Novica
26.04.2022

V četrtek se v Stožicah začenja finalni turnir mladinske regionalne lige

Pred mladinsko ekipo Cedevite Olimpije je še tretji vrhunec zaključka tekmovalne sezone 2021/22. Po domačem evroligaškem turnirju Adidas Next Generation in zaključnem turnirju državnega prvenstva, bodo mladi Zmaji v četrtek in petek nastopili še na finalnem turnirju mladinske regionalne lige. Za mesto v finalu se bodo izbranci glavnega trenerja Boruta Fijavža ob 19.00 v Stožicah … Continued

Pred mladinsko ekipo Cedevite Olimpije je še tretji vrhunec zaključka tekmovalne sezone 2021/22. Po domačem evroligaškem turnirju Adidas Next Generation in zaključnem turnirju državnega prvenstva, bodo mladi Zmaji v četrtek in petek nastopili še na finalnem turnirju mladinske regionalne lige. Za mesto v finalu se bodo izbranci glavnega trenerja Boruta Fijavža ob 19.00 v Stožicah pomerili s črnogorsko ekipo SC Derby.

Po tem, ko so si košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije konec lanskega novembra v črnogorskem mestu Baru priigrali mesto na finalnem turnirju četverice v regionalnem tekmovanju, bodo mladi Zmaji lovoriko v regionalni ligi lahko lovili na domačem stoženskem parketu. Spomnimo, Ljubljančani so v Črni gori na petih tekmah zabeležili tri zmage.

Cedevita Olimpija je na turnirju Adidas Next Generation, ki so ga gostile Stožice, osvojila končno šesto mesto, državno prvenstvo pa so zaključili na drugem mestu.

V polfinalu jim bo v četrtek ob 19.00 v Stožicah nasproti stala ekipa SC Derby, ki je bila v predtekmovanju del skupine B, na petih tekmah pa so Črnogorci zabeležili vseh pet zmag. V drugem polfinalu se bosta med seboj udarili ekipi Mege Mozzart in Igokee m:tel.

Vse tekme finalnega turnirja mladinske regionalne lige, z izjemo tekme za tretje mesto, si bo možno v neposrednem televizijskem prenosu ogledati na Areni Sport, vstop v Stožice pa je brezplačen!

FINALNI TURNIR REGIONALNE LIGE (Arena Stožice, Ljubljana; 28. in 29. april 2022)

POLFINALE

Četrtek, 28. april, ob 19.00:
SC DERBY – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Arena Sport 1; prost vstop)

Ob 16.30:
MEGA MOZZART – IGOKEA M:TEL

*Finalna tekma bo v petek, 29. aprila, ob 18.30. Tekma za tretje mesto bo v petek, ob 16.00.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji