Novica
11.05.2023

Po preobratu v Šentjurju do vodstva v četrtfinalu

Košarkarji Cedevite Olimpije so na četrtkovi prvi tekmi četrtfinalnega niza državnega prvenstva s Šentjurjem v Športni dvorani Hruševec zabeležili zmago z rezultatom 81:74. Druga tekma četrtfinala bo v ponedeljek ob 18.00 v Stožicah. Še prej pa Zmaje v soboto ob 19.00 v Tivoliju čaka odločilna tretja tekma četrtfinala AdmiralBet Lige ABA z FMP-jem Soccerbet. Cedevita … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so na četrtkovi prvi tekmi četrtfinalnega niza državnega prvenstva s Šentjurjem v Športni dvorani Hruševec zabeležili zmago z rezultatom 81:74. Druga tekma četrtfinala bo v ponedeljek ob 18.00 v Stožicah. Še prej pa Zmaje v soboto ob 19.00 v Tivoliju čaka odločilna tretja tekma četrtfinala AdmiralBet Lige ABA z FMP-jem Soccerbet.

Cedevita Olimpija je v četrtek v Športni dvorani Hruševec na prvi tekmi četrtfinalnega niza s Šentjurjem zabeležila prvo zmago. Za ljubljanski kolektiv je to že petnajsta zaporedna zmaga v končnici Lige Nova KBM, z uspehom pa so napravili prvi korak k uvrstitvi v polfinale tekmovanja. V Športni dvorani Hruševec je semafor po 40 minutah kazal 81:74 v korist zeleno-oranžnih.

Druga četrtfinalna tekma, na kateri si lahko varovanci Mira Alilovića že zagotovijo mesto med najboljšimi štirimi ekipami, bo v ponedeljek ob 18.00 v Stožicah. Vstop na tekmo bo brezplačen za vse obiskovalce.

Zmaji so s prednostjo končali prvo četrtino, nato pa so vajeti prevzeli domači in z vodstvom zaključili drugo in tretjo četrtino. Ponovni preobrat v vodstvu se je zgodil v zadnji četrtini, ko so zeleno-oranžni ponovno pokazali zobe in tekmo dobili z rezultatom 81:74. H končni zmagi so največ doprinesli Alen Omić (14 točk / 13 skokov), Matic Rebec (14 točk), Yogi Ferrell (12 točk) in Zoran Dragić (10 točk).

Naslednja preizkušnja Zmaje čaka v soboto v Hali Tivoli. Na tekmi, ki bo odločala o potniku v polfinale AdmiralBet Lige ABA, se bodo ob 19.00 pomerili z beograjskim FMP-jem Soccerbet. Vstop na tekmo bo brezplačen za vse otroke do 15. leta. Vstopnice si lahko vsi že danes zagotovite na vstopnice.olimpija.com.

IZJAVA PO TEKMI:

Miro Alilović, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Fante sem opozarjal, da se začenja domača liga in da bo tekma težka. Vse je odvisno od nas, od našega pristopa, obrambe in skoka. V drugem polčasu smo pokazali drugo plat. Začeli smo opravljati naloge v obrambi, skakati pod košem. Stekel je tudi napad in na koncu smo uspeli zmagat. Tekma je sedaj za nami, z mislimi smo že pri regionalni ligi in tekmi z FMP-jem. Vse moči moramo usmeriti v sobotno tekmo.”

LIGA NOVA KBM, ČETRTFINALE

TEKMA 1

ŠD Hruševec (Šentjur, Slovenija), četrtek, 11. maj:
ŠENTJUR – CEDEVITA OLIMPIJA 74:81 (16:22, 27:15, 20:20, 11:24) [0:1]*
Cedevita Olimpija
: Ferrell 12, Murić 8, Gnjidić 4, Omić 14 (13 skokov), Dragić 10, Rebec 14 (7 podaj), Radović, Alibegović 7, Mulalić 6, Kosi, Matković 6, Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA 2

Dvorana Stožice (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 15. maj, ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – ŠENTJUR (prost vstop; TV prenos na Sportklub Slovenija)

*Rezultat v zmagah. Četrtfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v Šentjurju v petek, 19. maja, ob 18.00.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji