Novica
08.05.2023

V četrtfinalu državnega prvenstva s Šentjurjem

Člansko moštvo Cedevite Olimpije bo v četrtek začelo z boji v končnici državnega prvenstva. Ljubljanski kolektiv se bo tekmovanju pridružil v četrtfinalu, za mesto med najboljšimi štirimi ekipami v državi pa se bodo Zmaji v seriji na dve zmagi pomerili s Šentjurjem. V tednu, ki je pred nami, se bodo v Sloveniji začeli odločilni boji … Continued

Člansko moštvo Cedevite Olimpije bo v četrtek začelo z boji v končnici državnega prvenstva. Ljubljanski kolektiv se bo tekmovanju pridružil v četrtfinalu, za mesto med najboljšimi štirimi ekipami v državi pa se bodo Zmaji v seriji na dve zmagi pomerili s Šentjurjem.

V tednu, ki je pred nami, se bodo v Sloveniji začeli odločilni boji državnega košarkarskega prvenstva. V končnici se bodo sedmim najboljšim ekipam rednega dela sezone pridružili tudi košarkarji Cedevite Olimpije. Zmaji bodo v izločilne borbe vstopili kot prvouvrščena ekipa lige, vendar pa v nobenem delu končnice ne bodo imeli prednosti tekme več na domačem igrišču.

Ljubljanska ekipa bo v končnico državnega prvenstva vstopila v četrtek, v četrtfinalnem nizu pa se bodo košarkarji Cedevite Olimpije pomerili s Šentjurjem. Slednji je v rednem delu sezone zabeležil 12 zmag, doživel pa 15 porazov. Prva tekma bo v četrtek ob 18.00 v Športni dvorani Hruševec, druga pa v ponedeljek ob 18.00 v Stožicah. Morebitna tretja tekma bo v petek, 19. maja, ob 18.00, ponovno v Šentjurju.

Vstop na drugo tekmo četrtfinalnega niza bo brezplačen, vse tekme četrtfinalnega niza pa si bo možno v neposrednem televizijskem prenosu ogledati na Sportklub Slovenija.

Cedevita Olimpija bo v sezoni 2022/23 lovila svoj tretji zaporedni, skupno pa že dvajseti naslov slovenskega državnega prvaka. V minuli sezoni so Zmaji končnico državnega prvenstva zaključili brez poraza, v finalnem nizu pa so po treh tekmah odpravili domžalske Helios Suns.

LIGA NOVA KBM, ČETRTFINALE

TEKMA 1

ŠD Hruševec (Šentjur, Slovenija), četrtek, 11. maj, ob 18.00:
ŠENTJUR – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Sportklub Slovenija) [0:0]*

TEKMA 2

Dvorana Stožice (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 15. maj, ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – ŠENTJUR (prost vstop; TV prenos na Sportklub Slovenija)

*Četrtfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v Šentjurju v petek, 19. maja, ob 18.00.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji