Novica
13.05.2022

V soboto začenjamo s polfinalom državnega prvenstva

V soboto bodo košarkarji Cedevite Olimpije začeli s polfinalnim obračunom državnega prvenstva. Četi glavnega trenerja Jurice Golemca bo na poti do finala v nizu na dve zmagi nasproti stala Rogaška, prva tekma serije pa bo v soboto ob 19.30 v Hali Tivoli. Vstop v Hram slovenske košarke je brezplačen. Po tem, ko so v četrtek … Continued

V soboto bodo košarkarji Cedevite Olimpije začeli s polfinalnim obračunom državnega prvenstva. Četi glavnega trenerja Jurice Golemca bo na poti do finala v nizu na dve zmagi nasproti stala Rogaška, prva tekma serije pa bo v soboto ob 19.30 v Hali Tivoli. Vstop v Hram slovenske košarke je brezplačen.

Po tem, ko so v četrtek v Beogradu začeli s polfinalnim nizom regionalne lige s Crveno zvezdo mts, je pred košarkarji Cedevite Olimpije začetek polfinalne serije z Rogaško v slovenskem državnem prvenstvu. Aktualni državni prvaki se bodo za vstop v finale Lige Nova KBM v seriji na dve zmagi pomerili z moštvom iz Rogaške Slatine, prva tekma niza pa bo v soboto ob 19.30 v ljubljanski Hali Tivoli.

Vstop v Hram slovenske košarke bo za vse obiskovalce brezplačen, tekmo pa si bo možno ogledati tudi v neposrednem spletnem prenosu.

Na poti do polfinala državnega prvenstva je Cedevita Olimpija, ki je v končnico vstopila s šestega mesta po Ligi za prvaka, izločila novomeško Krko. Za preboj med najboljše štiri ekipe državnega prvenstva so Ljubljančani potrebovali dve tekmi, na obeh pa so slavili zanesljivi zmagi.

Zmaji se bodo na parket podali le dan po vrnitvi iz Beograda, kjer so se v četrtek na prvi tekmi polfinalnega niza pomerili s Crveno zvezdo mts. V Dvorani Aleksandra Nikolića je semafor po 40 minutah kazal 93:82 v korist domačinov, v zeleno-oranžnem dresu pa je največ točk, 20, dosegel kapetan Jaka Blažič, ki je ob tem zbral še pet skokov in podelil pet asistenc. Druga tekma polfinala bo v ponedeljek ob 18.30 v Stožicah.

Košarkarji Rogaške so za preboj v polfinale v četrtfinalu izločili ekipo Šenčurja. Slednja je v dvoboj vstopila kot favorit, saj je moštvo iz Rogaške Slatine v končnico vstopilo po bojih v Ligi za obstanek, izbranci glavnega trenerja Damjana Novakovića pa so Gorenjce iz boja za državno lovoriko izločili po dveh tekmah. Na prvem obračunu v Šenčurju je semafor kazal 96:92 za goste, ki so tri dni kasneje na svojem domačem parketu z zmago s 87:72 potrdili preboj v polfinale. Rogaška je sicer Ligo za obstanek sklenila na prvem mestu, v prvem delu državnega prvenstva pa so Slatničani na 18 tekmah zabeležili devet zmag in devet porazov. Rogaška je v tej sezoni nastopala tudi v drugi regionalni ligi in na 13 tekmah doživela deset porazov. Najboljši strelec ekipe v državnem prvenstvu je Petar Vujačić s povprečjem 16,7 točke na tekmo.

Za drugega finalista v sezoni 2021/22 se bosta med seboj udarili ekipi Helios Suns in Terme Olimia Podčetrtek.


LIGA NOVA KBM, KONČNICA

POLFINALE

TEKMA 1

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), sobota, 14. maj, ob 19.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – ROGAŠKA (prost vstop)

TEKMA 2

ŠD Rogaška Slatina (Rogaška Slatina, Ljubljana), sreda, 18. maj, ob 20.00:
ROGAŠKA – CEDEVITA OLIMPIJA

*Polfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo 22. maja v Ljubljani.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji