožicah je Bešiktaš udaril prvi in si hitro priigral dvomestno prednost (20:10), a to Zmajev ni zmedlo, kmalu so se vrnili nazaj v igro in bili vseskozi povsem enakovreden, na trenutke tudi boljši tekmec. Gostje so se znova oddaljili povsem v zaključku tretje četrtine po dveh izgubljenih žogah ljubljanske zasedbe, nato pa se Zeleno-oranžnim žal ni uspelo več vrniti v igro za zmago. Prednost je turški kolektiv hitro dvignil na dvomestno število, začel pa se je neuspešen lov Ljubljančanov na preobrat. V zaključku so sicer imeli nekaj priložnosti, da potek tekme znova obrnejo v svojo korist, približali so se celo na le tri točke zaostanka, a jim to po nekaj napakah ni uspelo.

Karlo Matković je bil strelsko najbolj razpoložen v ljubljanski zasedbi z 22 točkami, tem pa je dodal še 5 skokov. Sledil je Justin Cobbs z 19 točkami in osmimi podajami, DJ Stewart je prispeval 16 točk in pet skokov, Jaka Blažič pa 11 točk. Na parket se je po odsotnosti vrnil Shawn Jones, Cedevita Olimpija pa se je predstavila brez Jake Klobučarja, ki je že pred dopoldanskim treningom začutil bolečino v hrbtu, Aleksandra Šaškova in Amadouja Sowa.


LESTVICA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji