Novica
15.08.2022

V Stožicah začetek priprav na novo sezono

Ekipa Cedevite Olimpije se je v ponedeljek v Areni Stožice zbrala prvič v letošnjem poletju in v nekoliko okrnjeni zasedbi začela s pripravami na novo tekmovalno sezono 2022/23. Člansko moštvo Cedevite Olimpije je v ponedeljek v svojem domicilu, ljubljanski Areni Stožice, začelo s pripravami na novo tekmovalno sezono. V novi sezoni bomo lahko v zeleno-oranžnem … Continued

Ekipa Cedevite Olimpije se je v ponedeljek v Areni Stožice zbrala prvič v letošnjem poletju in v nekoliko okrnjeni zasedbi začela s pripravami na novo tekmovalno sezono 2022/23.

Člansko moštvo Cedevite Olimpije je v ponedeljek v svojem domicilu, ljubljanski Areni Stožice, začelo s pripravami na novo tekmovalno sezono. V novi sezoni bomo lahko v zeleno-oranžnem dresu spremljali številne znane obraze. V Ljubljani bodo še naprej igrali štirje nosilci igre iz minule sezone Edo Murić, Zoran Dragić, Alen Omić, Yogi Ferrell, od izkušenih igralcev pa bo del moštva tudi Marko Radovanović. V zasedbo se vrača Rok Radović, ki je bil v sezoni, ki je za nami, del zagrebške Cedevite Junior, priprave bosta z ekipo začela tudi Žiga Daneu in Saša Ciani. Novinci v moštvu so Marko Jeremić, Amar Alibegović, Josh Adams, Jan Kosi, Karlo Matković in Lovro Gnjidić. Blaž Habot je v začetku junija prestal operacijo poškodovanega kolena in bo nadaljeval z rehabilitacijo po operaciji.

Zasedba Zmajev se bo na uvodu v priprave zbrala v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj se bodo Murić, Dragić, Matković in Gnjidić zaradi reprezentančnih aktivnosti pripravam pridružili nekoliko kasneje, zaradi osebnih razlogov pa bosta v Ljubljano nekaj dni po začetku priprav prišla še Ferrell in Adams. Moštvu Zmajev so se tako na uvodu v priprave priključili Nil Jovanovič in Lon Ličan, ki sta del ekip mlajših starostnih kategorij ljubljanskega kluba, ter Vito Kučić in Josip Batinić, sicer člana zagrebške Cedevite Junior.

“S sestavo moštva za novo sezono smo izredno zadovoljni. Uspeli smo zadržati jedro moštva iz minule sezone, odšel je le Jaka Blažič. Temu jedru smo dodali še domače igralce iz regije, ki jih mi smatramo kot svoje. So mladi, potentni igralci, željni dokazovanja, a so v minulih letih že igrali na najvišji ravni, tako da mislim, da bodo vsekakor predstavljali dodano vrednost. Za nami je naporno poletje, a smo izredno veseli in srečni z igralci, ki jih imamo na razpolago,” je ob začetku priprav povedal športni direktor ljubljanskega kolektiva, Sani Bečirović. Glavni trener Zmajev, Jurica Golemac, je dodal: “Spočili smo se in komaj čakamo, da ponovno pričnemo z delom. Sestavili smo novo moštvo in počasi se zbiramo. Čakamo še reprezentante, za katere upamo, da se nam pridružijo na treningih čim kasneje, četudi za nas to ne bi bilo idealno, saj stiskamo pesti za naše igralce. Verjetno ne bomo niti ene pripravljalne tekme odigrali v popolni postavi. Morali bomo biti potrpežljivi, saj smo za doseg vrhunske priprave potrebovali čas.”

“Komaj čakam, da se vse začne. Dovolj je bilo počitka. Čas je, da se lotimo dela. Vrnil sem se domov, v najlepše mesto in najlepšo dvorano. Vsi skupaj upamo, da bomo ustvarili še boljše rezultate kot v minuli sezoni,” je ob začetku priprav povedal Alen Omić. “Zdaj smo se zbrali in naša naloga je, da se dobro pripravimo na izzive pred nami, da dosežemo še boljše rezultate. Za to moramo delati in biti osredotočeni. Moramo vzpostaviti pravo vzdušje v moštvu in poslušati našega trenerja ter slediti njegovim navodilom.”

Zaenkrat je predvideno, da bodo košarkarji Cedevite Olimpije v pripravah na novo sezono odigrali pet pripravljalnih tekem. V sredo, 31. avgusta, se bodo v Ljubljani za zaprtimi vrati pomerili z nemškim Bonnom, v začetku septembra pa bodo sodelovali na mednarodnem turnirju na Sardiniji, na katerem bodo poleg Ljubljančanov nastopile tudi ekipe Dinamo Sassari, AS Monako in Hapoel Tel Aviv. Turnir bodo ljubljanski košarkarji odprli v soboto, 3. septembra, ko se bodo udarili z gostitelji turnirja, košarkarji Sassarija. V soboto, 10. septembra, se bodo izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca za zaprtimi vrati stoženske dvorane pomerili z Igokeo, v ponedeljek, 19. septembra, pa bo sledil še prijateljski dvoboj z italijanskim Trevisom.

V novo sezono bodo aktualni slovenski državni, pokalni in superpokalni prvaki vstopili v petek, 23. septembra, ko bo v Škofji Loki najprej na vrsti obračun slovenskega Superpokala z domžalskimi Helios Suns. Na regionalni sceni se bo sezona začela prvi oktobrski konec tedna, ko v Ljubljano prihajajo košarkarji Borca iz Čačka, v 7DAYS EuroCupu pa bodo Zmaji na stoženski parket prvič stopili v sredo, 12. oktobra, ko v slovensko prestolnico prihaja turška ekipa Frutti Extra Bursaspor.

Spomnimo, v minuli sezoni so ljubljanski košarkarji uspeli osvojiti vse domače lovorike, v 7DAYS EuroCupu so se uspeli prebiti do četrtfinala, regionalno ligo pa so sklenili v polfinalnem nizu.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji