Novica
23.08.2022

V novo sezono z Mulalićem, Daneu in Kruzynski na Ilirijo

Članska zasedba Cedevite Olimpije bo v novo sezono vstopila okrepljena z izkušenim Mirkom Mulalićem, ki se je z ljubljanskim kolektivom dogovoril za podaljšanje pogodbe za eno sezono. Mladi in nadarjeni Žiga Daneu bo v Ljubljani ostal še vsaj dve sezoni, z možnostjo podaljšanja še za dve sezoni, novi član zasedbe Zmajev pa je Poljak Damian … Continued

Članska zasedba Cedevite Olimpije bo v novo sezono vstopila okrepljena z izkušenim Mirkom Mulalićem, ki se je z ljubljanskim kolektivom dogovoril za podaljšanje pogodbe za eno sezono. Mladi in nadarjeni Žiga Daneu bo v Ljubljani ostal še vsaj dve sezoni, z možnostjo podaljšanja še za dve sezoni, novi član zasedbe Zmajev pa je Poljak Damian Kruzynski, ki se bo skupaj z Žigo kot posojeni igralec kalil pri Nutrispoint Iliriji.

V novi tekmovalni sezoni bomo v dresu Cedevite Olimpije lahko vnovič spremljali prekaljenega Mirka  Mulalića. Slednji se je ljubljanskemu klubu pridružil že v drugem delu sezone, ki je za nami, v Ljubljani pa bo ostal vsaj do zaključka sezone 2022/23. Mulalić je svojo košarkarsko pot začel v dresu takratne Union Olimpije, kariera pa ga je vodila v številne slovenske klube, v tujini pa se je preizkusil v dresih bolgarskega Balkana, madžarske Albe Fehervar in Rabotničkega. V sezoni 2021/22 se je Mulalić v Ljubljano vrnil predvsem za pomoč pri tekmah slovenskega državnega prvenstva. Zaigral je na 12 tekmah Lige Nova KBM in v povprečju dosegal 7,1 točke, 2,8 asistence in 1,8 skoke na dvoboj.

Z mladim Žigom Daneuom se je ljubljanski klub dogovoril za podpis nove pogodbe. Žiga je del ustroja Cedevite Olimpije že od rane mladosti, prihaja pa iz košarkarske družina, saj je njegov oče Jaka Daneu, njegov dedek pa legendarni Ivo Daneu. V sezoni 2020/21 je Žiga Daneu prvič v svoji karieri okusil slast igranja v najmočnejšem slovenskem košarkarskem tekmovanju, na petih tekmah pa je v povprečju na parketu preživel malo več kot 16 minut, in dosegal 1,6 točke, 3,6 skoke in 0,8 asistence na obračun. V sezoni 2021/22 je Daneu v Ligi Nova KBM zaigral na osmih tekmah in dosegal 9,8 točke, 3,8 skoke in 0,6 asistence na tekmo. Na svojo prvo priložnost je dočakal tudi v 7DAYS EuroCupu, a se v dveh minutah igre na domačem parketu proti Umani Reyer ni uspel vpisati med strelce.

Novo imel v ljubljanski zasedbi pa je Poljak Damian Kruzynski. Slednji v prihajajoči sezoni, tako kot Daneu, ne bo nosil dres Zmajev, kot posojeni košarkar Cedevite Olimpije se bo namreč kalil v Nutrispoint Iliriji. V sezoni 2021/22 je Kruzynski sicer že nosil dres mladinske zasedbe Zmajev in na finalnem turnirju regionalne lige, ki je potekal v Stožicah, zaigral na dveh tekmah. Na prvi tekmi s SC Derbyjem je dosegel 15 točk, na obračunu z Igokeo pa jih je v statistiko vpisal 11. Kruzynski je sicer dres Ilirije že nosil v sezoni 2021/22 in v Ligi Nova KBM v povprečju dosegal 1,9 točke, 0,6 skokov in 0,2 asistenci, zaigral pa je na 14 tekmah.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji