Novica
21.08.2023

V Stožicah začetek priprav na novo sezono

Članska ekipa Cedevite Olimpije se je v nekoliko okrnjeni zasedbi v ponedeljek prvič zbrala v stoženski dvorani in začela s pripravami na novo tekmovalno sezono 2023/24. Brez Jake Blažiča, Zorana Dragića, Gregorja Glasa in Justusa Hollatza, vse čaka nastop na prihajajočem svetovnem prvenstvu, se je članska ekipa Cedevite Olimpije v ponedeljek prvič zbrala v mali … Continued

Članska ekipa Cedevite Olimpije se je v nekoliko okrnjeni zasedbi v ponedeljek prvič zbrala v stoženski dvorani in začela s pripravami na novo tekmovalno sezono 2023/24.

Brez Jake Blažiča, Zorana Dragića, Gregorja Glasa in Justusa Hollatza, vse čaka nastop na prihajajočem svetovnem prvenstvu, se je članska ekipa Cedevite Olimpije v ponedeljek prvič zbrala v mali stoženski dvorani in začela s pripravami na novo tekmovalno sezono 2023/24. Zmaje vnovič čakajo boji v BKT EuroCupu, AdmiralBet Ligi ABA, Ligi Nova KBM, Pokalu Spar in slovenskem Superpokalu, v tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije pa bo ljubljanski klub branil vse tri lovorike.

Na prvem treningu je glavni trener Zmajev Simone Pianigiani pozdravil Seana Armanda, Amadoua Sowa, Roka Radovića, Justina Cobbsa, Karla Matkovića, Shawna Jonesa, Luko Ščuko, Aleksandra Šaškova in Merta Akaya. Slednji je bil del ustroja članske ekipe že v minuli sezoni, ki pa jo je posvetil sanaciji poškodbe in zato ni bil pripravljen na napore tekem in skupnih treningov, zdaj pa je pripravljen na nove izzive.

V novi sezoni v dresu Zmajev ne bomo spremljali Saše Cianija, ki bo prihajajočo sezono posvetil izobraževanju v Združenih državah Amerike. Na treningih se bodo članski ekipi pridružili tudi Lon Ličan, Luka Šmitran, Alej Kump, Vukašin Todorović in Filip Horvat, vseh pet pa predstavlja mlade upe Cedevite Olimpije. Od mladih in nadarjenih igralcev bo prvi del priprav prisoten še Damian Kruzynski, ki pa bo sezono najverjetneje preživel v enem izmed slovenskih klub kot posojeni igralec Cedevite Olimpije.

Na uvodnem treningu sezone je svoje soigralce pozdravil tudi Edo Murić, ki poletne dni posveča rehabilitaciji po poškodbe sprednje križne vezi desnega kolena. Zmajem se bo v uvodnem delu priprav pridružil tudi nekdanji slovenski reprezentant Jaka Klobučar, ki je dres ljubljanskega kluba nosil med letoma 2008 in 2010 ter leta 2011.

“Prvi dan priprav je kot prvi šolski dan. Po celoletnem poletnem kadrovanju se lahko zapremo v dvorano, kar imamo vsi najraje. Čaka nas dolg proces, saj je ekipa praktično v celoti prenovljena. Pred nami je zahtevna sezona z zahtevnim razporedom. Nekaj fantov še manjka, saj so del reprezentanc. Vse naokrog je pozitivna energija in to je tisto, kar potrebujemo v teh časih, saj je ekipa prenovljena, čaka pa nas kar nekaj zahtevnega dela. Če trdo delaš in vsi stermimo k istim ciljem, pridejo tudi rezultati. Vsi fante so motivirani, vsi želijo napraviti korak naprej v svoji karieri. Naša naloga je, da dan za dnem delamo, in vidimo, kako se razvijamo,” je po prvem treningu v novi sezoni povedal strateg Zmajev, Simone Pianigiani.

“Upamo, da se bodo fantje v pripravljalnem obdobju dobro spoznali med seboj. Ekipa je pomlajena, veliko je novih igralcev. Skušali smo ustvariti mešanico mladih in izkušenih igralcev, in upam, da je pred nami uspešna sezona. Cilji ostajajo enaki, kot vedno za Cedevito Olimpijo, tako v regionalni ligi, kot tudi v Evropskem pokalu. Upam, da bo naša zgodba uspešna, in da nas bodo naši navijači z veseljem spremljali in nas podpirali,” je ob druženju z mediji povedal športni direktor ljubljanskega kluba, Vlado Ilievski.

“To je moja osma sezona v Cedeviti Olimpiji. Vesel sem prvega treninga. Soigralci so odlični, in ne oziram se preveč na to, da je moštvo prenovljeno. Upam, da se bomo čim prej ujeli tako, kot je to potrebno in da bo kemija znotraj ekipe karseda dobra,” je po uvodnem treningu povedal Rok Radović, ki je pred prihodom v Ljubljano že bil del zagrebške Cedevite, eno sezono pa je preživel tudi pri Cedeviti Junior.

“Prvi vtisi so super, spet igramo košarko. Imamo nekaj izkušenejših košarkarjev in pa kar nekaj mladih in novih. Takšna mešanica mi je zelo všeč. Pričakujem, da bo sezona še boljša od minule in upam, da dosežemo čim boljše rezultate,” je na druženju z mediji povedal Luka Ščuka, ki se v dres Cedevite Olimpije vrača po tem, ko je prejšnjo sezono posvetil rehabilitaciji po poškodbi kolena.


S PANATHINAIKOSOM V STOŽICAH ZA ŽRTVE POPLAV

V letošnjem poletju bodo košarkarji Cedevite Olimpije v okviru priprav na novo tekmovalno sezono 2023/24 odigrali pet pripravljalnih tekem. Štiri bodo za javnost zaprte, obračun s slovitim Panathinaikosom, ki bo v četrtek, 7. septembra, ob 17.30 pa si bodo vsi športni navdušenci lahko ogledali v živo v Areni Stožice. Vse informacije o samem dogodku in prodaji vstopnic bomo izdali v prihodnjih dneh, celoten izkupiček prodanih vstopnic pa bo namenjen žrtvam poplav, ki so prizadele celotno Slovenijo v začetku avgusta.

V pripravljalnem obdobju bodo sicer ljubljanski Zmaji na parket prvič stopili v ponedeljek, 28. avgusta, ko se bodo v Zagrebu pomerili s Cedevito Junior. Na prvi septembrski dan se bodo izbranci glavnega trenerja Simonea Pianigianija v Kranjski Gori pomerili s prvaki Evrolige iz sezon 2020/21 in 2021/22, košarkarji Anadolu Efesa, štiri dni kasneje pa se bodo v Ljubljani udarili z nemškim Mitteldeutscherjem.

Po košarkarskem spektaklu s Panathinaikosom v Stožicah se bodo Ljubljančani za zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom sezone vrnili na Gorenjsko, kjer jih v Kranjski Gori čaka preizkušnja proti Šenčurju. V Kranjski Gori bodo Zmaji tudi preživeli del pripravljalnega obdobja, nato pa odpotovali v Podgorico, kjer se bodo na uvodu v novo sezono predstavili na Superpokalu Lige ABA.

“Zelo srečni smo, da smo na uvodnem treningu priprav uspeli zbrati veliko število igralcev, ne glede na to, da je med njimi tudi nekaj mladih. Začeli smo z novim triletnim ciklom. Lovili bomo rezultat, a to ni vse, kar je pomembno. Upamo, da bodo mladi igralci dobili svojo priložnost za igro in da bomo uspeli ustvariti novo generacijo igralcev, ki nas bo razveseljevala z vrhunsko košarko tudi v prihodnjih letih. Priprave bodo potekale večinoma v Ljubljani, en del pa v Kranjski Gori. Imamo tudi nekaj pripravljalnih tekem, še posebej pomembna bo tista, proti Panathinaikosu, ki morda prihaja za nas nekoliko prezgodaj, saj ne bomo v popolni zasedbi, a bo na nek način otvoritev sezone in bo odprta za gledalce, s humanitarnim pridihom, saj bo celoten prihodek od prodaje vstopnic namenjen žrtvam poplav, ki so prizadele Slovenijo. Zatem sledita Superpokal Lige ABA in potem še Superpokal Slovenije, potem pa že nova sezona,” je po uvodnem treningu zbranim predstavnikom medijev povedal direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec.

PRIPRAVLJALNE TEKME 2023

Zagreb (Hrvaška), ponedeljek, 28. avgust:
CEDEVITA JUNIOR – CEDEVITA OLIMPIJA (zaprta za javnost)

Kranjska Gora (Slovenija), petek, 1. september:
ANADOLU EFES – CEDEVITA OLIMPIJA (zaprta za javnost)

Ljubljana (Slovenija), torek, 5. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – MITTELDEUTSCHER (zaprta za javnost)

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), četrtek, 7. september, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – PANATHINAIKOS

Kranjska Gora (Slovenija), torek, 12. september:
ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA – CEDEVITA OLIMPIJA (zaprta za javnost)

*Seznam pripravljalnih tekem še ni dokončen, saj obstaja možnost, da pride do sprememb.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji