Novica
15.04.2024

V Beogradu boljša Mega, v nedeljo v Stožicah za izenačitev serije

Košarkarji Cedevite Olimpije so v ponedeljek v beograjski Hali sportova Ranko Žeravica doživeli poraz na prvi tekmi četrtfinalnega niza AdmiralBet Lige ABA z Mego MIS (98:119), v Ljubljano pa se tako vračajo z zaostankom 0:1 v seriji na dve dobljeni tekmi. Članska zasedba Cedevite Olimpije se iz Beograda v Ljubljano vrača s porazom proti Megi … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v ponedeljek v beograjski Hali sportova Ranko Žeravica doživeli poraz na prvi tekmi četrtfinalnega niza AdmiralBet Lige ABA z Mego MIS (98:119), v Ljubljano pa se tako vračajo z zaostankom 0:1 v seriji na dve dobljeni tekmi.

Članska zasedba Cedevite Olimpije se iz Beograda v Ljubljano vrača s porazom proti Megi MIS na prvi tekmi četrtfinalnega niza AdmiralBet Lige ABA in zaostankom z 0:1 v seriji na dve dobljeni tekmi. V ponedeljek je semafor v Hali sportova Ranko Žeravica kazal 119:98 v korist domačinov. Priložnost, da četrtfinalni niz izenačijo in izsilijo tretjo tekmo, bodo imeli varovanci glavnega trenerja Zorana Martića v nedeljo ob 20.00, ko Mega prihaja v Stožice.

Vstopnice za ogled nedeljske druge tekme četrtfinalnega niza so že v prodaji na vstopnice.olimpija.com. Morebitna tretja tekma četrtfinala, ki se igra na dve dobljeni tekmi, bo v soboto, 27. aprila, ponovno v Beogradu.


Vsi navijači pa si že danes lahko zagotovite vstopnice za ogled druge tekme četrtfinalnega niza, ki so na voljo na vstopnice.olimpija.com, Eventim Slovenija in na spletni platformi Petrol Ticket. Hkrati si jih vsi lahko zagotovite tudi na vseh Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji.
Vstop bo brezplačen za vse otroke do 15. leta. Prednost pri izbiri sedeža imajo imetniki oz. kupci sezonskih oz. posamičnih vstopnic.

IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“S hitro igro, protinapadi in skokom v napadu so dosegli 45 točk. Mi enostavno nismo imeli odgovora na to. V prvem polčasu prejeti 57 točk je bistveno preveč. Tako se enostavno ne da zmagati.”

 

DJ Stewart, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Vedeli smo, da bo težko. Imeli smo veliko možnosti, ki jih nismo izkoristili. Moramo se vrniti k strategiji, si ogledati posnetek tekme in popraviti napake na nedeljski tekmi.”

 


ADMIRALBET LIGA ABA, ČETRTFINALE

TEKMA 1

Hala sportova Ranko Žeravica (Beograd, Srbija), ponedeljek, 15. april:
MEGA MIS – CEDEVITA OLIMPIJA 119:98 (27:23, 30:29, 37:22, 25:24) [1:0]*
Cedevita Olimpija: Stewart 20, Radović, Cobbs 20 (10 podaj), Glas 3, Blažič 12, Jones 8 (7 skokov), Ščuka 4, Klobučar 3, Omić 16 (6 skokov), Dragić 10, Šaškov 2.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 21. april, ob 20.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – MEGA MIS (nakup vstopnic)

TEKMA 3**

Hala sportova Ranko Žeravica (Beograd, Srbija), sobota, 27. april:
MEGA MIS – CEDEVITA OLIMPIJA

* Rezultat v zmagah. Četrtfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi.
** Morebitna tretja tekma.


POROČILO TEKME:

Po dobrem uvodu v tekmo, ko so Zmaji po petih minutah igre vodili, so pobudo na parketu prevzeli domačini. Slednji so dobili vse četrtine, ključni korak k zmagi pa napravili v tretji, ki so jo dobili s 15 točkami razlike (37:22). Mega se je na koncu veselila zanesljive zmage, hkrati pa je podrla rekord po številu točk na posamezni tekmi končnice.

Na Beograjskem parketu sta okroglih 20 točk dosegla DJ Stewart in Justin Cobbs, ki je v statistiko vpisal še 10 asistenc. Alen Omić se je ustavil pri 16 točkah in šestih skokih, kapetan Jaka Blažič pri 12 točk, Zoran Dragić pa jih je dosegel 10.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji