Novica
08.05.2022

V ponedeljek Krko na drugi četrtfinalni tekmi gostimo v Tivoliju

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v ponedeljek ob 18.00 v Hali Tivoli na drugi tekmi četrtfinalnega niza državnega prvenstva gostili novomeško Krko. Vstop v Hram slovenske košarke bo brezplačen! Cedevita Olimpija je le še eno zmago oddaljena od preboja v polfinale državnega prvenstva. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca je v petek v Novem mestu na prvi … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v ponedeljek ob 18.00 v Hali Tivoli na drugi tekmi četrtfinalnega niza državnega prvenstva gostili novomeško Krko. Vstop v Hram slovenske košarke bo brezplačen!

Cedevita Olimpija je le še eno zmago oddaljena od preboja v polfinale državnega prvenstva. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca je v petek v Novem mestu na prvi tekmi četrtfinalnega niza s Krko zabeležila zmago z rezultatom 82:63 in tako povedla v seriji na dve zmagi. Z morebitno zmago na ponedeljkovi tekmi bi si aktualni državni prvaki zagotovili mesto v polfinalu, kjer zmagovalca niza med Cedevito Olimpijo in Krko že čaka Rogaška, ki je v četrtfinalu odpravila Šenčur.

Vstop v Hram slovenske košarke bo v ponedeljek brezplačen za vse obiskovalce. Tekmo si bo možno v neposrednem televizijskem prenosu ogledati na Sportklub 1, v spletnem prenosu pa na cedevita.olimpija.com.

Na uvodni preizkušnji četrtfinalnega niza so Zmaji v obračun s Krko krenili zadržano, nato pa v drugi polovici prve četrtine prešli v vodstvo, ki ga do zaključka tekme niso več izpustili iz svojih rok. Po 40 minutah dvoboja v Športni dvorani Leona Štuklja je semafor kazal 82:63 v korist Ljubljančanov. Najboljši strelec v zeleno-oranžni zasedbi je bil Zoran Dragić z 21 točkami, Dragić pa je ob tem zbral še osem skokov.

LIGA NOVA KBM, KONČNICA

ČETRTFINALE, 2. TEKMA

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 9. maj, ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA (prost vstop) [1:0]*


Že odigrano:

ČETRTFINALE, 1. TEKMA

ŠD Leona Štuklja (Novo mesto, Ljubljana), petek, 6. maj:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA 63:82 (19:25, 16:20, 15:17, 13:20)

Cedevita Olimpija: Ferrell 16 (7 podaj), Murić 6 (8 skokov), Blažič 8, Omić 10, Dragić 21 (8 skokov), Pullen 7, Ejim 7, Duščak, Auguste 7 (11 skokov), Hodžić, Ščuka, Mulalić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

*Rezultat v zmagah. Četrtfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v soboto, 14. maja, v Novem mestu.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji