Novica
30.09.2023

Justin Cobbs popeljal Zmaje do zmage proti Megi MIS

Cedevita Olimpija je uspešno vstopila v redni del nove tekmovalne sezone v AdmiralBet Ligi ABA. Na obračunu prvega kola so izbranci glavnega trenerja Simoneja Pianigianija v soboto v Stožicah z rezultatom 89:87 premagali Mego MIS. Met za zmago je prispeval Justin Cobbs, ki je bil tudi najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe. Košarkarji Cedevite Olimpije se po … Continued

Cedevita Olimpija je uspešno vstopila v redni del nove tekmovalne sezone v AdmiralBet Ligi ABA. Na obračunu prvega kola so izbranci glavnega trenerja Simoneja Pianigianija v soboto v Stožicah z rezultatom 89:87 premagali Mego MIS. Met za zmago je prispeval Justin Cobbs, ki je bil tudi najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe.

Košarkarji Cedevite Olimpije se po zaključku prve tekme v rednem delu AdmiralBet Lige ABA veselijo prve zmage. Ljubljančani so v soboto na domačem stoženskem parketu z rezultatom 89:87 premagali Mego MIS, ki so se ji tako maščevali za poraz na Superpokalu Lige ABA v Podgorici, obenem pa poskrbeli za lepo popotnico pred torkovim začetkom rednega dela BKT EuroCupa v Izraelu.


IZJAVI PO TEKMI:

Simone Pianigiani, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Zelo dobra zmaga za nas. Vesel sem za igralce. V zadnjih dveh tednih nismo bili pripravljeni na začetek sezone, kar sem večkrat izpostavil, Mega pa je odlična ekipa z zelo dobrimi igralci, ki bodo kmalu zvezde. Igralci so to vedeli in zaigrali so z željo, da se dokažejo navijačem, pa četudi nismo v dobri situaciji. Številni so igrali na položajih, ki niso njihovi primarni. Z gibanjem žoge na začetku, ki je bilo odlično, samo jih presenetili. Ob glavnem odmoru sem igralce opozoril, da bodo košarkarji Mege zaigrali bolje, in da nas čaka težek drugi polčas. Ko so se igralci nekoliko utrudili so se začeli pogovarjati s sodniki, Mega pa se je vrnila v položaj za zmago. Mi smo bili utrujeni in morali smo znova dobiti srečanje. Odigrali smo bolje v obrambi v zadnjih napadih in zadeli odločilni met. Storili smo napake, to se dogaja. Zaslužili smo zmago pred domačimi navijači, obenem pa smo celotno tekmo vodili. Moramo ohraniti takšen pristop, ne glede na zmage in poraze, saj bomo s časom napravili nekaj pozitivnega.”

 

Luka Ščuka, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Zmaga je ostala doma. Vodili smo, a se je Mega vrnila v igro, kljub temu pa smo uspeli zabeležiti uspeh.”

 


ADMIRALBET LIGA ABA, 1. KOLO REDNEGA DELA SEZONE 2023/24

Dvorana Stožice (Ljubljana, Slovenija), sobota, 30. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – MEGA MIS 89:87 (31:21, 31:21, 20:25, 7:20)

Cedevita Olimpija: Stewart 10, Armand 10 (6 podaj), Sow 5 (6 skokov), Radičević, Cobbs 19, Glas 4, Blažič 14, Matković 14 (6 skokov), Jones 6, Ščuka 7, Klobučar, Šaškov.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


POROČILO TEKME:

Ljubljanski Zmaji so se v soboto v Stožicah odločno zoperstavili svojim tekmecem in na parketu leteli že od samega začetka srečanja. V prvih desetih minutah so dosegli 31 točk in vodili za deset, na glavni odmor pa so s seboj odnesli 20 točk naskoka (62:42). V drugem delu tekme so tekmeci iz Beograda zaigrali bolj podjetno, in se dve minuti pred koncem srečanja približali na vsega tri točke zaostanka (84:87).

Sledil je dramatičen zaključek tekme. Za zmago je v zadnjih 20 sekundah z metom za dve točki poskrbel Justin Cobbs in s tem postal tudi prvi strelec zeleno-oranžne zasedbe (19 točk). Na tekmi so blesteli tudi kapetan Jaka Blažič (14 točk), Karlo Matković (14 točk), DJ Stewart (10 točk) in Sean Armand (10 točk).

V ponedeljek bo odprava Zmajev odpotovala v Izrael, kjer Ljubljančane v torek čaka uvodno dejanje nove sezone rednega dela BKT EuroCupa. Pianigianijevim izbrancem bo nasproti stal Hapoel Shlomo Tel Aviv.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji