Novica
20.05.2022

V finalu državnega prvenstva nam bodo nasproti stali Helios Suns

Za naslov državnega prvaka se bodo košarkarji Cedevite Olimpije, ki so brez praske opravili s četrtfinalom in polfinalom državnega prvenstva, pomerili z domžalskimi Helios Suns. Slednji so v polfinalnem nizu po treh tekmah izločili Terme Olimia Podčetrtek. Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v finalnem nizu državnega prvenstva za naslov državnega prvaka pomerili z domžalskimi Helios … Continued

Za naslov državnega prvaka se bodo košarkarji Cedevite Olimpije, ki so brez praske opravili s četrtfinalom in polfinalom državnega prvenstva, pomerili z domžalskimi Helios Suns. Slednji so v polfinalnem nizu po treh tekmah izločili Terme Olimia Podčetrtek.

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v finalnem nizu državnega prvenstva za naslov državnega prvaka pomerili z domžalskimi Helios Suns. Zmaji bodo lov na 19. lovoriko v samostojni Sloveniji začeli v sredo v Domžalah. Ekipi se bosta v finalu srečali prvič po sezoni 2008/09. Takrat so naslov državnega prvaka osvojili Ljubljančani.

Spomnimo, na poti do finala so košarkarji Cedevite Olimpije v četrtfinalu po dveh tekmah izločili novomeško Krko, v polfinalu pa so Zmaji po dveh obračunih odpravili še Rogaško. Domžalčani so si mesto v finalu priigrali po tem, ko so v četrtfinalu ugnali Šentjur, v polfinalu pa Terme Olimia Podčetrtek. V obeh nizih so dvakratni državni prvaki potrebovali tri tekme.

Moštvi sta se v tekmovalni sezoni 2021/22 dvakrat pomerili v Ligi za prvaka in si razdelili zmagi. Najprej sta se ekipi srečali v tretjem kolu v Športni dvorani Domžale, Zmaji pa so v pomlajeni zasedbi slavili zmago s 75:64. V osmem kolu je bilo v Stožicah 87:54 za Domžalčane.

Ljubljanski in domžalski košarkarji so si nasproti stali tudi v finalu Pokala Spar na Kodeljevem, zmago z rezultatom 99:80 pa je slavila Cedevita Olimpija.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji