Novica
08.07.2022

V Stožice v prvem kolu 7DAYS EuroCupa prihaja Bursaspor

Znan je okvirni razpored rednega dela tekmovanja 7DAYS EuroCup. Cedevita Olimpija bo skupinski del tekmovanja okvirno začela v sredo, 12. oktobra, v Areni Stožice pa bodo gostovali finalisti iz minule sezone Evropskega pokala, košarkarji turške ekipe Frutti Extra Bursaspor. Cedevita Olimpija bo novo sezono 7DAYS EuroCupa začela v skupini A, v kateri se bo pomerila … Continued

Znan je okvirni razpored rednega dela tekmovanja 7DAYS EuroCup. Cedevita Olimpija bo skupinski del tekmovanja okvirno začela v sredo, 12. oktobra, v Areni Stožice pa bodo gostovali finalisti iz minule sezone Evropskega pokala, košarkarji turške ekipe Frutti Extra Bursaspor.

Cedevita Olimpija bo novo sezono 7DAYS EuroCupa začela v skupini A, v kateri se bo pomerila s turškim Frutti Extra Bursasporjem, španskim Joventutom, italijanskima Umano Reyer in Germani Brescio, nemškim ratiopharmom Ulmom, francoskim JL Bourgom, litovskim Lietkabelisem, romunskim U-BT Clujem in ukrajinskim Promitheyem.

Redni del sezone se bo okvirno začel v sredo, 12. oktobra. V prvem kolu rednega dela se bodo košarkarji Cedevite Olimpije pomerili s košarkarji turške ekipe Frutti Extra Bursaspor. Spomnimo, moštvo iz Burse se je v minuli sezoni prebilo vse do finala Evropskega pokala, na poti do tja pa je med drugim izločila tudi Cedevito Olimpijo. Sledilo bo gostovanje pri romunskih novincih, nato pa v tretjem kolu v slovensko prestolnico prihaja Joventut iz Badalone. V petem kolu bo v Stožicah gostoval ukrajinski Prometey, vmes bodo Zmaji gostovali v Benetkah.

Konec novembra bo sledilo gostovanje v Litvi pri Lietkabelisu, v začetku decembra pa se bodo izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca v Ljubljani pomerili z ratiopharmom Ulmom. Sredi decembra v Slovenijo prihaja Germani Brescia, prvo polovico rednega dela sezone pa bodo slovenski državni prvaki sklenili v Franciji pri JL Bourgu. Prav francosko moštvo je zadnje, ki bo, okvirno 29. marca prihodnje leto, v Ljubljani gostovalo v rednem delu sezone.

Razpored tekem v rednem delu sezone 7DAYS EuroCupa je zaenkrat okviren, natančen pa bo znan v kratkem.

Pred Cedevito Olimpijo je torej izredno zanimiva sezona v skupini z atraktivnimi tekmeci iz Turčije, Španije, Francije, Italije, Nemčije, Romunije, Litve in Ukrajine. Vse skupaj je zagotovilo za fantastične tekme, ki jih bodo slovenski ljubitelji košarke lahko spremljali v Ljubljani. Vse o prodaji sezonskih vstopnic za ogled vseh domačih tekem v novi sezoni, bo ljubljanski klub izdal v kratkem.


7DAYS EUROCUP, REDNI DEL (SEZONA 2022/23)

KOLO 1

Sreda, 12. oktober:
CEDEVITA OLIMPIJA – FRUTTI EXTRA BURSASPOR

KOLO 2

Sreda, 19. oktober:
U-BT CLUJ-NAPOCA – CEDEVITA OLIMPIJA

KOLO 3

Sreda, 26. oktober:
CEDEVITA OLIMPIJA – JOVENTUT BADALONA

KOLO 4

Sreda, 2. november:
UMANA REYER – CEDEVITA OLIMPIJA

KOLO 5

Sreda, 23. november:
CEDEVITA OLIMPIJA – PROMETEY SLOBOZHASKE

KOLO 6

Sreda, 30. november:
LIETKABELIS PANEVEZYS – CEDEVITA OLIMPIJA

KOLO 7

Sreda, 7. december:
CEDEVITA OLIMPIJA – RATIOPHARM ULM

KOLO 8

Sreda, 14. december:
CEDEVITA OLIMPIJA – GERMANI BRESCIA

KOLO 9

Sreda, 21. december:
MICIDELICE JL BOURG EN BRESSE – CEDEVITA OLIMPIJA

KOLO 10

Sreda, 10. januar:
FRUTTI EXTRA BURSASPOR – CEDEVITA OLIMPIJA

KOLO 11

Sreda, 18. januar:
CEDEVITA OLIMPIJA – U-BT CLUJ-NAPOCA

KOLO 12

Sreda, 25. december:
JOVENTUT BADALONA – CEDEVITA OLIMPIJA

KOLO 13

Sreda, 1. februar:
CEDEVITA OLIMPIJA – UMANA REYER

KOLO 14

Sreda, 8. februar:
PROMETEY SLOBOZHANSKE – CEDEVITA OLIMPIJA

KOLO 15

Sreda, 8. marec:
CEDEVITA OLIMPIJA – LIETKABELIS PANEVEZYS

KOLO 16

Sreda, 15. marec:
RATIOPHARM ULM – CEDEVITA OLIMPIJA

KOLO 17

Sreda, 22. marec:
GERMANI BRESCIA – CEDEVITA OLIMPIJA

KOLO 18

Sreda, 29. marec:
CEDEVITA OLIMPIJA – MINCIDELICE JL BOURG EN BRESSE

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji