Novica
25.05.2022

Zmaji v Domžalah do prve zmage

Košarkarji Cedevite Olimpije so v sredo v Športni dvorani Domžale na prvi tekmi finalnega niza državnega prvenstva s Helios Suns zabeležili prvo zmago. Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca so Domžalčane premagali z rezultatom 81:66. V sredo se je v Športni dvorani Domžale začel finalni niz državnega prvenstva. Košarkarji Cedevite Olimpije so na prvi tekmi serije … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v sredo v Športni dvorani Domžale na prvi tekmi finalnega niza državnega prvenstva s Helios Suns zabeležili prvo zmago. Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca so Domžalčane premagali z rezultatom 81:66.

V sredo se je v Športni dvorani Domžale začel finalni niz državnega prvenstva. Košarkarji Cedevite Olimpije so na prvi tekmi serije z domžalskimi Helios Suns zabeležili zmago z rezultatom 81:66 in tako povedli v seriji, ki se igra na tri dobljene tekme. Druga finalna tekma bo v soboto ob 17.30 v Areni Stožice, vstop pa bo brezplačen za vse obiskovalce. Tretja tekma bo v torek ob 20.30 v Domžalah.

Domačini so se v Športni dvorani Domžale aktualnim državnim prvakom odločno zoperstavili. V uvodnih 20 minutah so na parketu uveljavili svoj ritem igre in na glavni odmor s seboj odnesli dve točki naskoka. Iz garderobe so se Zmaji vrnili odločeni, da popravijo vtis iz prvega polčasa, to pa so takoj pokazali in po točkah Zorana Dragića in Alena Omića prešli v vodstvo.

To sicer ni trajalo dolgo, saj so tudi v tretji četrtini Helios Suns igrali odlično, ob koncu četrtine pa so Ljubljančani stopili na plin. Počasi so se začeli oddaljevati, po polaganju Zacha Augusta na začetku zadnje četrtine pa je bila prednost Cedevite Olimpije prvič dvomestna (63:52). S poletno igro so ljubljanski košarkarji prednost postopoma višali, domačini so jih sicer še lovili, a neuspešno, in se na koncu veselili zaslužene zmage.

Najboljši strelec v vrstah moštva iz Stožic je bil tokrat Yogi Ferrell, ki je dosegel 19 točk. Jacob Pullen jih je dodal 16, Zoran Dragić 14, Jaka Blažič pa 12. Pod obema obročema je kraljeval Alen Omić, ki je zbral kar 16 skokov, dosegel pa je devet točk.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Tekma se je odvijala tako, kot smo pričakovali. Še malo več kot 48 ur nazaj smo igrali v Beogradu, nato potovali v Ljubljano, pred prvo finalno tekmo pa nismo opravili treninga, napravili smo le sestanek. Na koncu smo našli energijo in zasluženo zmagali.”

 

Yogi Ferrell, igralec KK Cedevita Olimpija:
“V prvem polčasu se nekako nismo našli na igrišču, hkrati pa nismo igrali tako, kot igramo ponavadi, s hitrim tempom. Zgrešili smo tudi veliko polaganj in odprtih metov za tri točke. V drugem polčasu smo se našli, z obrambo smo prišli do protinapadov, na koncu pa smo zasluženo zmagali.”

 

LIGA NOVA KBM, KONČNICA

FINALE

TEKMA 1

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), sreda, 25. maj:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA 66:81 (18:13, 17:20, 16:22, 15:26) [0:1]*

Cedevita Olimpija: Ferrell 19 (5 skokov), Murić 6, Blažič 12, Omić 9 (16 skokov), Dragić 14, Pullen 16, Ejim, Duščak, Auguste 5 (5 skokov), Hodžić, Ščuka, Mulalić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sobota, 28. maj, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – HELIOS SUNS (prost vstop)

TEKMA 3

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), torek, 31. maj, ob 20.30:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Sportklub)

*Rezultat v zmagah. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme. Morebitna četrta tekma bo v nedeljo, 5. junija, v Areni Stožice, morebitna peta tekma pa bo v torek, 7. junija, v Športni dvorani Domžale.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji