Novica
08.08.2023

V četrtfinalu Superpokala Lige ABA z Igokeo m:tel

V novo tekmovalno sezono 2023/24 bodo ekipe na regionalni sceni po treh sezonah premora znova vstopile z boji na Superpokalu Lige ABA, turnir pa bo med 18. in 20. septembrom potekal v Podgorici. Ljubljanska Cedevita Olimpija se bo v četrtfinalu pomerila z Igokeo m:tel. Moštva bodo na Superpokalu Lige ABA nastopala v turnirskem sistemu, Cedeviti … Continued

V novo tekmovalno sezono 2023/24 bodo ekipe na regionalni sceni po treh sezonah premora znova vstopile z boji na Superpokalu Lige ABA, turnir pa bo med 18. in 20. septembrom potekal v Podgorici. Ljubljanska Cedevita Olimpija se bo v četrtfinalu pomerila z Igokeo m:tel.

Moštva bodo na Superpokalu Lige ABA nastopala v turnirskem sistemu, Cedeviti Olimpiji pa bo v Podgorici na četrtfinalnem obračunu v ponedeljek, 18. septembra, ob 12.00, nasproti stala Igokea. V primeru zmage nad ekipo iz Laktašev se bodo izbranci glavnega trenerja Simonea Pianigianija v polfinalu pomerili z zmagovalcem dvoboja med Partizanom Mozzart Bet in Mego MIS. Preostala četrtfinalna para sta Budućnost VOLI : Zadar in FMP Soccerbet : SC Derby.

Superpokal Lige ABA je nazadnje potekal v tekmovalni sezoni 2019/20, turnir pred uradnim začetkom rednega dela tekmovanja pa je potekal v Zagrebu. Cedevita Olimpija se je v hrvaški prestolnici po zmagah nad FMP-jem in Budućnostjo VOLI prebila vse do finala turnirja, kjer pa je Zmaje z rezultatom 99:77 premagal beograjski Partizan.

Potrebno je omeniti tudi, da Cedevita Olimpija v svoji vitrini že ima naslov superpokalnega prvaka regionalne lige. Takratna zagrebška Cedevita se je namreč leta 2017 v črnogorskem obmorskem mestu Bar povzpela na superpokalni prestol, v finalu pa je z rezultatom 78:69 premagala Budućnost.

SUPERPOKAL LIGE ABA (Podgorica, Črna gora; 18.-20. september 2023)

ČETRTFINALE

Ponedeljek, 18. september, ob 12.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – IGOKEA M:TEL

Ob 15.00:
PARTIZAN MOZZART BET – MEGA MIS

Ob 18.00:
BUDUĆNOST VOLI – ZADAR

Ob 21.00:
FMP SOCCERBET – SC DERBY

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji