Novica
04.05.2021

V Pokalu Spar najprej s Podčetrtkom

V prostorih Košarkarske zveze Slovenije je bil v torek izveden žreb četrtfinalnih parov Pokala Spar. Cedevita Olimpija se bo za vstopnico na finalni turnir pomerila s Termami Olimie Podčetrtkom. Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo za vstop na finalni turnir Pokala Spar v četrtfinalu, ki bo v torek, 11. maja, pomerili s Termami Olimie Podčetrtkom. V … Continued

V prostorih Košarkarske zveze Slovenije je bil v torek izveden žreb četrtfinalnih parov Pokala Spar. Cedevita Olimpija se bo za vstopnico na finalni turnir pomerila s Termami Olimie Podčetrtkom.

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo za vstop na finalni turnir Pokala Spar v četrtfinalu, ki bo v torek, 11. maja, pomerili s Termami Olimie Podčetrtkom. V kolikor Zmajem uspe priti na zaključni turnir četverice, se bodo v polfinalu pomerili z zmagovalcem četrtfinalnega para med Krko in Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem. S Podčetrtkom so se Ljubljančani v tej sezoni dvakrat pomerili v Ligi za prvaka in ga dvakrat tudi zanesljivo premagali.

V zaključku jubilejne 20. izvedbe Pokala Spar bo sodelovalo osem prvouvrščenih ekip po zaključenem drugem delu tekmovanja Liga Nova KBM, moštva pa se uvrstijo neposredno v četrtfinale pokalnega tekmovanja. V četrtfinalu, ki bo prihodnji torek, 11. maja, ekipe igrajo eno tekmo, prednost domačega igrišča pa bo imela višje uvrščena ekipa po zaključenem drugem delu Lige Nova KBM.

Zmagovalci četrtfinalnih tekem se uvrstijo v polfinale. Zaključni turnir četverice bo potekal prihodnji konec tedna, v soboto, 22., in nedeljo, 23. maja.

Cedevita Olimpija ima v svojih vitrinah 20 naslovov slovenskega pokalnega prvaka, zadnjega pa je osvojila leta 2017. V sezoni 2019/20 so se Zmaji prebili v finale pokala, ki je potekal na Kodeljevem, na finalni tekmi pa so Ljubljančane premagali košarkarji Koper Primorske.

V torek se bo v Sloveniji začela končnica državnega prvenstva. Cedevita Olimpija se bo na prvi tekmi četrtfinalnega niza v Stožicah ob 19.30 pomerila s Hopsi Polzelo.

POKAL SPAR, ČETRTFINALE

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), torek, 11. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA – TERME OLIMIA PODČETRTEK (par D)

Preostali četrtfinalni pari:
HELIOS SUNS – ŠENTJUR (par A)
ROGAŠKA – HOPSI POLZELA (par B)
KRKA – GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (par C)

POLFINALE

Par 1 – zmagovalec para A – zmagovalec para B
Par 2 – zmagovalec para C – zmagovalec para D

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji