Novica
27.05.2022

V soboto ob 17.30 v Stožicah za drugo zmago v finalu

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v soboto ob 17.30 na drugi tekmi finalnega niza državnega prvenstva v Areni Stožice gostili Helios Suns. Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca bodo skušali zabeležiti še drugo zmago v finalu in se tako povsem približati končnemu cilju, osvojitvi naslova državnega prvaka. Cedevita Olimpija bo v soboto ob 17.30 v Areni Stožice … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v soboto ob 17.30 na drugi tekmi finalnega niza državnega prvenstva v Areni Stožice gostili Helios Suns. Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca bodo skušali zabeležiti še drugo zmago v finalu in se tako povsem približati končnemu cilju, osvojitvi naslova državnega prvaka.

Cedevita Olimpija bo v soboto ob 17.30 v Areni Stožice na drugi tekmi finalnega niza državnega prvenstva gostila domžalske Helios Suns. Ljubljanski Zmaji bodo na domačem parketu skušali zabeležiti drugo zmago v seriji z Domžalčani in se tako le na korak približati drugemu zaporednemu naslovu državnega prvaka, Helios Suns pa bodo skušali izsiliti podaljšanje serije, ki se igra na tri dobljene tekme.

Vstop v Areno Stožice bo v soboto brezplačen za vse obiskovalce. Televizijski prenos drugega obračuna finalne serije bo možno spremljati na Sportklubu, spletni prenos pa bo na cedevita.olimpija.com.

Na prvem obračunu finalnega niza so Domžalčani Ljubljančanom nudili odličen odpor, v prvem polčasu pa so praktično celoten čas diktirali ritem igre na parketu. Po glavnem odmoru je ljubljanski stroj začel delovati bolje, Zmaji so pritisnili na pedalo za plin in dvoboj postopoma obrnili v svojo korist. Semafor v Športni dvorani Domžale je tako po 40 minutah boja kazal 81:66 v korist Cedevite Olimpije. Najboljši strelec zeleno-oranžnih je bil Yogi Ferrell z 19 točkami, na drugi strani pa jih je Carble Lee Ervin dosegel 21.

Tretja finalna tekma bo v torek ob 20.30, ponovno v Športni dvorani Domžale.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Pred nami je nova tekma finalnega niza, druga v seriji, v kateri vodimo po prvi tekmi, a na to se ne smemo ozirati. Moramo prikazati boljšo predstavo, kot na tekmi v Domžalah, moramo biti bolj pozorni in ne smemo izgubljati žoge, obenem pa igrati bolj fizično in dati vse od sebe, da na domačem parketu pridemo do zmage.”

Alen Hodžić, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Helios Suns so na prvi tekmi zaigrali odločno in vemo, da nas to čaka tudi na drugi tekmi v Stožicah. V igri je naslov državnega prvaka, zato moramo na parket stopiti z veliko energije in pred domačimi navijači dati vse od sebe, da zabeležimo novo zmago.”

LIGA NOVA KBM, KONČNICA

FINALE

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sobota, 28. maj, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – HELIOS SUNS (prost vstop) [0:1]*

TEKMA 3

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), torek, 31. maj, ob 20.30:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Sportklub)


Že odigrano:

TEKMA 1

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), sreda, 25. maj:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA 66:81 (18:13, 17:20, 16:22, 15:26)

Cedevita Olimpija: Ferrell 19 (5 skokov), Murić 6, Blažič 12, Omić 9 (16 skokov), Dragić 14, Pullen 16, Ejim, Duščak, Auguste 5 (5 skokov), Hodžić, Ščuka, Mulalić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

 

*Rezultat v zmagah. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme. Morebitna četrta tekma bo v nedeljo, 5. junija, v Areni Stožice, morebitna peta tekma pa bo v torek, 7. junija, v Športni dvorani Domžale.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji