Novica
22.03.2021

V torek gostujemo v Novem mestu

Cedevita Olimpija se bo v torek ob 20.30 v novomeški Športni dvorani Leona Štuklja v petem kolu Lige Nova KBM za prvaka udarila s Krko. Pred košarkarji Cedevite Olimpije je večni slovenski košarkarski derbi. V torek ob 20.30 se bodo Zmaji v Novem mestu na tekmi petega kola Lige Nova KBM za prvaka pomerili z … Continued

Cedevita Olimpija se bo v torek ob 20.30 v novomeški Športni dvorani Leona Štuklja v petem kolu Lige Nova KBM za prvaka udarila s Krko.

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je večni slovenski košarkarski derbi. V torek ob 20.30 se bodo Zmaji v Novem mestu na tekmi petega kola Lige Nova KBM za prvaka pomerili z novomeško Krko. Ljubljančani in Novomeščani so se v tej sezoni pomerili že trikrat, vsakič pa so bili uspešnejši izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca.

Tekmo bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati na Sportklubu, v spletnem prenosu pa na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

V drugem delu državnega prvenstva so Novomeščani zaenkrat odigrali štiri tekme, izkupiček zmag in porazov pa so si enakomerno porazdelili. V nedeljo so gostovali v Šenčurju pri Kranju in po podaljšku s 102:98 premagali domači Šenčur. Kar pet košarkarjev v dresu Krke je doseglo dvomestno število točk, največ, 17, jih je prispeval nekdanji igralec ljubljanskega kluba, Vasilije Vučetić.

Za Cedevito Olimpijo bo torkova preizkušnja v Novem mestu uvertura pred petkovim obračunom 23. kola Lige ABA s Cibono v Zagrebu.

IZJAVA PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Pred nami je vedno zahtevno gostovanje v Novem mestu. Krka po menjavi glavnega trenerja igra z veliko energije, saj se želijo igralci dokazati novemu trenerju. Na torkovo tekmo se pripravljamo z željo, da na gostovanju pustimo dober vtis pred naslednjimi boji v Ligi ABA. Le z dobrim pristopom, osredotočenostjo ter energično in fizično igro, lahko pridemo do nove zmage.«

 

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 5. KOLO

ŠD Leona Štuklja (Novo mesto, Slovenija), torek, 23. marec, ob 20.30:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Sportklub/spletni prenos)

LESTVICA:

M Ekipa T Z P
1. GGD Šenčur 5 2 3 7
2. Rogaška 4 3 1 7
3. Cedevita Olimpija 5 2 3 7
4. Terme O. Podčetrtek 4 2 2 6
5. Krka 4 2 2 6
6. Helios Suns 4 2 2 6

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji