Novica
02.01.2022

V Laškem v ponedeljek za korak bliže finalnemu turnirju Pokala Spar

Le dan za gostovanjem v Novem mestu v regionalni ligi, bodo košarkarji Cedevite Olimpije znova aktivni. V ponedeljek se namreč podajajo v Laško, kjer jih v dvorani Tri lilije ob 20.00 čaka prva tekma četrtfinala Pokala Spar z Zlatorogom Laško. Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo čez malo več kot 24 ur znova podali na parket, … Continued

Le dan za gostovanjem v Novem mestu v regionalni ligi, bodo košarkarji Cedevite Olimpije znova aktivni. V ponedeljek se namreč podajajo v Laško, kjer jih v dvorani Tri lilije ob 20.00 čaka prva tekma četrtfinala Pokala Spar z Zlatorogom Laško.

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo čez malo več kot 24 ur znova podali na parket, tokrat v Laškem, kjer se za četo glavnega trenerja Jurice Golemca začenja sezona v Pokalu Spar. Na prvi četrtfinalni tekmi se bodo Ljubljančani v dvorani Tri lilije v ponedeljek ob 20.00 pomerili z Zlatorogom Laško.

Tekmo bo možno v neposrednem spletnem prenosu spremljati na naši spletni strani in YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

Ljubljančani želijo v sezoni 2021/22 v svoje vitrine pospraviti svojo 21. slovensko pokalno lovoriko, prvo po letu 2017. V minuli sezoni se je pot Cedevite Olimpije do pokalnega naslova ustavila v polfinalu, kjer je bila po izjemnem metu Luke Lapornika ob zvoku sirene z 82:80 boljša novomeška Krka.

Tudi v vitrinah Zlatoroga lahko najdemo pokal za osvojeni naslov slovenskega pokalnega prvaka, slednjega so osvojili leta 2004 v Mariboru, takrat še pod imenom Pivovarna Laško. Laščani so v finalu z 82:79 premagali takratno Union Olimpijo, za najkoristnejšega igralca pa je bil izbran Nebojša Joksimović.

Na poti do četrtfinala Pokala Spar je Zlatorog izločil VBO Ljubljano, Prebold Vrtine Palir, AKK Branik in Hopse Polzelo. V Ligi Nova KBM Laščani trenutno zasedajo zadnje mesto, na 12 tekmah pa so uspeli vknjižiti le eno zmago. Na klop Zlatoroga se sredi decembra znova usedel tudi nekdanji trener ljubljanskega kluba in selektor Slovenije, Aleš Pipan, na zadnji preizkušnji pred odmorom zaradi božiča in novega leta pa so Laščani na domačem parketu klonili proti novomeški Krki, z rezultatom 78:83.

POKAL SPAR, ČETRTFINALE, 1. TEKMA

Tri lilije (Laško, Slovenija), ponedeljek, 3. januar, ob 20.00:
ZLATOROG LAŠKO – CEDEVITA OLIMPIJA

POKAL SPAR, ČETRTFINALE, 2. TEKMA

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), torek, 15. februar:
CEDEVITA OLIMPIJA – ZLATOROG LAŠKO

Zadnje novice#ZmajevoSrce
03.12.2023


Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji