Novica
14.06.2023

V Ljubljano prihaja nemški reprezentant Justus Hollatz!

Cedevita Olimpija je začela sestavljati člansko ekipo, ki jo bomo lahko na parketu spremljali v sezoni 2023/24. V Ljubljano iz Španije prihaja mladi nemški reprezentant Justus Hollatz, ki je minulo sezono preživel v dresu španskega kluba Breogán. Na mestu organizatorja igre bomo v dresu Cedevite Olimpije v prihajajočih treh sezonah lahko spremljali nemškega reprezentanta Justusa … Continued

Cedevita Olimpija je začela sestavljati člansko ekipo, ki jo bomo lahko na parketu spremljali v sezoni 2023/24. V Ljubljano iz Španije prihaja mladi nemški reprezentant Justus Hollatz, ki je minulo sezono preživel v dresu španskega kluba Breogán.

Na mestu organizatorja igre bomo v dresu Cedevite Olimpije v prihajajočih treh sezonah lahko spremljali nemškega reprezentanta Justusa Hollatza, ki se v Ljubljano seli iz Španije. V sezoni 2022/23 je Hollatz nosil dres Breogána, pred tem pa je štiri sezone nosil dres Hamburg Towersov, s katerimi je nastopal tudi v 7DAYS EuroCupu.

“Justus Hollatz je nemški reprezentant, ki ima pri svojih 22 letih že izkušnje z igranjem v 7DAYS EuroCupu, kjer je preživel eno sezono, in hkrati igranjem v španskem državnem prvenstvu, ki velja za najmočnejše državno prvenstvo v Evropi. Veseli smo, da se je odločil, da se nam pridruži. Primarno je Hollatz organizator igre, a mu njegova višina omogoča, da lahko igra tudi na preostalih dveh zunanjih igralnih položajih, tako da je zelo vsestranski igralec. O njegovem potencialu veliko pove tudi dejstvo, da je bil v minuli sezoni v ožjem izboru za najboljšega mladega igralca Lige ACB. Verjamemo, da lahko v dresu Cedevite Olimpije Hollatz svojo igro dvigne na višjo raven, obenem pa nam s svojimi igrami pomaga pri doseganju zastavljenih ciljev,” je o Hollatzu povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

“Vesel sem, saj je to naš prvi korak v novi cikel dela. Justus Hollatz je mladi igralec, a ima že izkušnje z igranjem v Evropskem pokalu in nemški reprezentanci. V minuli sezoni je igral v močni ligi v Španiji, kjer se je lahko učil od dobrega trenerja, obenem pa je imel veliko odgovornosti. Gre za modernega igralca, saj je primarno organizator igre z višino, in lahko zato igra na več položajih, obenem pa lahko lažje iščemo igralce, ki jih želimo dodati naši ekipi, seveda, z mislimi na to, kaj bo na tržišču. Motiviran je, da napreduje, enako motivacijo pa imamo tudi mi,” je ob naznanitvi prve okrepitve v ekipi Cedevite Olimpije povedal glavni trener Zmajev, Simone Pianigiani.

“Hvaležen sem, da bom imel možnost zaigrati za kolektiv s tako veliko zgodovino. Resnično sem srečen. Vem, da je bila zadnja sezona za Cedevito Olimpijo težka, a želim si, da bo prihajajoča boljša v vseh tekmovanjih. Napravil bom vse, kar bo ekipa zahtevala od mene, hkrati pa se že veselim, da spoznam navijače in ljudi v Ljubljani. Veselim se prihoda v Slovenijo, komaj pa čakam tudi, da se spoznam s soigralci in začnem delo s člani strokovnega štaba,” je ob naznanitvi podpisa pogodbe z ljubljanskim klubom povedal Hollatz.

S Hamburg Towersi je Hollatz v Evropskem pokalu v sezoni 2021/22 zaigral na 13 tekmah, od tega jih je osem začel v prvi peterki. V povprečju je dosegal 8,2 točki, 4,2 asistenci in 2,1 skok na tekmo v malo več kot 20 minutah, ki jih je v povprečju preživel na parketu. Nemški reprezentant, sicer rojen v Hamburgu, je v minuli sezoni nosil dres Breogána, zaigral pa je na 34 tekmah Lige ACB in v povprečju dosegal 7,9 točke, 3,3 asistence in 2,1 skoka na tekmo.

Na mednarodnem prizorišču se je v članski konkurenci Hollatz prvič predstavil v kvalifikacijah za EuroBasket 2022 in zaigral na dveh tekmah, kasneje pa na lanskem EuroBasketu na parket stopil štirikrat in v povprečju dosegal 1,3 točke ter 2,8 asistence. Veliko več priložnosti za igro je dobil v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023, kjer je zaigral na 12 tekmah in v povprečju beležil 6,8 točke, 4,4 asistence ter 1,9 skoke na tekmo. Justusa lahko najdemo tudi na širšem seznamu nemške reprezentance za nastop na prihajajočem svetovnem prvenstvu.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji