Novica
28.02.2022

V Tivoliju proti Iliriji začenjamo Ligo za prvaka

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v torek začeli z boji v tej sezoni državnega prvenstva. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca se bo ob 18.00 v ljubljanski Hali Tivoli v prvem kolu Lige za prvaka pomerila z Nutrispoint Ilirijo. Cedevita Olimpija bo v torek nadaljevala s preizkušnjami v tekmovalni sezoni 2021/22, čaka pa jo prvi test v … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v torek začeli z boji v tej sezoni državnega prvenstva. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca se bo ob 18.00 v ljubljanski Hali Tivoli v prvem kolu Lige za prvaka pomerila z Nutrispoint Ilirijo.

Cedevita Olimpija bo v torek nadaljevala s preizkušnjami v tekmovalni sezoni 2021/22, čaka pa jo prvi test v slovenskem državnem prvenstvu, kjer bodo Zmaji branili naslov državnega prvaka iz sezone 2020/21. Ljubljanski košarkarji se bodo v prvem kolu Lige Nova KBM za prvaka v legendarni Hali Tivoli ob 18.00 pomerili z Nutrispoint Ilirijo, v kateri se kalijo številni mladi košarkarji kolektiva iz Stožic.

Tekmo bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati na Sportklubu, v spletnem prenosu pa na www.cedevita.olimpija.com.

Za četo glavnega trenerja Jurice Golemca bo torkova preizkušnja prva po osvojitvi naslova prvaka Pokala Spar. Skupno so Ljubljančani v zadnjem obdobju zmagali na sedmih zaporednih tekmah – treh v slovenskem pokalnem tekmovanju, dveh v 7DAYS EuroCupu in dveh v regionalni ligi.

Minuli teden so Zmaji izkoristili za nabiranje moči in treninge pred zaključnimi boji v obeh mednarodnih tekmovanjih in državnem prvenstvu, le v marcu pa jih čaka kar 13 tekem. Na treningih so manjkali le Jaka Blažič, Edo Murić, Zoran Dragić in Luka Ščuka, ki so s slovensko moško člansko reprezentanco sodelovali v drugem ciklu kvalifikacij na svetovno prvenstvo 2023.

V prvem delu državnega prvenstva je Nutrispoint Ilirija na 18 tekmah zabeležila 11 zmag in tekmovanje sklenila na četrtem mestu. Obenem se je moštvu, ki domuje pod Rožnikom, uspelo prebiti v četrtfinale Pokala Alpe Adria, tudi v Pokalu Spar pa so se Ilirijani prebili vse do četrtfinala, kjer jih je po ogorčenem boju na koncu izločila Rogaška. V državnem prvenstvu je Ilirija v februarju na parket stopila štirikrat in vknjižila dve zmagi in dva poraza. Ekipa, ki jo s klopi vodi glavni trener Saša Dončić, se je nazadnje zoperstavila Krki, in klonila s 74:86. S 15 točkami je bil najboljši strelec v vrstah Ljubljančanov Niko Bačvić.

Najboljši strelec Ilirije v tej sezoni državnega prvenstva je nekdanji košarkar moštva iz Stožic Luka Vončina, ki v povprečju dosega 10,8 točke na tekmo. Najboljši skakalec je Saša Ciani s povprečjem 9,1 skoka na tekmo.

IZJAVA PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Za nas se začenja državno prvenstvo. V zadnjem obdobju smo se zagotovo odpočili in hkrati pridno trenirali. Pred nami je tekma z Nutrispoint Ilirijo, ki zagotovo ne bo lahka. Ilirija igra intenzivno in energično košarko, ekipa pa je sestavljena iz mešanice mladih in izkušenih igralcev. Če želimo zabeležiti zmago, moramo biti maskimalno pripravljeni, igrati obrambo in priti do lahkih točk.”

 

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 1. KOLO

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), torek, 1. marec, ob 18.00:
NUTRISPOINT ILIRIJA – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Sportklub)

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji