Novica
06.12.2023

Deseti poraz v Evropskem pokalu

Košarkarji Cedevite Olimpije so v sredo na domačem stoženskem parketu v desetem kolu rednega delaa BKT EuroCupa doživeli poraz proti Hapoela iz Tel Aviva (80:95). Cedevita Olimpija ostaja brez zmage v rednem delu BKT EuroCupa v tekmovalni sezoni 2023/24. Ljubljanski Zmaji so v sredo v Stožicah z desetim kolom vstopili v drugo polovico skupinskega dela … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v sredo na domačem stoženskem parketu v desetem kolu rednega delaa BKT EuroCupa doživeli poraz proti Hapoela iz Tel Aviva (80:95).

Cedevita Olimpija ostaja brez zmage v rednem delu BKT EuroCupa v tekmovalni sezoni 2023/24. Ljubljanski Zmaji so v sredo v Stožicah z desetim kolom vstopili v drugo polovico skupinskega dela tekmovanja, od izbrancev glavnega trenerja Simoneja Pianigianija pa bil z rezultatom 80:95 boljši Hapoel Shlomo Tel Aviv. Za slovenske prvake je to 15. zaporedni poraz v Evropskem pokalu, brez zmage pa so vse od 1. marca.

Svojo prvo zmago v rednem delu sezone bodo Zmaji tako lovili prihodnji teden, ko bodo gostovali pri Joventutu iz Badalone. Še prej jih v soboto ob 17.00 čaka gostovanje v Baru pri Mornar-Barskemu zlatu, kjer se bodo skušali vrniti na zmagovalne tirnice tudi v regionalni ligi.


IZJAVI PO TEKMI:

Simone Pianigiani, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Zjutraj smo odkrili, da nas Klemen zapušča, zato smo morali spremeniti našo pripravo na tekmo. Fantje se trudijo v situaciji, v kateri se nahajamo, in je vse slabša. V primerjavi s prvo medsebojno tekmo smo bili v igri praktično 30 minut. Naši tekmeci so največ točk dosegli ob koncu, ko smo se vdali, bili smo utrujeni in brez organizatorja igre. Ne glede na vse, smo se trudili. Moramo dosegati večje število točk, povsem na začetku tekme pa smo zgrešili številne lahke mete, ki bi jih lahko zadeli. Fantje se resnično trudijo, a vidi se, da so nekateri utrujeni, zato moramo k prihodnjim treningom pristopiti z načrtom za okrevanje in individualno delo za vse tiste, ki niso veterani, da napredujejo.”

 

Karlo Matković, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Ne vem, kaj nam gre narobe to sezono. Žal nam je za gledalce, ki nas pridejo podpreti, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Vsako tekmo moramo igrati z željo, da se izboljšamo, pokazati moramo napredek v Ligi Aba in izkoristiti prednost domačega terena za play off. Še enkrat hvala vsem gledalcem za podporo.”

 


BKT EUROCUP, 10. KOLO REDNEGA DELA SEZONE 2023/24

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sreda, 6. december:
CEDEVITA OLIMPIJA – HAPOEL SHOLMO TEL AVIV 80:95 (17:18, 24:27, 18:24, 21:26)

Cedevita Olimpija: Stewart 14 (6 skokov in 9 podaj), Sow 5 (7 skokov), Radović 2, Cobbs 2, Glas 11, Blažič 21 (8 skokov), Matković 19, Ščuka 6, Klobučar, Šaškov, Mahalbašić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


POROČILO TEKME:

Ljubljanski Zmaji so se v Stožicah odločno zoperstavili izraelskemu Hapoelu, a gostje so se v drugi četrtini kljub vsemu po nekaj nenatančnih akcijah ljubljanskih igralcev oddaljili na 43:33. To je slovenskim prvakom dalo dodatno motivacijo in krila, saj so se vrnili v igro in po 16. in 17. točki kapetana Jake Blažiča tudi prešli v vodstvo (54:53). Toda gostje so znova udarili in s seboj v zadnjih deset minut odnesli deset točk naskoka (69:59), izkazalo pa se je, da je bila prednost, ki so si jo priigrali, tudi odločilna. Izraelski kolektiv je tekmo le še mirno pripeljal do konca in se veselil zmage.

H končnemu rezultatu je z 21 točkami največ doprinesel kapetan Jaka Blažič, dobro pa so se strelsko odrezali tudi Karlo Matković (19 točk), DJ Stewart (14 točk) in Gregor Glas (11 točk). Po prejetem udarcu v ramo je tekmo predčasno zaključil Justin Cobbs.


LESTVICA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji