Novica
07.07.2022

Cedevita Olimpija redni del sezone 7DAYS EuroCupa začenja v skupini A

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo redni del sezone 7DAYS EuroCupa začeli v skupini A, kjer se bodo med drugim pomerili tudi s finalisti Evropskega pokala iz minule sezone in ekipo, ki jih je izločila iz končnice, košarkarji Frutti Extra Bursasporjem. V rednem delu sezone se bo Cedevita Olimpija pomerila s finalisti iz minule sezone, košarkarji Frutti … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo redni del sezone 7DAYS EuroCupa začeli v skupini A, kjer se bodo med drugim pomerili tudi s finalisti Evropskega pokala iz minule sezone in ekipo, ki jih je izločila iz končnice, košarkarji Frutti Extra Bursasporjem.

V rednem delu sezone se bo Cedevita Olimpija pomerila s finalisti iz minule sezone, košarkarji Frutti Extra Bursaspor (Turčija), Joventutom (Španija), Umano Reyer (Italija), Lietkabelisom (Litva), JL Bourgom (Francija), ratiopharmom Ulmom (Nemčija), Germani Brescio (Italija), U-BT Clujem (Romunija) in Prometeyem (Ukrajina).

»V novi sezoni 7DAYS EuroCupa bomo v rednem delu nastopali v skupini A, ki bo zagotovo izenačena, kakor tudi celotno tekmovanje. Skupina nima izrazitega favorita, to pa je zagotovo dodaten čar. Negotovih tekem bo veliko, navsezadnje je sezona, ki je za nami, dokazala, da proračuni klubov in seznami igralcev nič ne garantirajo, saj bo na koncu vedno odločal parket,« je po žrebu skupin povedal direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec. »Mi smo v prejšnji sezoni dokazali, da smo lahko konkurenčni, na koncu smo bili celo le delček sekunde oddaljeni od uvrstitve v polfinale tekmovanja. Verjamem, da bomo tudi v prihajajoči sezoni igrali na isti ravni, in da bo ekipa skupaj s strokovnim štabom kazala dobre predstave. Atraktivni tekmeci bodo prav zagotovo mamljivi za navijače, in upam, da bo naša dvorana nabito polna, ter da bomo imeli odlično podporo s tribun. To je v tem trenutku naša največja želja. Vse navijače vabim, da nas spodbujajo v novi sezoni, in da v čudovitem vzdušju skupaj nizamo zmago za zmago.«

Z ekipo Frutti Extra Bursaspor se bo Cedevita Olimpija pomerila še tretjo sezono zapored. V minuli sta si moštvi zmagi v rednem delu sezone razdelili, v končnici pa je bila nato v četrtfinalu v razprodanih Stožicah za malo boljša Bursa.

V minuli sezoni so se Zmaji od ekip, ki ji bodo v rednem delu sezone stale nasproti v sezoni 2022/23, pomerili še z Umano Reyer, JL Bourgom in ratiopharmom Ulmom. Joventut, ki je redni del sezone 2021/22 sklenil na prvem mestu skupine A, in nato v končnici izpadel v osmini finala, je ljubljanskim košarkarjem nasproti stal v sezoni 2019/20, enako velja za Germani Brescio. Z Lietkabelisom, U-BT Clujem in Prometeyem se bo ljubljanska ekipa pomerila prvič v Evropskem pokalu.

V rednem delu sezone je pred Cedevito Olimpijo in vsemi preostalimi ekipami 18 tekem, devet domačih in devet gostujočih. V končnico bo ponovno napredovalo najboljših osem ekip iz vsake skupine rednega dela sezone. V končnici bo o tekmecu v naslednji krog znova odločala le ena tekma, bolje rangirana ekipa iz rednega dela pa bo imela prednost domačega igrišča.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji