Novica
30.05.2022

V torek v Domžale izkoristiti prvo priložnost za osvojitev naslova prvaka

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v torek ob 20.30 na tretji tekmi finalnega niza državnega prvenstva znova gostovali v Športni dvorani Domžale in skušali proti Helios Suns izkoristiti prvo od treh priložnosti za osvojitev naslova državnega prvaka. V torek ob 20.30 bodo košarkarji Cedevite Olimpije na tretjem obračunu finalnega niza državnega prvenstva z domžalskimi Helios Suns … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v torek ob 20.30 na tretji tekmi finalnega niza državnega prvenstva znova gostovali v Športni dvorani Domžale in skušali proti Helios Suns izkoristiti prvo od treh priložnosti za osvojitev naslova državnega prvaka.

V torek ob 20.30 bodo košarkarji Cedevite Olimpije na tretjem obračunu finalnega niza državnega prvenstva z domžalskimi Helios Suns ponovno gostovali v Športni dvorani Domžale. Po dveh odigranih tekmah imajo ljubljanski Zmaji na svojem računu dve zmagi, v torek pa bodo skušali izkoristiti prvo od treh priložnosti, da se drugič zapored, skupno pa 19. v zgodovini kluba usedejo na slovenski košarkarski prestol.

Neposredni televizijski prenos tekme bo možno spremljati na Sportklubu, spletni prenos pa na cedevita.olimpija.com.

Na obeh tekmah do sedaj so Domžalčani aktualnim prvakom nudili odličen odpor. Prvi obračun v Domžalah se je tako odločal v tretji četrtini, ko so Ljubljančani zaigrali odločneje in na koncu slavili zmago z rezultatom 81:66. Najboljši strelec Cedevite Olimpije je bil z 19 točkami Yogi Ferrell, pri Heliosu jih je 21 dosegel Carble Lee Ervin.

Drugi dvoboj v Stožicah se je odločal v zadnji četrtini, v katero sta moštvi vstopili izenačeni, nato pa so ljubljanski košarkarji pokazali svojo moč, se hitro oddaljili in na koncu zmagali s 87:75. V ljubljanski ekipi so Jaka Blažič, Zoran Dragić in Alen Omić dosegli po 14 točk, pri Domžalčanih jih je Leon Šantelj dosegel 18.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Helios Suns so pokazali, da gre za zelo dobro ekipo. V Domžale se ne odpravljamo zgolj z mislimi, da zaključimo finalno serijo. Prikazati moramo najboljšo predstavo v tem finalnem nizu, igrati pa moramo odgovorno, agresivno ter pametno v obrambi in napadu. Dati moramo vse od sebe, da serijo zaključimo takoj. Imamo tri zaključne žogice, izkoristiti pa moramo prvo, da dosežemo svoj cilj in postanemo državni prvaki.”

 

Alen Omić, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Po dveh finalnih tekmah smo si priigrali tri priložnosti, da zaključimo finalno serijo. Vemo, da nas v Domžalah čaka nova težka tekma, saj košarkarji Helios Suns v domači dvorani vedno igrajo zelo dobro. Napravili bomo vse, da zabeležimo novo zmago in osvojimo naslov.”


LIGA NOVA KBM, KONČNICA

FINALE

TEKMA 3

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), torek, 31. maj, ob 20.30:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA [0:2]* (TV prenos na Sportklub)


Že odigrano:

TEKMA 1

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), sreda, 25. maj:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA 66:81 (18:13, 17:20, 16:22, 15:26)

Cedevita Olimpija: Ferrell 19 (5 skokov), Murić 6, Blažič 12, Omić 9 (16 skokov), Dragić 14, Pullen 16, Ejim, Duščak, Auguste 5 (5 skokov), Hodžić, Ščuka, Mulalić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sobota, 28. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA – HELIOS SUNS 87:75 (24:28, 23:19, 19:19, 21:9)

Cedevita Olimpija: Pullen 8, Ferrell 3 (7 asistenc), Duščak, Murić 2, Auguste 10 (9 skokov), Blažič 14 (6 skokov), Hodžić 12, Ščuka, Omić 14 (10 skokov), Dragić 14, Radovanović 10 (9 skokov), Mulalić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

*Rezultat v zmagah. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme. Morebitna četrta tekma bo v nedeljo, 5. junija, v Areni Stožice, morebitna peta tekma pa bo v torek, 7. junija, v Športni dvorani Domžale.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji