Novica
13.05.2021

V petek začenjamo z boji v polfinalu

Cedevita Olimpija bo v petek ob 20.30 začela z boji v polfinalu državnega prvenstva. Prva tekma polfinalnega niza s Helios Suns bo v Areni Stožice, z neposrednim prenosom na Sportklub 1. Košarkarji Cedevite Olimpije so v dvokoraku opravili s četrtfinalnimi boji državnega prvenstva, v petek ob 20.30 pa bodo v Areni Stožice odigrali prvo tekmo … Continued

Cedevita Olimpija bo v petek ob 20.30 začela z boji v polfinalu državnega prvenstva. Prva tekma polfinalnega niza s Helios Suns bo v Areni Stožice, z neposrednim prenosom na Sportklub 1.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v dvokoraku opravili s četrtfinalnimi boji državnega prvenstva, v petek ob 20.30 pa bodo v Areni Stožice odigrali prvo tekmo polfinalnega niza Lige Nova KBM s Helios Suns. Tekmo bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati na Sportklubu.

V četrtek mineva natanko dve leti, odkar sta se ljubljanski in domžalski klub nazadnje srečala v končnici Lige Nova KBM. V polfinalni seriji sezone 2018/19 so Zmaji Helios Suns ugnali po dveh tekmah in si zagotovili svoje mesto v finalu državnega prvenstva. Tudi tokrat je cilj izbrancev glavnega trenerja Jurice Golemca jasen.

Košarkarji Cedevite Olimpije in Helios Suns so se v tej sezoni Lige Nova KBM pomerili dvakrat. V pomlajeni zasedbi je ljubljanski klub v Športni dvorani Domžale v tretjem kolu drugega dela klonil s 50:100, v Stožicah pa je bilo v osmem kolu Lige za prvaka 81:66 za Cedevito Olimpijo.

Druga tekma polfinalnega niza bo v ponedeljek ob 18.00 v Domžalah, morebitna tretja pa prihodnjo sredo ob 18.00 v Areni Stožice.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Helios Suns so zelo nevarna in dobro vodena ekipa, ki je sestavljena iz mešanice izkušenih igralcev, ki so že igrali na najvišji ravni, ter mladih, potentnih in nadarjenih košarkarjev. Domžalčane jemljemo resno. Nadaljevati moramo z intenziteto, energijo in fizično prisotnostjo na igrišču, če želimo priti tja, kamor si želimo, torej, do finala državnega prvenstva.«

 

Ivan Marinković, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Pred nami je polfinalni niz državnega prvenstva. Zavedamo se, da je ekipa Helios Suns zelo kvalitetna ter izkušena z zelo dobrimi posamezniki. Morali bomo biti osredotočeni in se na tekmo pripraviti po naših najboljših močeh. Ponoviti moramo pristop z energijo s prejšnje tekme in si zagotoviti zmago.«

 

LIGA NOVA KBM, POLFINALE

TEKMA 1

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), petek, 14. maj, ob 20.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – HELIOS SUNS (TV prenos na Sportklub 1) [0:0]*

TEKMA 2

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), ponedeljek, 17. maj, ob 18.00:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Sportklub)

*Rezultat v zmagah. Polfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v sredo, 19. maja, ob 18.00, v Areni Stožice.

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Replika uradnega dresa - Jaka Blažič

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Adidas ESSENTIALS 3-STRIPES TEE z logotipom

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji