Novica
16.05.2021

V Domžale po finale

Cedevita Olimpija bo v ponedeljek ob 18.00 na drugi tekmi polfinalnega niza Lige Nova KBM s Helios Suns skušala izkoristiti prvo priložnost, da si zagotovi svoje mesto v velikem finalu državnega prvenstva. Po zanesljivi zmagi na prvi tekmi polfinalnega niza Lige Nova KBM s Helios Suns, je pred Cedevita Olimpija prva priložnost, da si predčasno … Continued

Cedevita Olimpija bo v ponedeljek ob 18.00 na drugi tekmi polfinalnega niza Lige Nova KBM s Helios Suns skušala izkoristiti prvo priložnost, da si zagotovi svoje mesto v velikem finalu državnega prvenstva.

Po zanesljivi zmagi na prvi tekmi polfinalnega niza Lige Nova KBM s Helios Suns, je pred Cedevita Olimpija prva priložnost, da si predčasno zagotovi mesto v finalu državnega prvenstva. Ekipi se bosta po petku, ko je semafor v Stožicah kazal 89:58 v korist Zmajev, v ponedeljek ob 18.00 srečali v Športni dvorani Domžale.

Televizijski prenos tekme bo možno spremljati na Sportklub 1, spletni prenos pa na uradnem YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

V stoženski lepotici je bil z 19 točkami najboljši strelec Cedevite Olimpije Jarrod Jones. Kendrick Perry je ob 14 točkah v statistiko vpisal sedem asistenc, Jaka Blažič pa je 13 točkam dodal osem skokov. Pri Helios Suns so dvomestno število točk dosegli Domen Lorbek (17), Tadej Ferme (11) in Bine Prepelič (10).

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»V ponedeljek želimo v Domžalah zaključiti polfinalni niz. Zagotovo smo bolj kakovostni od naših tekmecev, a to moramo tudi dokazati in pokazati. Prvi polčas prve tekme nam je pokazal, da se ne smemo sprostiti, in da ne smemo nikogar podcenjevati. V Domžalah moramo igrati z veliko energije, kar zadnje čase počnemo, še posebej pa to velja za naše igre v tretji četrtini, in se na ta način prebiti v finale državnega prvenstva.«

 

Edo Murić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Zagotovo so Helios Suns v prvem polčasu prve tekme dokazali, da gre za dobro ekipo, ki se bori, igra dobro obrambo in ima odlične strelce. Zagotovo bodo vsa našteta dejstva v njihovi domači dvorani še bolj prišla do izraza. Vemo, da bomo morali v ponedeljek v Domžalah dati vse in še več od sebe, če se bomo želeli veseliti zmage. Zavedamo se, da je pot do vrha še dolga, in čaka nas še kar nekaj dela.«

 

LIGA NOVA KBM, POLFINALE

TEKMA 2

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), ponedeljek, 17. maj, ob 18.00:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Sportklub) [0:1]*

*Rezultat v zmagah. Polfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v sredo, 19. maja, ob 18.00, v Areni Stožice.


TEKMA 1

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), torek, 11. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA – TERME OLIMIA PODČETRTEK 89:58 (20:18, 18:18, 24:11, 27:11)
Cedevita Olimpija:
Radović, Perry 14 (7 podaj), Murić 8 (6 skokov), Blažič 13 (8 skokov), Brown 7 (6 skokov), Hodžić 11, Jones 19 (5 skokov), Ščuka, Dimec 6, Marinković 2, Rupnik 2 (5 podaj).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji