Novica
11.10.2022

V sredo v Stožicah proti Bursasporju vstopamo v novo evropsko sezono

V sredo ob 20.00 bodo košarkarji Cedevite Olimpije v domači Areni Stožice z obračunom prvega kola 7DAYS EuroCupa s turško ekipo Frutti Extra Bursaspor vstopili v novo evropsko sezono. Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v sredo ob 20.00 na obračunu prvega kola rednega dela 7DAYS EuroCupa v domači Arene Stožice pomerili s finalisti tekmovanja iz … Continued

V sredo ob 20.00 bodo košarkarji Cedevite Olimpije v domači Areni Stožice z obračunom prvega kola 7DAYS EuroCupa s turško ekipo Frutti Extra Bursaspor vstopili v novo evropsko sezono.

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v sredo ob 20.00 na obračunu prvega kola rednega dela 7DAYS EuroCupa v domači Arene Stožice pomerili s finalisti tekmovanja iz minule sezone, košarkarji turške ekipe Frutti Extra Bursaspor. Prav turški kolektiv je v minuli sezoni izbrance glavnega trenerja Jurice Golemca v četrtfinalu izločil iz boja za najvišja mesta v Evropskem pokalu.

Vstopnice za ogled sredine tekme so še vedno na voljo, neposredni TV prenos tekme pa bo možno od 19.15 dalje spremljati na Šport TV 1.

Frutti Extra Bursaspor se je v letošnjem poletju dodatno okrepila na vseh igralnih položajih. Ob Dereku Needhamu, ki je bil v minuli sezoni uvrščen v najboljšo peterko 7DAYS EuroCupa, tako zdaj najdemo Anthonyja Clemmonsa, ki se je v Burso preselil iz Turk Telekoma, na visokih položajih pa bosta dres turškega kolektiva še naprej nosila Onuralp Bitim in David Dudzinski. Iz Anadolu Efesa se je ekipi pridružil Yigitcan Saybir, iz Fenerbahčeja je prišel izkušeni Ahmet Duverioglu, po sezoni, ki jo je preživel v Ljubljani pri Cedeviti Olimpiji, pa se je k Frutti Extra Bursasporju preselil tudi Zach Auguste.

Ekipa Frutti Extra Bursaspor je v novo sezono turškega državnega prvenstva vstopila odlično in na prvih dveh tekmah zabeležila dve zmagi. Na gostovanju pri Gaziantepu so košarkarji iz Burse v prvem kolu tekmovanja slavili zmago z 69:50, v soboto pa so na domačem parketu premagali še košarkarje Turk Telekoma z rezultatom 79:63. Največ točk, 21, sta dosegla Derek Needham in Onuralp Bitim, dvomestno število točk pa so dosegli še David Budzinski (12) ter Ahmad Al-Dwairi in Auguste (oba po 10).

“Ekipa Frutti Extra Bursasporja se je zagotovo dvignila v kakovosti v primerjavi z minulo sezono. Turško moštvo ima več izkušenj, že drugo sezono ekipo s klopi vodi tudi Dušan Alimpijević. Frutti Extra Bursaspor igra odlično košarko, v tem trenutku bi celo rekel, da so boljša ekipa, kot mi. Ne trdim sicer, da imajo boljše igralce, zagotovo pa so boljša ekipa, ki je bila skupaj skozi celotno pripravljalno obdobje, tudi težav s poškodbami ali pa igralce, ki bi bili del reprezentančnih akcij, niso imeli. V tem aspektu zagotovo zamujamo za našimi tekmeci, vsaj glede na njihove tekme, ki smo jih spremljali. Morali bomo igrati fizično in intezivno ter ne dovoljevati lahkih košev. Zapreti bomo morali svoj obroč in odgovoriti na njihovo hitrost,” je pred uvodno preizkušnjo nove evropske sezone povedal strateg Cedevite Olimpije, Jurica Golemac.

“V novi sezoni sta za nami dve tekmi in nobene od ekip, proti katerim smo do sedaj igrali, ne moremo primerjati s Frutti Extra Bursasporjem. Govorimo o ekipi, ki se je v minuli sezoni uvrstila v finale 7DAYS EuroCupa. Gre za odlično in resno ekipo, ki ima dobro pokrite vse igralne položaje. Jedro ekipe je ostalo praktično enako, kot v minuli sezoni, tudi trener je enak, v svoje vrste pa so med drugim pripeljali tudi Zacha Augusta, ki je bil v minuli sezoni del naše ekipe. Zavedamo se, da bodo naši tekmeci v Ljubljano prišli z željo po zmagi. Vsi moramo dihati kot eno, se boriti do zadnjega in napraviti vse, da pred domačimi navijači zabeležimo zmago,” je proti sredinem obračunu pogledoval Alen Omić. Yogi Ferrell, ki je bil skupaj z Omićem del ekipe Cedevite Olimpije tudi v minuli sezoni, je pristavil: “Frutti Extra Bursaspor na parketu izgleda bolje, kot v minuli sezoni. Naši tekmeci igrajo hitro in razpolagajo z veliko orožji. Naša naloga je, da dobro spoznamo naše nasprotnike, preučimo, kaj radi počnejo, hkrati pa moramo igrati svojo igro. Pred nami je prva domača tekma te evropske sezone, zato upamo, da nas bo s tribun spremljalo veliko število navijačev.”

Zaradi poškodb bodo s parketa v sredo odsotni Lovro Gnjidić, Karlo Matković in Zoran Dragić. Treningom se je že priključil Rok Radović, ki bo v sredo tudi v postavi za tekmo z Bursasporjem.


Vstopnice za ogled tekme so na voljo na Eventim Slovenija in na spletni platformi Petrol Ticket. Hkrati si jih vsi lahko zagotovite tudi na vseh Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji.

Blagajna pred dvorano in vrata dvorane bosta odprti od 19.00 dalje.

Ljubljanski klub pripravlja obilico aktivnosti, namenjenih navijačem. Vnovič bo odprt NLB ‘Hitri vhod’, ki obiskovalcem, ki pred vstopom v dvorano predložijo bančno kartico NLB, omogoča hitrejši dostop v stožensko dvorano.

Vsem navijačem v izogib morebitni gneči priporočamo, da se v Stožice odpravijo z javnim prevozom, saj se lahko vsak, ki ima vstopnico, tri ure pred tekmo in tri ure po njenem zaključku brezplačno vozi z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa.


7DAYS EUROCUP, SKUPINA A

REDNI DEL, 1. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sreda, 12. oktober, ob 20.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – FRUTTI EXTRA BURSASPOR (nakup vstopnic; TV prenos na Šport TV 1)

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji