Novica
15.03.2021

V Stožice prihaja Terme Olimia Podčetrtek

Cedevita Olimpija nadaljuje z napornim ritmom tekem. V torek ob 19.00 se bodo Zmaji na dvoboju četrtega kola Lige Nova KBM za prvaka v domačih Stožicah pomerili s Termami Olimie Podčetrtkom. Po tem, ko se je člansko moštvo Cedevite Olimpije v noči iz sobote na nedeljo po več kot tednu dni poti in treh zahtevnih … Continued

Cedevita Olimpija nadaljuje z napornim ritmom tekem. V torek ob 19.00 se bodo Zmaji na dvoboju četrtega kola Lige Nova KBM za prvaka v domačih Stožicah pomerili s Termami Olimie Podčetrtkom.

Po tem, ko se je člansko moštvo Cedevite Olimpije v noči iz sobote na nedeljo po več kot tednu dni poti in treh zahtevnih gostovanjih vrnilo v Ljubljano, časa za počitek ni bilo veliko. Že v torek ljubljansko moštvo namreč v domačih Stožicah čaka preizkušnja v četrtem kolu Lige Nova KBM za prvaka, Zmaji pa se bodo udarili s Termami Olimie Podčetrtkom, ki imajo trenutno na svojem računu dve zmagi in en poraz.

Moštvo iz Podčetrtka je prav v tretjem kolu pripravilo presenečenje in na domačem parketu z 92:82 premagalo novomeško Krko. Blestel je Nejc Strnad, ki je dosegel kar 28 točk, temu pa dodal še štiri asistence in tri skoke. Za tri točke je ekipa Term Olimie metala kar 52-odstotno (16/31).

Zmaji so v prejšnjem kolu državnega prvenstva v pomlajeni zasedbi doživeli poraz proti Helios Suns (50:100), v soboto pa je članska ekipa gostovala v Laktaših in proti Igokei v 21. kolu Lige ABA izgubila s 70:76.

IZJAVA PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Za nas je torkova tekma po nizu porazov zelo pomembna. Prav tako smo se po dolgem času vrnili domov. K nam prihaja ekipa iz Podčetrtka, ki je izkušena, igra pametno in potrpežljivo. To je moštvo tudi dokazalo z zmagama proti Krki in Helios Suns. Naše tekmece jemljemo resno. Napraviti moramo vse, da zabeležimo zmago ter se vrnemo na zmagovalne tirnice, zavedamo pa se, da nas ne čaka lahko delo.«

 

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 4. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), torek, 16. marec, ob 19.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – TERME OLIMIA PODČETRTEK (spletni prenos)

LESTVICA:

M Ekipa T Z P
1. Rogaška 3 3 0 6
2. Terme O. Podčetrtek 3 2 1 5
3. Cedevita Olimpija 3 1 2 4
4. GGD Šenčur 3 1 2 4
5. Helios Suns 2 1 1 3
6. Krka 2 0 2 2

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji