Novica
27.05.2021

V Novo mesto po drugo zmago

Moštvo Cedevite Olimpije se bo v petek ob 16.00 v Športni dvorani Novo mesto s Krko udarili za drugo zmago v finalni seriji Lige Nova KBM. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca se v dolenjsko prestolnico odpravlja z vodstvom 1:0 v zmagah. Po visoki zmagi na prvi tekmi finalnega niza Lige Nova KBM z novomeško Krko … Continued

Moštvo Cedevite Olimpije se bo v petek ob 16.00 v Športni dvorani Novo mesto s Krko udarili za drugo zmago v finalni seriji Lige Nova KBM. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca se v dolenjsko prestolnico odpravlja z vodstvom 1:0 v zmagah.

Po visoki zmagi na prvi tekmi finalnega niza Lige Nova KBM z novomeško Krko v sredo v Areni Stožice, se bodo košarkarji Cedevite Olimpije v petek ob 16.00 z Novomeščani v Športni dvorani Leona Štuklja pomerili na drugi tekmi. V stoženski lepotici je bilo v sredo po 40 minutah igre 97:45 v korist Zmajev, v petek pa bodo skušali na Krkinem domačem parketu zabeležiti še drugo zmago.

Tekmo bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati na Sportklub 1, v spletnem prenosu pa na uradnem YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

Na prvi tekmi v sredo v Stožicah je Cedevita Olimpija že od samega začetka obračuna Novomeščanom dala vedeti, da Zmaje pred domačimi navijači, ki so v največji slovenski športni dvorani navijali prvič po lanskem oktobru, zanima le zmaga. Na koncu je semafor v stoženski lepotici kazal 97:45 v korist Ljubljančanov. Trije igralci v ljubljanski zasedbi so presegli mejo desetih doseženih točk. Kendrick Perry je ob 20 točkah v statistiko vknjižil štiri asistence, Jarrod Jones se je ustavil pri 17 točkah in štirih skokih, Jaka Blažič pa je dosegel 13 točk.

Sredina zmaga je bila prva zmaga Zmajev v finalu državnega prvenstva po letu 2018. Tudi takrat so ljubljanskim košarkarjem v boju za državno lovoriko v finalu nasproti stali Novomeščani, serija pa je bila zaključena po petih tekmah. Ljubljančani v tej sezoni lovijo svoj 18. naslov državnega prvaka, desetič pa se za naslov merijo s Krko.

Tretja tekma finalnega niza bo v nedeljo ob 17.30 v Stožicah. Morebitni četrta in peta tekma bosta v torek oz. četrtek.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Takoj po zaključku prve tekme smo igralcem v garderobi dali jasno vedeti, da je rezultat v zmagah le 1:0. Nič še ni odločeno. V Novem mestu bo Krka zagotovo igrala veliko bolje. Novomeščanom se je videlo, da po zmagi v Pokalu niso bili pravi. Nenazadnje so na Kodeljevem odigrali eno tekmo več od nas, zagotovo pa ni enako, če jih primerjamo z nami, ki smo imeli dan več časa za pripravo, in jezo po porazu v polfinalu pokalnega tekmovanja. V Novem mestu bo položaj obrnjen in zagotovo bodo želeli pokazati, da sredina tekma ni realen pokazatelj razmerja moči med obema moštvoma.«

 

Edo Murić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Naš glavni trener je na prvi tekmi dobro rotiral igralce na parketu. Tisti, ki smo do sedaj igrali več, smo zdaj igrali nekoliko manj. Vsi, ki so stopili na parket, so se izkazali. Dokazali smo, da lahko vsi igramo, in prepričan sem, da bo enako v Novem mestu. Ne želimo razmišljati o rezultatu na prvi tekmi. Dobili smo en dvoboj, do naslova državnega prvaka pa nas čaka dolga pot.«

 


LIGA NOVA KBM, FINALE

TEKMA 2

ŠD Leona Štuklja (Novo mesto, Slovenija), petek, 28. maj, ob 16.00:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA [0:1]*

TEKMA 3

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 30. maj, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA

Že odigrano:

TEKMA 1

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sreda, 26. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA 97:45 (21:12, 33:14, 21:15, 22:4)

Cedevita Olimpija: Radović 3, Perry 20 (4 podaje), Hopkins 8, Duščak 4, Murić 9 (6 skokov), Blažič 14, Brown 6, Hodžić 3, Jones 17 (4 skoki), Dimec 8 (6 skokov), Marinković (4 skoki), Rupnik 5 (6 skokov in 6 podaj).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

*Rezultat v zmagah. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme. Morebitna četrta tekma bo v torek, 1. junija, ob 20.30, v Novem mestu, morebitna peta tekma pa v četrtek, 3. junija, ob 20.30, v Areni Stožice.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji