Novica
03.10.2023

Poraz v uvodnem dejanju evropske sezone

Zasedba Cedevite Olimpije je na uvodni preizkušnji nove tekmovalne sezone BKT EuroCupa v Tel Avivu doživela poraz proti Hapoelu (73:100). Košarkarji Cedevite Olimpije so na tekmi prvega kola rednega dela BKT EuroCupa v Tel Avivu doživeli poraz proti Hapoelu Shlomo. Po 40 minutah je semafor kazal 100:73 v korist izraelskih podprvakov. Izbranci glavnega trenerja Simoneja … Continued

Zasedba Cedevite Olimpije je na uvodni preizkušnji nove tekmovalne sezone BKT EuroCupa v Tel Avivu doživela poraz proti Hapoelu (73:100).

Košarkarji Cedevite Olimpije so na tekmi prvega kola rednega dela BKT EuroCupa v Tel Avivu doživeli poraz proti Hapoelu Shlomo. Po 40 minutah je semafor kazal 100:73 v korist izraelskih podprvakov. Izbranci glavnega trenerja Simoneja Pianigianija bodo na parket znova stopili v nedeljo ob 19.30, ko bodo v drugem kolu rednega dela AdmiralBet Lige ABA gostovali v Beogradu pri Crveni zvezdi Meridianbet.


IZJAVI PO TEKMI:

Simone Pianigiani, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Tekme nismo odprli na pravi način. Izgubili smo preveč žog in to je tisto, na kar sem opozarjal pred začetkom srečanja. Ko tekmeci igrajo s takšno energijo in se na hitro oddaljijo, je ekipam, kot je naša, ki se še ne pozna dovolj dobro, težko zmanjšati razliko in odgovoriti. Če ne bomo našli načina, kako odgovoriti na tekmečevo igro v takšnem vzdušju, bo za nas težko. Ko smo videli, da zaostanka ne moremo več zmanjšati, smo se vdali. Vsak od fantov je začel razmišljati o svojih napakah, na takšen način pa nam je padla samozavest. To je pri Hapoelu nevarno, saj domačini takoj, ko zavohajo kri, postanejo morski psi. Začetek in konec tekme sta bila slaba. Zavedali smo se, da je med ekipama razlika v formi, izkušnjah, medsebojnem poznavanju in inteziteti. Takšni porazi morajo biti za nas dodatna motivacija. Tudi v Beogradu nas čaka težka tekma, edini način, da napravimo korak naprej, pa je, da še naprej delamo.”

 

Gregor Glas, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Tekma je bila za nas težka. Zavedali smo se, da je Hapoel favorit na domačem igrišču, na kar smo se skušali čim bolje pripraviti. Zmanjkalo nam je malo energije, malo agresivnosti. Imeli smo preveč izgubljenih žog in premalo skokov v obrambi. Na nas je, da tekmo analiziramo, poskusimo čim več stvari popraviti in se pripravimo na naslednjo tekmo.”


BKT EUROCUP, 1. KOLO REDNEGA DELA SEZONE 2023/24

Shlomo Group Arena (Tel Aviv, Izrael), torek, 3. oktober:
HAPOEL SHLOMO TEL AVIV – CEDEVITA OLIMPIJA 100:73 (28:21, 20:15, 23:19, 29:18)
Cedevita Olimpija
: Stewart 11, Armand 9, Sow 4, Radičević, Cobbs 15 (6 podaj), Glas 9, Blažič 13 (5 skokov), Matković 11, Jones, Ščuka 1, Klobučar, Šaškov.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


POROČILO TEKME:

Cedevita Olimpija je neuspešno vstopila v novo sezono BKT EuroCupa. V Tel Avivu je ljubljanski kolektiv doživel poraz proti Hapoelu, ki je na domačem parketu upravičil vlogo favorita. Ljubljanski Zmaji so zadnjo zmago v Evropskem pokalu vpisali 1. februarja 2023, priložnost, da se vrnejo na zmagovalne tirnice, pa bodo imeli košarkarji Cedevite Olimpije prihodnjo sredo, ko v Stožice prihaja španski Joventut.

Domačini so agresivno vstopili v srečanje in Ljubljančane prisilili v številne izgubljene žoge. To so košarkarji Hapoela s pridom izkoristili in se hitro oddaljili, prednost pa nato obdržali do konca tekme. Do najvišjega vodstva na srečanju so se prebili v zadnjih minutah tekme, Cedevita Olimpija pa je tako na koncu doživela visok poraz.

V zeleno-oranžni zasedbi so, z izjemo Jake Klobučarja, na parket stopili vsi košarkarji, ki so odšli na gostovanje v Izrael. Strelsko najbolj razpoložen je bil Justin Cobbs s 15 točkami in šestimi asistencami. Kapetan Jaka Blažič je dosegel 13 točk, DJ Stewart in Karlo Matković pa sta dvoboj sklenila z 11 točkami.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji