Novica
30.04.2021

V četrtfinalu s Hopsi

Moštvo Cedevite Olimpije se bo v četrtfinalnem nizu Lige Nova KBM pomerila s Hopsi Polzelo. Ekipa iz Spodnje Savinjske doline je Ligo za obstanek zaključila na drugem mestu. Prva četrtfinalna tekma bo v torek v Stožicah. Po tem, ko so košarkarji Cedevite Olimpije v četrtek v Rogaški Slatini z 88:66 premagali Rogaško in si pred … Continued

Moštvo Cedevite Olimpije se bo v četrtfinalnem nizu Lige Nova KBM pomerila s Hopsi Polzelo. Ekipa iz Spodnje Savinjske doline je Ligo za obstanek zaključila na drugem mestu. Prva četrtfinalna tekma bo v torek v Stožicah.

Po tem, ko so košarkarji Cedevite Olimpije v četrtek v Rogaški Slatini z 88:66 premagali Rogaško in si pred začetkom končnice Lige Nova KBM zagotovili najboljše izhodišče na lestvici, so znani tudi tekmeci Zmajev v četrtfinalnem nizu državnega prvenstva. Ljubljančani se bodo v četrtfinalu pomerili s Hopsi s Polzele, ki so Ligo za obstanek sklenili na drugem mestu.

Prva tekma četrtfinalnega niza bo v torek ob 19.00 v Areni Stožice, druga pa v četrtek v Športni dvorani Polzela. Morebitna tretja tekma bo v soboto, znova v stoženski lepotici.

V končnici bodo košarkarji Cedevite Olimpije lovili svoj 18. naslov slovenskega državnega prvaka, prvega po sezoni 2017/18, ko so Zmaji v finalu Lige Nova KBM premagali novomeško Krko po petih tekmah. V sezoni 2018/19 je naslov državnega prvaka osvojila Sixt Primorska, v sezoni 2019/20 pa naslov prvaka ni bil podeljen, saj sezona zaradi razglašene epidemije koronavirusa ni bila odigrana v celoti.

LIGA NOVA KBM, ČETRTFINALE

TEKMA 1

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), torek, 4. maj, ob 19.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – HOPSI POLZELA

TEKMA 2

Športna dvorana Polzela (Polzela, Slovenija), četrtek, 6. maj:
HOPSI POLZELA – CEDEVITA OLIMPIJA

*Ura druge četrtfinalne tekme bo znana naknadno.
**Četrtfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v soboto, 8. maja, v Areni Stožice.

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji