Novica
04.08.2021

V ponedeljek začenjamo s pripravami na novo sezono

Košarkarji članske ekipe Cedevite Olimpije bodo v ponedeljek v Areni Stožice začeli s pripravami na novo tekmovalno sezono 2021/22. Pripravljalno obdobje se bo za Zmaje začelo v okrnjeni zasedbi, saj se bodo nekateri igralci treningom priključili v prihodnjih dneh. V ponedeljek bo člansko moštvo Cedevite Olimpije uradno začelo s pripravami na novo tekmovalno sezono 2021/22. … Continued

Košarkarji članske ekipe Cedevite Olimpije bodo v ponedeljek v Areni Stožice začeli s pripravami na novo tekmovalno sezono 2021/22. Pripravljalno obdobje se bo za Zmaje začelo v okrnjeni zasedbi, saj se bodo nekateri igralci treningom priključili v prihodnjih dneh.

V ponedeljek bo člansko moštvo Cedevite Olimpije uradno začelo s pripravami na novo tekmovalno sezono 2021/22. Glavni trener Jurica Golemac bo v prvih dneh priprav v Stožicah pozdravil košarkarje, ki trenutno niso na reprezentančnih aktivnostih, ter mlade igralce. Košarkarji iz tujine se bodo pripravam pridružili v dneh po začetku priprav.

Ljubljančane v avgustu in septembru čakajo tudi preizkusi na pripravljalnih tekmah. V soboto, 28. avgusta, se bodo na Rogli pomerili z EWE Baskets Olderburgom, v ponedeljek, 30. avgusta, pa v Stožicah z Mitteldeutscherjem. Obe tekmi bosta za javnost zaprti. Sledila bo pot na Hrvaško, kjer bo Cedevita Olimpija med 1. in 3. septembrom sodelovala na mednarodnem turnirju, kjer bodo nastopale še ekipe Cibone, Partizana in Pesara. V petek, 10. septembra, bo v Stožicah na pripravljalni tekmi, zaprti za javnost, gostovala še zagrebška Cibona.

V ponedeljek, 6. septembra, se bodo košarkarji Cedevite Olimpije v stoženski lepotici predstavili navijačem in javnosti, tekmeca Zmajev, eno od najboljših osmih ekip v elitni Evroligi v minuli sezoni, pa bomo razkrili v prihodnjih dneh. V kratkem bomo razkrili tudi vse informacije o prodaji sezonskih vstopnic za ogled vseh domačih tekem Zmajev v novi tekmovalni sezoni.

Cedevita Olimpija bo v sezoni 2021/22 nastopala v 7DAYS EuroCupu, Ligi ABA, Ligi Nova KBM, Pokalu Spar in slovenskem Superpokalu. Uvod v sezono na regionalni sceni bo predstavljal večni slovenski košarkarski derbi z novomeško Krko v Areni Stožice, predvidoma 24. septembra. V Evropskem pokalu bodo Zmaji na parket prvič stopili 19. oktobra na Kanarskih otokih, kjer se bodo pomerili z Gran Canario.

V sezoni 2020/21 je Cedevita Olimpija osvojila svoj 18. naslov slovenskega državnega prvaka, v Ljubljano pa se je vrnil tudi naslov slovenskega superpokalnega zmagovalca. V 7DAYS EuroCupu je bila četa Jurice Golemca le zmago oddaljena od preboja v četrtfinale, v Ligi ABA pa prav tako zmago oddaljena od uvrstitve v končnico regionalnega tekmovanja.

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji